μετασχηματιστή προσομοίωση σε Cadence

F

fanshuo

Guest
Γεια σου,
Θέλω να προσομοιώνουν ένα μετασχηματιστή στο Cadence Virtuso.
Ο μετασχηματιστής θα πρέπει να περιλαμβάνει τα μοντέλα της πρακτικής επαγωγείς.
Τι πρέπει να κάνω;

Βάλτε 2 πηνία με αύξοντα αντιστάσεις και να εκχωρήσετε μια αμοιβαία σύζευξη συντελεστή μεταξύ τους ..
Και επίσης, μπορείτε να συνδέσετε παράλληλα πυκνωτές και άλλα αδέσποτα συστατικά όπως επιθυμείτε ..
Έτσι, μετασχηματιστές μπορούν να modelized με ισοδύναμο παθητικά στοιχεία

Πώς να εκχωρήσετε μια αμοιβαία σύζευξη συντελεστή μεταξύ τους;

Σε analogLib, υπάρχει ένα "μυαλό" συνιστώσα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ζευγάρι για δύο επαγωγείς

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό unductors και το στοιχείο της ζεύξης από το αναλογικό βιβλιοθήκη ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Τ-ισοδύναμο του transofrmer και απλά χρήση επαγωγέων (αν δεν είναι αρκετά ακριβείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και άλλα ισοδύναμα).Μπορείτε να ορίσετε Verilog-Ένα μοντέλο, επίσης, και έχω κάποιο είδος «εφιάλτης» ότι υπάρχει ένας μετασχηματιστής συνιστώσα της passiveLib (έχω να βεβαιωθείτε ότι).
SO, υπάρχουν πολλές δυνατότητες ...και μπορείτε να βρείτε εφαρμογή αυξομείωσης σημειώνει πώς να μοντέλο φερρίτη πυρήνα (αν χρειάζεστε ότι)

Πολλές ευχαριστίες σε πρώτη.
Το θέμα είναι ότι έχω ένα σύμβολο πηνίο της τεχνολογίας που χρησιμοποιώ
Προσπάθησα να το χρησιμοποιήσει στο κύκλωμα μου
Bu η "μυαλό" λειτουργεί μόνο με ιδανικό πηνίο "ind"
Δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσει για να καθορίσει την αμοιβαία επαγωγή μεταξύ άλλων το είδος των πηνίο

Φαίνεται ότι ένα άλλο εργαλείο που είναι αναγκαίο για την εκτέλεση αυτού του είδους της προσομοίωσης.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα solver EM (εισαγωγή η διάρθρωση τόσο των επαγωγικών πηνίων και τον καθορισμό σχετική τοποθέτηση τους), αλλά αυτό πρόκειται να διαρκέσει αρκετές ώρες.Μια άλλη λύση θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ότι θα σας δώσει EM-ακριβή αποτελέσματα είναι VeloceRF.

http://www.helic.com/VeloceRF

Επιτρέψτε μου να ξέρω αν χρειαστείς κάτι περισσότερο.

- padpan

η λύση είναι να προσθέσετε παρασιτικές αντιστάσεις και πυκνωτές με το μετασχηματιστή να καταστήσει το πραγματικό μοντέλο μετασχηματιστή

fanshuo έγραψε:

η λύση είναι να προσθέσετε παρασιτικές αντιστάσεις και πυκνωτές με το μετασχηματιστή να καταστήσει το πραγματικό μοντέλο μετασχηματιστή

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back