μετατροπείς RMS - DC

S

seven_segment

Guest
Γεια σε όλους.Ίσως θυμάστε μια-δυο εβδομάδες πίσω έκανα μια θέση σχετικά με τη μετατροπή της τάσης εξόδου ενός μετασχηματιστή σε τρέχουσες DC.Στο τέλος αποφάσισα να πάω για την AD736 από συσκευές αναλογικής.

Έχω breadboarded κύκλωμα μου και ενσύρματο το chip να παρέχουν αληθείς RMS - μετατροπής συνεχούς ρεύματος, οπότε θεωρητικά 100mV AC θα δώσει στην 100mV DC έξω.Η τρέχουσα μετασχηματιστής συνδέεται επίσης με το κύκλωμα και έχω επιλέξει μια αντίσταση επιβάρυνση που θα μου δώσει 200mV @ 5A για τους σκοπούς της δοκιμής, αυτή είναι η μέγιστη τάση εισόδου για την AD736 δεν διαθέτουν εξασθενητή.

Με ένα πολύμετρο για τη δευτερογενή παραγωγή της τρέχουσας μετασχηματιστή και ένα άλλο από την πλευρά της DC RMS-DC μετατροπέα (και επίσης ένα αμπερόμετρο σε σειρά με το φορτίο δικτύου), μου φαίνεται ότι για να πάρετε μια πραγματική μετατροπή κάθε φορά που τρέχω με φορτίο αντίστασης μέσω πρωταρχικό της τρέχουσας μετασχηματιστή μου.Τα φορτία ήταν ένα λαμπτήρα 100W και επίσης ένας προβολέας 150W.Έχω ακριβώς την ίδια ανάγνωση τάση και στις δύο μέτρα, και η αναλογία μεταξύ των σημερινών στην πρωτογενή του CT και οι ενδείξεις των μετρητών φαίνεται σωστό.

Ωστόσο, όταν έβαλα ένα επαγωγικό φορτίο στο κύκλωμα (σε αυτή την περίπτωση ένας ανεμιστήρας γραφείο), όλα αυτά φαίνεται να πάει εντελώς έξω από το παράθυρο.Για παράδειγμα, εγώ μετράται 11.6mV AC άμεσα στη δευτερογενή του CT, αλλά είμαι getting 13.0mV DC έξω από το AD736.Η αναλογία μεταξύ της τρέχουσας στην πρωτοβάθμια και οι ενδείξεις των μετρητών φαίνεται επίσης να είναι λίγο έξω, το πρόβλημα που φαίνεται να είναι χειρότερο με μεγαλύτερα φορτία.

Η πρώτη σκέψη μου είναι ότι ίσως αυτό έχει να κάνει με συντελεστή ισχύος - έχει κανείς πήρα καμία σκέψεις σχετικά με αυτό;Χρειάζομαι πραγματικά αυτό το κύκλωμα είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερα, όπως η παραγωγή πρόκειται να συμπληρωθεί 25 φορές και στη συνέχεια διοχετεύονται στα μ.Χ. σε μικροελεγκτή, κάθε μικρό λάθος θα μπορούσε να λάβει η ανάγνωση πολύ μακριά.Ως συνήθως, όλα τα σχόλια much appreciated!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back