ευρύ φάσμα VCO tuning πρόβλημα

G

gggould

Guest
Hi all,

Είμαι με τον σχεδιασμό ενός VCO varactor μεταγωγής και καπάκι να καλύψει ευρύ 800MHz.Αλλά θεωρώ ότι το κέρδος και VCO amplitude οι διακυμάνσεις είναι μεγάλα προβλήματα.Και οι δύο Kvco και αύξηση του πλάτους της εξόδου με τη συχνότητα λειτουργίας ...

Κάθε συμβουλές ή συμβουλές;

Σας ευχαριστώ πολύ ...

Καλύτερα θα ήταν να προσθέσετε ένα AGC βρόχο.Μετρήστε την τάση εξόδου μετά από ένα ρυθμιστικό ενισχυτή και να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε την προκατάληψη για το Ταλαντωτής τρανζίστορ.Ένα άλλο πράγμα για να ελέγχει θα είναι ένα attenuator.

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες ** ** το varactor, κάπου κοντά στο BJT-Ε,
κάποιοι κοντά BJT-B?
και θα πρέπει να είναι προσεκτικά το σχεδιασμό του buffer στην ζώνη εργασίας, επίσης να προσθέσετε μια AGC βρόχο.

Ευχαριστώ για όλα τα σχόλιά σας ...

Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς να πάρει μια πιο σταθερή Kvco.Αυτή τη στιγμή η μπάντα σε υψηλά Kvco (~ 4GHz) είναι σχεδόν 1,7 φορές το Kvco σε χαμηλές μπάντας (~ 3GHz).

Γεια IICCEE, εγώ δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς.Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε την έννοια λίγο περισσότερο;Τώρα είμαι διάθεση ένα ζευγάρι back-to-back varactor μεταξύ διασταυρούμενων συνδυασμό BJT-C για μικρορύθμιση.

Εκτός αυτού, υπάρχει κάτι θα πρέπει να εξετάσουμε deigning ενώ εκείνα buffer (εκπομπός ακολουθούσε);Εγώ γνωρίζω μόνο έχω να ελέγξετε παρασιτικές κεφαλαιοποίησης.

Ευχαριστώ και πάλι!

δεν εννοώ μόνο ας varactor μεταξύ διασταυρούμενων συνδυασμό BJT-Ε για τη ρύθμιση, αλλά και copuled από BJT-E.and χρησιμοποιούν περισσότερα από δύο varactor.(όπως μίνι κυκλώματα προϊόν)

και επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε ΚΕΠ σχεδιαστής οδηγός να γίνει αυτό, και να τροποποιήσει ορισμένα αίτηση για σας.

Το VCO είναι συντονισμένοι κατά περίπου 23% περιοχή συχνοτήτων (800 MHz/3.5 GHz).Η αλλαγή του VCO ευαισθησία Kvco 1,7 δεν είναι ασυνήθης σε ένα τόσο μεγάλο φάσμα συχνοτήτων.Και την αλλαγή της ισχύος εξόδου, όπως Ταλαντωτής Q αλλαγές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.
Ποια δίοδος varacor χρησιμοποιείτε;
Πόσο μεγάλη αλλαγή της ρύθμισης τάσης απαιτείται για 800 MHz tuning;
Ποια είναι η αλλαγή στην ισχύ εξόδου;

Ευχαριστώ, IICCEE.Τώρα έχω.

Είμαι χρησιμοποιώντας NMOS σε N_well varactor με 0,3 ~ 2.5V Vtune.
"VCO" (δεν buffer) εξόδου από αλλαγές .4 VPP να .7 VPP.

Gee, η Kvco αλλαγή είναι πραγματικά ένα μεγάλο πονοκέφαλο για μένα.
Πώς μπορώ να σχεδιάσει το φίλτρο βρόχου για την αποζημίωση της Kvco διακύμανση.
Εξάλλου, το - 20% varactor διακύμανση διαδικασία (η οποία θα προκαλέσει μετατόπιση περίπου 300MHz) ουρώ μου επίσης εκτός ...

Όσον αφορά τη ρύθμιση της ευαισθησίας πηγαίνει έχετε δύο επιλογές.Η μία είναι να γίνει η βρόχο παραμέτρους αρκετά ευρεία ώστε να είναι σταθερή, με όλες τις τιμές.Η άλλη είναι να προβεί σε αποζημίωση κυκλώματος που μειώνει ή να αυξάνει το κέρδος βρόχου στο χαμηλό ή υψηλό τέλος.Αυτό μπορεί να γίνει με έναν διαχωριστή τάσης με σειρά διόδους και αντιστάσεις στον παραλληλισμό διαδρομή.Αυτό μπορεί να γίνει και με την αντίσταση-δίοδο δικτύων στην ανατροφοδότηση μιας op amp.

σχετικά με τον τρόπο χρήσης χονδρομερές ρύθμισης για την αποζημίωση της διαδικασίας Temp διακύμανσης;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back