μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 διακόπτει simulataneously στο pic μικρο!

J

jit_singh_tara

Guest
Θέλω να αίσθηση rpm σε 1 δευτερόλεπτο.

Είμαι χρησιμοποιώντας timer0 για 1 δευτερόλεπτο διάρκεια, και χρειάζομαι να μετράει αίσθηση σε 1 δευτερόλεπτο, δηλαδή εξωτ διακόπτουν την portb.0 του ΣΜΕ, πώς μπορώ να διαχειριστώ τις δύο αυτές διακόπτουν ταυτόχρονα.

Γεια σου,
Στο μητρώο INTCON επιτρέπουν τόσο αυτά διακόπτει και να ρυθμίσετε το Gobal Interrupt bit.Όταν η διακοπή προκύπτει, κατά τη διακοπή ελέγχου ρουτίνας κάθε σημαία και να εκτελέσει τις κατάλληλες ρουτίνες οπωσδήποτε να έχουν καθορισθεί.Στο χρονόμετρο διακοπή ρουτίνας, όταν ο αριθμός φθάνει ένα δευτερόλεπτο, διαβάστε την τιμή του υπολογίζεται στην αντιμετώπιση Ext.Interrupt ρουτίνας και να το χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό RPM.
Χαιρετισμοί,
Laktronics

jit_singh_tara έγραψε:

Θέλω να αίσθηση rpm σε 1 δευτερόλεπτο.Είμαι χρησιμοποιώντας timer0 για 1 δευτερόλεπτο διάρκεια, και χρειάζομαι να μετράει αίσθηση σε 1 δευτερόλεπτο, δηλαδή εξωτ διακόπτουν την portb.0 του ΣΜΕ, πώς μπορώ να διαχειριστώ τις δύο αυτές διακόπτουν ταυτόχρονα.

Να θυμάστε ότι PIC16F οικογενειάρχης μόλις 1 διακόπτουν φορέα, και firmware σας είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση ρουτίνες προτεραιότητα.

Γεια!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε αριθμό διακόπτει ταυτόχρονα σε κάθε ΣΜΕ αλλά όπως ήδη αναφέρθηκε θα πρέπει να ασχοληθούν με την προτεραιότητα των διακοπών σας.Σε μικροελεγκτές PIC whenvever κάθε διακοπή ρεύματος ο ελεγκτής απλά άλματα στην διακοπή θέση φορέα υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική διακόπτει έχουν ενεργοποιηθεί (GIE = 1) και είναι οι διακοπές των συμφερόντων επέτρεψε επίσης.Στη συνέχεια, πρέπει να δημοσκόπηση του ατόμου διακόπτουν σημαίες για να δείτε την οποία ένας από τους επέτρεψαν διακόπτει έχουν πράγματι προκάλεσε τη διακοπή.
Χαιρετισμοί.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back