μοτέρ παράγει έναν ήχο με PWM ... δεν λειτουργεί

R

Rans

Guest
Γεια σας, θα χρησιμοποιηθεί PWM με PIC16F877A για τον έλεγχο ενός κινητήρα συνεχούς ρεύματος με μειωτήρα. MikroC είχε χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό. Θα χρησιμοποιηθεί ένα IC ULN2003 να οδηγεί τη μηχανή. Κάθε φορά που συνδέω ένα LED ή επαλήθευση με το βολτόμετρο, το πρόγραμμά μου λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, όπως μπορώ να συνδέσω το μοτέρ DC το μοτέρ παράγει ένα ηχητικό θόρυβο και προσπαθεί να περιστρέψετε (αλλά δεν περιστρέφεται). Ο θόρυβος είναι μεγάλος όταν ο κύκλος είναι μικρός. Θα χρησιμοποιηθεί πυκνωτές (0.1uF, 1uF, 47UF, κλπ.) παράλληλα με τον κινητήρα. Όταν ο πυκνωτής τιμή είναι υψηλή, το πρόβλημα είναι εν μέρει εντάξει. Αλλά εξακολουθεί να παράγει το θόρυβο ελαφρώς. Ωστόσο, εάν πυκνωτές χρησιμοποιούνται χρόνος μου θα ήταν διαφορετική! Καν κανείς να με βοηθήσει με αυτό? PS: Έχω ελέγξει όλες τις τάσεις της προσφοράς και συνδεσμολογία, είναι εντάξει. Έχω αλλάξει ICs και ελέγχονται. Είμαι απόλυτα βέβαιος για το firmware, όπως καλά. Υ.Γ.: Ένας από τους κινητήρες μου είχε καταστραφεί λειτουργεί με αυτόν τον όρο (τώρα ιτρακοναζόλη πραγματική σ.α.λ. είναι μικρότερη από αυτή που αγόρασα πρόσφατα!)!. Τώρα είμαι δοκιμές με ένα φτηνό κινητήρα.

Δημοσίευση κύκλωμα σας, έτσι ώστε απάντηση θα είναι ευκολότερη. Ποια είναι η βαθμολογία του κινητήρα σας; Nandhu

Αυτή είναι η ΚΔ: Το μοτέρ είναι 12 V / 80 στροφές κινητήρα ... Εγώ προσπάθησα άμεσα με 6 V και το απαιτούμενο ρεύμα περίπου 250 mA (μέγιστο ρεύμα σε όλη την L293D είναι 600 mA!)

θα είναι πιο σαφές εάν δημοσιεύσετε κύκλωμα και φύκια σας. αλλά από τα συμπτώματα φαίνεται ότι είστε «επιτάχυνση» και «φρενάρισμα» κινητήρες σε PWM σας αντί για «συναρπαστική» και «αφήνει». κατά τη διάρκεια της περιόδου emf πίσω «φρένο» σας πρέπει να παράγει το οποίο σταματά κάθε κίνηση που παράγεται σε κινητήρες. Αυτό προκαλεί δονήσεις και θορύβους μετέπειτα. ως αντίσταση του κινητήρα περιελίξεων παραμένει χαμηλό σε σταθερή θέση, υψηλού ρεύματος περνάει μέσα από αυτά και να προκαλέσει επαγγελματική εξουθένωση. Αυτό εξηγεί χαμηλές στροφές και επιζήμια κινητήρων. με την τρέχουσα κύκλωμα σας αυξάνοντας κύκλος σας μπορεί να βοηθήσει. πιστεύω κύκλος του 80% και άνω θα πρέπει να βοηθήσει. επίσης να αυξηθεί σε συχνότητα, μαζί με πυκνωτές σε απολήξεις κινητικών μπορεί να βοηθήσει. προτιμώ να χρησιμοποιώ το l293 με DC κινητήρες για PWM. με l293 μπορείτε να αλλάξετε enable, καρφίτσες, που αφαιρεί σύντομη κατάσταση κύκλωμα. αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε «back-emf». Ελπίζω ότι ήταν χρήσιμη. αν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε. Himanshu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back