μπαταρίες - επαναφορτιζόμενη - ποσοστό επιβάρυνσης για τις ηλεκτρικές στήλες με χάσει την ικανότητα;

L

lee321987

Guest
Όταν οι μπαταρίες έχουν χαμηλότερη ικανότητα τότε θα είναι ονομαστική, είναι ακόμα εντάξει για να το Βασικό Επιτόκιο χρέωση σας με ονομαστική ικανότητα τους; ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Έχω κάποιες 2000mAh AA NIMH ότι αναλυτής μπαταρία μου λέει ότι πρέπει μόνο ~ 1000mAh ικανότητας. Είναι εντάξει για να εξετάσει C να 2AMPs, ή πρέπει να χρησιμοποιήσω C = 1AMP κατά τον υπολογισμό του ποσοστού επιβάρυνσης; (Έχω διαβάσει ότι NIMH, οι οποίες είναι αυτό εξαντλούνται θα πρέπει να απορρίπτεται, αλλά χρησιμοποιώ μόνο αυτές στο ποντίκι μου, και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί)

Κατά τη γνώμη μου, όταν μια μπαταρία παλιώνει, δεν θα το θέμα πολύ, εάν ο αλγόριθμος χρέωση είναι καλύτερη ή όχι. Από την άλλη πλευρά, η φόρτιση σε χαμηλότερη τιμή είναι συνήθως καλύτερα για να πάρει πιο αποτελεσματική ικανότητα φόρτισης και αν η τιμή είναι ο χρόνος. Μερικές φορές (δεν συνιστάται χωρίς εξετάσεις) παλμικό ρεύμα φόρτισης με σχετικά υψηλή τιμή (ως προσωρινά ανανέωσης) μπορεί να βοηθήσει να αποκαταστήσει ένα μέρος της χαμένης ικανότητα αν και αυτό εξαρτάται από τον τύπο της μπαταρίας. OT: Μπορώ να σας ρωτήσω εάν η μπαταρία μέτρο αναλυτής σας επίσης εσωτερική αντίσταση του (αντίσταση); Κερίμ

Ίσως θα έπρεπε να έχει η ερώτησή μου καλύτερα. Θα ήθελα να ξέρω αν η φόρτιση μιας 2000mAh-rated μπαταρία που έχει μόνο μια πραγματική ικανότητα των 1000mAh στο 2AMPs έχει την ίδια αρνητική επίπτωση είναι η τιμολόγηση ένα ολοκαίνουργιο 1000mAh-rated μπαταρία στο 2AMPs. Σχετικά με τη γεμάτη - ναι, έχω φέρει κάποια ζωή πίσω σε μερικά NIMH και του NiCad μέσω χρέωσης σε 70.000 MFD πυκνωτή (μέγεθος ενός σόδα μπορεί να) με 12volt τοίχο-κονδυλωμάτων, και την απόρριψη του μέσω των μπαταριών ... Σχετικά με την μπαταρία αναλυτή - ναι, τα μέτρα αντίσταση (σε μία τουλάχιστον από φόρτιση αλγορίθμων είναι), αλλά ποτέ δεν εμφανίζει τον αριθμό αυτό. Το μοντέλο είναι MH-C9000 με Powerex.

Λογικά ένα παλιό 1000mAh μπαταρία είναι κάπως ισοδύναμο, όσον αφορά την ικανότητα, σε ένα φρέσκο 1000mAh ένα. Αυτό είναι για μια παλιά μπαταρία, τόσο τα ρεύματα φόρτωσης και εκφόρτωσης πρέπει να μειωθεί (αν ήταν σχετικά υψηλό) βαθμό για περαιτέρω ωφέλιμης ζωής του σε ένα καλό βαθμό. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη σχετικά ταχεία υποβάθμιση της χωρητικότητας της μπαταρίας, εάν το γρήγορο αλγόριθμο φόρτισης παραμένει το ίδιο κατά μήκος της ζωής του (το ίδιο ισχύει και αν το φορτίο είναι αρκετά βαρύ). Ευτυχώς, οι τιμές μπαταρία πηγαίνουν κάτω, ώστε να τον αντικαθιστά μία φορά το χρόνο δεν θα είναι πρόβλημα αν θα είμαι πιο ευχαριστημένος αν διαρκεί για 5 χρόνια αντί:) Κερίμ

@ KerimF Υπέθεσα ότι θα μειώσει το ποσοστό φόρτισης σε μια μπαταρία εξαντληθεί-ικανότητα, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πώς η χημεία λειτουργεί, έτσι δεν ήμουν σίγουρος. Υποθέτω ότι έχεις δίκιο.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back