μου Πολλαπλές Εκροές SMPS πρόβλημα (Είναι εντάξει τώρα)

N

Nicholas

Guest
Έκανα μια πολλαπλή SMPS εκροές χρησιμοποιώντας TNY266G, με 10VDC και 24VDC εξόδου.Διαπίστωσα ότι όταν δεν τρέχουσα Συρόμενα από 10VDC παραγωγή, η άλλη έξοδος είναι περίπου 25VDC.Αλλά όταν αντλεί 300mA από την έξοδο 10VDC, η τάση για την παραγωγή άλλων θα μετατραπεί σε επίπεδο έως 40VDC!!Με την ευκαιρία, υπάρχει πάντα δεν φορτίο από την άλλη έξοδο όταν πήρα αυτό το αποτέλεσμα, τι συμβαίνει;Είναι φυσιολογικό;
Τελευταία επεξεργασία από Nicholas στις 16 Σεπτεμβρίου 2004 10:31? Edited 2 φορές συνολικά

Είναι φυσιολογικό.Είναι απαραίτητο να γίνει από την τρέχουσα παραγωγή 24V χρησιμοποιώντας μια αντίσταση ή άλλο φορτίο.
Η ελάχιστη βέλτιστη αξία αυτής της τρέχουσας εξαρτάται από το μετασχηματιστή περιελίξεις (επαγωγή της εκκαθάρισης 24V).

Ευχαριστώ.Αλλά αν πάρω την επαγωγή της εκκαθάρισης 24V, τότε πώς να υπολογίσει τη βέλτιστη τρέχουσα αξία;

Εργάζονται σε συνεχή λειτουργία με την κατάλληλη αποσβεστήρα RC σε όλη την δευτεροβάθμιων περιελίξεων θα πρέπει να μειώσει το φαινόμενο αυτό.
Αλλά δεν ξέρω αν αυτό το συγκεκριμένο chip μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνεχή λειτουργία SMPS.

Είναι εργάζονται σε ασυνεχή τρόπο.
Άλλη ερώτηση.SMPS μου δουλειά ανωμαλίες κατά την κατάρτιση 400mA από 10VDC εξόδου.Η 10VDC εξόδου είναι ωραία στην αρχή, αλλά μετά από λίγο (περίπου 2 λεπτά περίπου), ότι θα καταλήξει να είναι ένα παλμό, όπως φαίνεται παρακάτω, και μπορεί να γυρίσει πίσω για να είναι ωραία έξοδο αργότερα για λίγο και στη συνέχεια να επιστρέψουν πίσω.Όταν σχεδιασμό χρησιμοποιώντας το λογισμικό PIExpert, μου SMPS είναι εγκεκριμένες για την παραγωγή 7.1W max.Έτσι, γιατί μόνο 400mA θα προκαλέσει αυτό.Πώς θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα;pls, βοήθησέ με αν μπορείς.σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Μοιάζει με ένα από υπερένταση (υπέρταση) προστασία στο action.Try μείωση της τρέχουσας αντίσταση τηλεπισκόπησης λίγο για να δούμε αν το πρόβλημα παραμένει.

Ίσως πρωτογενή μου γυρίζει μετρητή σύρμα είναι λίγο πολύ μεγάλο ή το πρωτογενές indutance είναι λίγο μικρό.

Ακόμα δεν μπορεί να λειτουργεί σωστά.Παρακάτω είναι κύκλωμα switcher μου.Παρακαλώ βοηθήστε με check πρόβλημα.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Χρησιμοποιώ ένα ενιαίο προϊόν (μέγ. 15V / 10W) SMPS με TNY268 χρησιμοποιώντας TL431 για ανατροφοδότηση.
Ο πυρήνας είναι E20 / 6 με 1.36mH πρωτογενή επαγωγή και 24uH για τη δευτεροβάθμια.
Νομίζω ότι η πρωταρχική επαγωγή του μετασχηματιστή σας είναι πολύ μικρή.
Στο παρελθόν προσπάθησα να σχεδιάσει ένα μετασχηματιστή με PI εμπειρογνωμόνων, αλλά ο μετασχηματιστής απώλειες ήταν πολύ μεγάλες, διότι η πρωταρχική επαγωγή (που προσφέρονται από το λογισμικό) ήταν η μικρή.Όταν αυξάνεται η κύρια αυτεπαγωγή με την ίδια αναλογία μετασχηματιστής, όλα ήταν φυσιολογικά.

MADURAN έγραψε:

Χρησιμοποιώ ένα ενιαίο προϊόν (μέγ. 15V / 10W) SMPS με TNY268 χρησιμοποιώντας TL431 για ανατροφοδότηση.

Ο πυρήνας είναι E20 / 6 με 1.36mH πρωτογενή επαγωγή και 24uH για τη δευτεροβάθμια.

Στο παρελθόν προσπάθησα να σχεδιάσει ένα μετασχηματιστή με PI εμπειρογνωμόνων, αλλά ο μετασχηματιστής απώλειες ήταν πολύ μεγάλες, διότι η πρωταρχική επαγωγή (που προσφέρονται από το λογισμικό) ήταν η μικρή.
Όταν αυξάνεται η κύρια αυτεπαγωγή με την ίδια αναλογία μετασχηματιστής, όλα ήταν φυσιολογικά.

MADURAN έγραψε:

Στο παρελθόν προσπάθησα να σχεδιάσει ένα μετασχηματιστή με PI εμπειρογνωμόνων, αλλά ο μετασχηματιστής απώλειες ήταν πολύ μεγάλες, διότι η πρωταρχική επαγωγή (που προσφέρονται από το λογισμικό) ήταν η μικρή.
Όταν αυξάνεται η κύρια αυτεπαγωγή με την ίδια αναλογία μετασχηματιστής, όλα ήταν φυσιολογικά.

