μεταγωγής συχνοτήτων και το εύρος ζώνης του DC-DC λειτουργία τάσης buck

W

wholx

Guest
Γεια σου, είμαι σύγχυση σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στη μεταγωγή του freq και το εύρος ζώνης του συνολικού μετατροπέα ανατροφοδότηση. Διάβασα σε ένα έγγραφο που το εύρος ζώνης θα πρέπει να είναι 3 φορές μικρότερος ότι η εναλλαγή συχνοτήτων, πώς είναι αυτό; Έκανα ένα κύκλωμα και να βρεθεί η τάση εξόδου των τελεστικών λάθους doesn't μοιάζει με μια σταθερή τιμή μέχρι να αυξηθεί η εναλλαγή συχνοτήτων σε πολύ υψηλότερη τιμή. τον αρχικό σχεδιασμό είναι FSW = 100 kHz και έτσι έκανα το εύρος ζώνης ως 33KHz με περιθώριο φάση = 75degree. Τέλος, χρειάζονται ένα FSW = 5MHz για να πάρει τη συνεχή Verramp. ο καθένας μπορεί να μου πει τι συνέβη στον σχεδιασμό μου; έκανα λάθος για τον περιορισμό του εύρους ζώνης από τον μεταγωγής freq; [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 1 ώρες 42 λεπτά: [/color] [/size] Βλέπω ότι αν θέλουμε να μειώσουμε την κυμάτωση εξόδου, μπορούμε να αυξήσουμε την χωρητικότητα εξόδου ή της μεταγωγής συχνοτήτων. Θέλω να ξέρω εάν υπάρχει μια μέγιστη τιμή της μεταγωγής συχνοτήτων που ο μετατροπέας μπορεί να λειτουργήσει για;

Λοιπόν, βλέποντας ότι μια μεταγωγική τροφοδοσία είναι πραγματικά ένα δείγμα των δεδομένων του συστήματος, το μέγιστο εύρος ζώνης περιορίζεται στο 1 / 2 η συχνότητα εναλλαγής (θεώρημα Nyquist του). Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, το εύρος ζώνης θα πρέπει να περιορίζεται σε περίπου 1 / 4 έως 1 / 5 της μεταγωγής συχνοτήτων. Αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Και αυτό είναι μόνο ένα ανώτατο όριο, δεν πρέπει να είναι ότι τα υψηλά. Εύρος ζώνης μπορεί να είναι μόνο μερικά kHz. Μπορείτε να κάνετε το εύρος ζώνης ακριβώς αρκετά υψηλή για να αποκτήσετε την παροδική απάντηση που χρειάζεστε, με παράλληλη εξασφάλιση της σταθερότητας σε όλες τις συνθήκες φορτίου εισόδου-εξόδου τάσης και επιπλέον χωρητικότητα εξόδου, το οποίο μπορεί να προστεθεί στο φορτίο. Η μεταγωγής συχνότητας μπορεί να αυξηθεί χωρίς θεωρητικό όριο, τα τρέχοντα σχέδια τρέξει στο φάσμα MHz. Ποια τα όρια της μεταγωγής συχνοτήτων είναι η ταχύτητα των τρανζίστορ, οι απώλειες στην μαγνητικών και περιελίξεις και τη δυσκολία να οδηγεί το τρανζίστορ (χωρητικό φορτίο), που τελικά μεταφράζεται σε μεγαλύτερες απώλειες. Επίσης, μην ξεχάσετε το ΕΝΙ ζητήματα, τα οποία μπορεί επίσης να paly έναν ρόλο στην επιλογή της μεταγωγής συχνοτήτων.

Εξήγηση VVV πάντα με κάνει πιο εύκολο να καταλάβει αμφιβολία. Θαυμάζω πολύ VVV για τη γνώση του!

