καθήκον πρόβλημα κύκλος - αλλαγή από 50 έως 10-20%

R

rky

Guest
hi .......... Δεν έχω πρόβλημα να αλλάξετε την κύκλος .... Έχω I / P της 9 βολτ τετραγωνικό κύμα κύκλος 50% .... αλλά θέλω να αλλάξει αυτό το 50% στο 20% -10% του κύκλου καθήκον ...... plz κάποιος να με βοηθήσει έξω .... Πως μπορώ να επιτύχω? Σας ευχαριστούμε rky

Μια επιλογή είναι να τροφοδοτήσει αυτό το 50% τετραγωνικό κύμα με 555-χρονόμετρο (μονοσταθής λειτουργία) και την προσαρμογή R-και-C, ώστε το κύμα εξόδου απαίτησε 10-20% του κύκλου καθήκον .. Εδώ είναι πληροφορίες για τον τρόπο υπολογισμού Τ [για] με 555-χρονόμετρο: http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm Rgds, IanP

555 θα λειτουργεί σε 3MHz συχνότητα;;;; επειδή η συχνότητα μου είναι 3MHz και το καθήκον του κύκλου του 50%.

Οχι, Dont χρήση 555, χρησιμοποιούν κάθε μικροελεγκτή Nandhu

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ελεγκτή? είναι PWM έρχεται σε εικόνα? είναι PWM μπορεί να δημιουργήσει 3MHz της συχνότητας;;;;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μικροελεγκτή που έχει PWM ενσωματωμένη εγκατάσταση. Για παράδειγμα atmega 8 PWM έχει τρία κανάλια που λειτουργούν με συχνοτήτων των 16MHz. Μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα 3MHz PWM με ότι Nandhu

στην πραγματικότητα είμαι εξοικειωμένος με τους ελεγκτές pic ...... Έχετε κάποια ιδέα για το πώς να ρυθμίσετε το χειριστήριο εικόνα για τη συχνότητα 3MHz PWM παράγει .....

Ποια γλώσσα προγραμματισμού χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα?

Είμαι χρησιμοποιώντας γ γλώσσα προγραμματισμού .... και χρήση CCS C compiler

Εάν χρησιμοποιείτε ένα IDE που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη σχεδίων ΣΜΕ, τότε πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε κάποια χτίστηκε το ρουτίνες να χειριστεί περιφερική χαρακτηριστικά κοινά στα ΣΜΕ του. Και PWM είναι ένα από αυτά. Μετά είναι τα βήματα για να προετοιμαστεί και να χρησιμοποιήσετε το PWM για PIC18F452. 1. Καθορίστε το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και κύκλο λειτουργίας. 2. Επιλέξτε μια τιμή για το χρονόμετρο 2 prescaler (TMR2PS). 3. Υπολογίστε την αξία που πρέπει να εγγράφονται στην PR2 μητρώο 4. Υπολογίστε την αξία που πρέπει να φορτωθούν στη CCPR1L και CCP1CON μητρώα 5. Clear bit 2 του TRISC να CCP1 pin ακίδα εξόδου. 6. Διαμορφώστε το CCP1 ενότητα για τη λειτουργία PWM χρησιμοποιώντας μητρώο CCP1CON. Αυτά είναι τα γενικά βήματα. Ανατρέξτε στο φύλλο δεδομένων για τις εξισώσεις, για τον υπολογισμό των τιμών, όμως, χρήση παραπάνω βήματα μόνο και μόνο αν δεν υπάρχουν ενσωματωμένες λειτουργίες PWM για την ίδρυση διατίθεται σε IDE που χρησιμοποιούνται από εσάς.

dont KNW αλλά λοξοτομώ παίρνω freqency ........ έχετε κωδικό;

Θα ήθελα απλά χρησιμοποιήστε ένα γρήγορο μη retriggerable μονοσταθής multivibrator (monoflop) ic. Υπάρχουν πολλά από αυτά, τα οποία μπορεί να χειριστεί 3 MHz. Ή μπορείτε να κάνετε ένα απλό κύκλωμα monoflop τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ένα ή MOSFET τρανζίστορ:
35_1259782103.png

do u έχουν αξίες της αντίστασης και καλύμματα? για 3MHz ........ και που ic u ve χρησιμοποιείται?

Οι περισσότεροι από μικροελεγκτές και ένα-πλάνα είναι απλώς να επιβραδύνουν για αυτή τη δουλειά .. δεν είναι πολλοί από αυτούς μπορεί να ασχοληθεί με παλμούς στην περιοχή [NS] .. Μπορείτε, ωστόσο, θεωρούν τα 74.121 (βασική έκδοση TTL) .. δείτε: http://www.scarpaz.com/Documents/AN-366.pdf , αλλά θα πρέπει να μετατρέψετε τα επίπεδα εισόδου και εξόδου από 9V σε R = 1.5kΩ και C = 27pF .. βλέπε: Τυπικό εύρος παλμού εξόδου εναντίον Χρονοδιάγραμμα Εξαρτήματα στον παραπάνω URL .. Rgds, IanP

Ρίξτε μια ματιά στο [url = http://design.stanford.edu/spdl/ME218a/logic/which_is_best.html] αυτό [/url] επισκόπηση των διαφορών μεταξύ της τυποποιημένης οικογένειες IC. Μια 74LS, 74ALS ή 74HC θα είναι ήδη εύκολα να κάνει τη δουλειά. Απλά επέλεξε ένα που μπορεί να κάνει monoflop λειτουργία, π.χ. την 74HC121 ότι IanP ανέφερε. Και υπάρχουν ακόμη πολύ γρηγορότερα τις οικογένειες (π.χ. ECL σειρά)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back