Χρησιμοποιώ 1000uF/16V 10UH 100uF/25V.Ένα ζεστό πυκνωτής είναι ένα πυκνωτή θάνατο.

change it with another capacitor (watch the polarity!).

Πρέπει να
την αλλάξετε με μια άλλη πυκνωτή (δείτε την πολικότητα!).

MADURAN έγραψε:

Χρησιμοποιώ 1000uF/16V 10UH 100uF/25V.
Ένα ζεστό πυκνωτής είναι ένα πυκνωτή θάνατο.
change it with another capacitor (watch the polarity!).
Πρέπει να
την αλλάξετε με μια άλλη πυκνωτή (δείτε την πολικότητα!).

Εάν ένα πολωμένο πυκνωτής τοποθετείται από λάθος με το θετικό πόλο στο κοινό το αποτέλεσμα είναι η υπερβολική θέρμανση.Έκανα αυτό το είδος του λάθους, είναι πάντα δυνατό να το κάνουμε στη φάση πειραματισμού.

Η υπερθέρμανση μπορεί να εμφανιστεί εάν η ποιότητα του πυκνωτή είναι κακό, ή εάν η τάση για την πυκνωτή ήταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα πάρα πολύ υψηλό.
.

Έτσι θα πρέπει να αλλάξετε αυτό πυκνωτή.

ίσως η δίοδος εξόδου παράγουν πολύ ζέστη;

Βρήκα το 24VDC 220uF/35V πυκνωτή εξόδου επίσης μπορούν να αισθάνονται ακόμη καυτό φορτίο δεν συνδέεται, αλλά λίγο λιγότερο.Όπως γνωρίζετε, ένα πυκνωτή εξουσία πάντα ζεστό.λάθος;

Η έκφραση "πυκνωτή Power" ισχύει μόνο για το μέτριο ή υψηλό μετατροπείς ισχύος (kW έως μερικές εκατοντάδες kW).Σε αυτό τον εξοπλισμό ο σχεδιαστής πρέπει να διατηρήσει μια φυσιολογική θερμοκρασία, ακόμη και για τους πυκνωτές.
Αλλά στην κατάστασή σας, είναι φυσιολογικό να έχει ένα καυτό πυκνωτή.
Μια εξαίρεση μπορεί να εμφανιστεί εάν το σημερινό φορτίο είναι υψηλό και η δίοδος ανορθωτής είναι ζεστό και δεν υπάρχει ψήκτρα για αυτό.Στην περίπτωση αυτή, η θερμότητα του ανορθωτή θα διαχέεται μέσω των τερματικών του πυκνωτή και του πυκνωτή μπορεί να θερμαίνεται πολύ.Αλλά αυτό είναι μόνο θεωρία, γιατί στην περίπτωσή σας τα ρεύματα φορτίο είναι μικρό.
Νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλό πυκνωτή και μετά που προσπαθούν να ελέγχουν τις διόδους ανορθωτής εξόδου.Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το μετασχηματιστή.Προσπαθήστε να αυξήσει την πρωτογενή αυτεπαγωγής και αν είναι πολύ μικρή (μετασχηματιστή λόγος πρέπει να παραμένει αμετάβλητο).

Αρκετοί άνθρωποι έχουν δώσει πάνω από καλές συμβουλές σχετικά με την πυκνωτή σε ένα ποιοτικό τρόπο.Για να είμαστε πιο ακριβείς, πυκνωτές έχουν "κυματισμός τρέχουσα" βαθμολογία.Θα πρέπει να ελέγξετε το φύλλο δεδομένων για αυτήν την τιμή.Επίσης, υπολογίζεται η τρέχουσα μέσα και έξω από το πυκνωτή σε κάθε κύκλο της αλλαγής για να δείτε αν είναι μικρότερη από τη βαθμολόγηση.Θερμότητας είναι το μεγάλο πρόβλημα αξιοπιστίας για τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.Θα πρέπει σε γενικές γραμμές δεν λειτουργούν τμήματα κοντά στο μέγιστο επιτρεπόμενο θερμοκρασία τους, αν θέλετε ένα κύκλωμα που θα κρατήσει.

Νομίζω ότι η θερμότητα για την πυκνωτής προκαλείται από τη δίοδο εξόδου.Όταν έχει εργαστεί για αρκετά λεπτά, το TNY266, δίοδος εξόδου είναι αρκετά ζεστό.Και στη συνέχεια αποδεικνύεται να είναι ανώμαλη.Έτσι, αυτή η θερμότητα θα ήταν το πρόβλημα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαμηλή ESR (Equivalent Series Resistance) πυκνωτών σε όλα τα στάδια της παραγωγής.Υπάρχουν ειδικές πυκνωτές βαθμός για αυτό το είδος της αίτησης.Ελέγξτε ορισμένες καταλόγους πωλητής πυκνωτή.

Ευχαριστώ, βρήκα ότι πρέπει να εργάζονται για λίγα λεπτά, η θερμοκρασία TNY266 στροφές μέχρι και 90 μοίρες Γ. και η δίοδος εξόδου είναι πιο ζεστό μέχρι 125 βαθμός Γ. Αλλά έχω ακολουθήσει τον οδηγό διάταξης στο δελτίο TNY266.Κάντε τη μέγιστη επιφάνεια χαλκού για να απαγωγέα θερμότητας.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back