THX VVV. Ήρθα με μια ιδέα ότι το στάδιο εξόδου του μετατροπέα λειτουργεί σαν ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης που θα μπλοκάρει την υψηλή συχνοτήτων και στη συνέχεια να παίρνει μια έξοδο DC. Είναι αυτό το δικαίωμα για το όριο των συχνοτήτων για τη μετάβαση εύρος ζώνης §

[Quote = wholx] THX VVV. Ήρθα με μια ιδέα ότι το στάδιο εξόδου του μετατροπέα λειτουργεί σαν ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης που θα μπλοκάρει την υψηλή συχνοτήτων και στη συνέχεια να παίρνει μια έξοδο DC. Είναι αυτό το σωστό για τον περιορισμό της αλλαγής συχνοτήτων σε εύρος ζώνης § [/quote] Νομίζω ότι αυτό είναι μόνο μια βασική προϋπόθεση για την αλλαγή συχνότητας. Το πόλο που εισήγαγε το χαμηλοπερατό φίλτρο είναι πολύ μικρότερο από το εύρος ζώνης του μετατροπέα, ενώ το εύρος ζώνης είναι 1 / 4 έως 1 / 5 φορές μικρότερη από τη συχνότητα εναλλαγής, όπως VVV είπε.

rockycheng, u έχουν δίκιο. i μπέρδεψαν το εύρος ζώνης του αποζημιωθεί converteur με το κοντάρι του σταδίου εξόδου. Ήθελα απλώς να δώσει μια διαισθητική άποψη σχετικά με το λόγο ότι το FBW εύρος ζώνης περιορίζεται από την εναλλαγή Fs συχνότητα. αλλά έκανε u παιδιά διαβάζουν ποτέ τις ακόλουθες doc από ΤΙ; ένα μέρος στη σελίδα 8, όπου έχω ήδη επισημάνει, λέει ότι το συνολικό εύρος ζώνης θα πρέπει να επιλέξει εντός των ορίων που Fs/10 <FBW <ΕΛ / 3. χρησιμοποιήσαμε την ίδια τεχνολογία αποζημίωση στο έργο που μόλις τελείωσε. Ωστόσο, η διαφορά είναι Fs μας είναι 100 kHz και χωρητικότητα εξόδου και αυτεπαγωγή είναι 10UF (με ESR = 10mohms) και 22UH σχετικά. να αντισταθμίσει την ασταθή μετατροπέα, έβαλα δύο μηδενικά κοντά στο πόλο δίνεται από LC. Στην πραγματικότητα, έχω κάνει μια σχεδίαση του δικτύου της αποζημίωσης, με συνολικό FBW = 1MHz και το περιθώριο φάσης των 40 βαθμών, αλλά λόγω των μικρότερων Fs = 100 kHz, έπρεπε να μειωθεί το FBW σε περίπου 30kHz και κατέληξε με ένα περιθώριο 75 φάση βαθμό. άλλο περιορίσει, λόγω της παρασιτικής χωρητικότητες περιορισμένη η ελάχιστη αξία των χωρητικότητες ως αποζημίωση και ως εκ τούτου περιορίζεται η μέγιστη τιμή της αντίστασης και ως εκ τούτου το κέρδος DC δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί σε μια υψηλότερη τιμή. απλά θέλει να τις μοιραστεί με u. οποιαδήποτε σχόλια είναι ευπρόσδεκτα.

Μήπως στην πραγματικότητα μέτρο το κέρδος-φάση του μετατροπέα σας, ή μήπως απλά να το υπολογίσετε; Αρκετά συχνά, τι μέτρο είναι diffrerent, λόγω της parasitics ότι δεν accunt για. Και ακριβώς επειδή η αποζημίωση έχει BW του 1MHz, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει πραγματικά τίποτα. Ίσως μπορείτε να μοιραστείτε τις τιμές των εξαρτημάτων (πηνίο, καλύμματα, ΤΚΕ) και τα συστατικά ανατροφοδότηση. Θα ήθελα να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά. Όσο για το κέρδος DC είναι πολύ μικρό, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εάν χρησιμοποιείται το δίκτυο αντιστάθμισης που παρουσίασε, στη συνέχεια, ότι δεν έχει καμία DC μονοπάτι μεταξύ της εξόδου του ενισχυτή σφάλματος και του (-) εισόδου, έτσι το κέρδος DC πρέπει να περιορίζεται μόνο από την τελεστικών όχι, την ανατροφοδότηση.

έχετε δίκιο VVV, το κέρδος DC δεν επηρεάζεται από το δίκτυο ανάδρασης, αλλά κέρδος του δικτύου αποζημίωση είναι μεταξύ μηδέν μπροστά του και το δεύτερο το μηδέν ισούται με το λόγο της αντίστασης δύο στο δίκτυο ανάδρασης. Ως εκ τούτου, για υψηλότερη συχνότητα, είναι σαν την ανατροφοδότηση που παίζει το κέρδος DC, καθώς και το κέρδος DC του τελεστικών.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back