επαγωγή σύρμα ομολόγων

K

kella

Guest
πώς μπορώ να υπολογίσει την αξία των bondwire;Τι θα πρέπει να είναι το μήκος και η διάμετρος του είναι;

ευχαριστώ
/ K

Γεια σου, Kella:

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την τιμή του 1 nH ανά mm ως κανόνας για τυπικά ομόλογα σύρμα.Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να σχετίζονται με την ακτίνα, καθώς και το μήκος.Θα πρέπει επίσης να σχετίζονται με το επίπεδο γείωσης και το surronding όπως συνδυασμό ομόλογα σύρμα.Ουσιαστικά, η τρέχουσα βρόχος είναι κρίσιμη.Χαιρετισμοί.

γειά Jian ευχαριστώ για την απάντησή σας.

Αλλά πώς πρέπει να αποφασίσω σχετικά με το μήκος του σύρματος i ομολόγων ανάγκη για cascode LNA;

Είμαι νέος σε αυτόν τον τομέα αυτό παρακαλώ να μου πείτε εάν το μήκος του bondwires σε όλους τους τερματικούς σταθμούς των τρανζίστορ να είναι ίδια;

Προσπάθησα με D = 10 um και μήκος = 500 um.μετά την εισαγωγή bondwires S11 έχει αλλάξει πολύ, όπως έχω ήδη ένα πηνίο σε σειρά με την πύλη του τρανζίστορ.

χαιρετισμοί

/ K

Ναι 1nH/mm είναι μια καλή aproximation.Of course as wire is shorter and thicker, as inductance is smaller. 2 παράλληλες σύρμα μείωση επαγωγή ακόμα και αν είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Δύο καλώδια δώσει λιγότερα Αυτεπαγωγή από ένα καλώδιο (ή ταινία) του τμήματος ποσού.

Για την υπόθεσή σας,
D = 10 um είναι πολύ λεπτή, μπορεί να είναι πολύ mutch λεπτό.
L = 500um είναι πολύ μεγάλη, μπορεί να είναι πολύ μεγάλη

Συνήθως, ο χρυσός, σφήνα, σύρμα ομολόγων έχουν μέγιστη L / D = 15

Ναι.L = 500 microns και D = 10 microns μπορεί να δημιουργήσει αρκετά σημαντικό επαγωγή.

επειδή είμαι χρησιμοποιώντας cascode διαμόρφωσης για LNA μου και μετά την προσθήκη του bondwires L = 500 um και Δ = 10um στους ακροδέκτες των τρανζίστορ οι αλλαγές αντίσταση εισόδου σημαντικά.Έχω επίσης προσθέσει ένα πηνίο degenration η οποία έχει πολύ μικρή αξία, δηλαδή λιγότερο από το 0,5 nH, ώστε να μου πείτε μερικά:

μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο bondwire δηλαδή με το ίδιο μήκος και Δ ή μπορώ να χρησιμοποιήσω διαφορετικές τιμές του bondwires;

τι θα πρέπει να είναι η χαρακτηριστική αξία της bondwire επαγωγή;

ευχαριστώ
/ k

1 nH / mm είναι μια τυπική τιμή για την επαγωγή σύρμα ομολόγων.

Αν είναι δυνατόν, μπορείτε να δοκιμάσετε να αυξήσουν τη διάμετρο του σύρματος.10 um (4 mils) είναι extremally λεπτό.Λιγότερο από ό, τι πρότεινε στις περισσότερες αίτηση.Για παράδειγμα, τα μικρότερα ΗΕΜΤ πραγματοποιούνται από Eudyna (Fujitsu) ή Κιν (NEC) έχουν μαξιλαράκια που υποστηρίζουν 17um χοντρό σύρμα.και είναι το 17 um Au σφήνα, η προτεινόμενη σύρμα!

Η επαγωγικά πηνία των bonwires δεν επαρκούν για σχεδιασμό κυκλωμάτων.Επίσης, η αμοιβαία και επαγωγικά πηνία, καθώς και πακέτο παρασιτικές capacitances πρέπει να διαμορφώσει καλά και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν κάνουν προσομοιώσεις.Ειδικά πάνω 2GHz, παρασιτικές capacitances σχετικά με υπόστρωμα, diepad και neighbourgh καρφίτσες και bondwires πρέπει να διαμορφώσει πολύ καλά με τη χρήση είτε Ansoft 3D Extractor ή καλύτερα HFSS 3D προσομοιώσεις EM.

Είχα πολλές κακές προβλήματα με αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες ενός πακέτου σε 5.8GHz και πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιλυθεί ακόμη ..

Δεν είναι εύκολη υπόθεση ...

Η D = 10um σύρμα συγκόλλησης είναι πολύ λεπτή.

gold wire is widely used in industry applications.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, μια χαρακτηριστική διάμετρο 0.98mil/1mil/1.2mil (1mil = 25.4um)
σύρμα χρυσός χρησιμοποιείται ευρέως σε εφαρμογές της βιομηχανίας.

is 1nH/mm
, which is also the value you can get through most of the 3D qusia-static EM solvers such as Ansoft Q3D, PaksiE, Cadence APE3D etc. If you want to account for the bond wire effects at the system level, the Loop Inductance
rather than the Partial Inductance
should be used, which takes into account the effects of ground plane effect, coupling effect etc. And most of the time, a 3D EM full-wave solvers is needed(such as Ansoft HFSS, CST MicrowaveStudio).

Ως εκ τούτου, ένας πολύ καλός εμπειρικός κανόνας για τον υπολογισμό των Parital Inductance
είναι 1nH/mm,
η οποία είναι και η τιμή που μπορείτε να πάρετε από τα περισσότερα από τα qusia 3D-στατική λύτες EM όπως Ansoft Q3D, PaksiE, Cadence APE3D κλπ. Εάν θέλω να λογοδοτήσουν για τις επιπτώσεις σύρμα ομολόγων σε επίπεδο συστήματος, το Loop Inductance
παρά τη μερική Inductance
θα πρέπει να χρησιμοποιείται, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις του αποτελέσματος επιπέδου του εδάφους, κλπ. ισχύος ζεύξης και τις περισσότερες φορές, ένα 3D EM πλήρη -Χρειάζεται λύτες κύμα (όπως Ansoft HFSS, CST MicrowaveStudio).

Και πάλι, να σημειωθεί ότι ένα συγκεκριμένο σύρμα έχει καθοριστεί Parital επαγωγή η οποία, στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι αυτό το πακέτο parasitics L αναφέρεται.Ωστόσο, το ίδιο καλώδιο έχει διαφορετικές επαγωγές βρόχου όταν χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά συστήματα, το οποίο είναι ό, τι ένας μηχανικός σχεδιασμός του συστήματος πρέπει να φροντίσει.

Δεν είμαι ειδικός, αλλά θα ήθελα να προτείνω να απομονώσετε το πρόβλημα με τα καλώδια ομολόγων,
δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συνθέσεις που προτείνει και τη μέτρηση των αποτελεσμάτων σας.
εάν υπάρχει μικρή ή μη αλλαγής στην S11, τότε πιθανόν να είναι κάτι άλλο, όπως BigBoss δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι, αλλά αν δούμε σημαντικές αλλαγές στη συνέχεια, θα ήταν λογικά η BWS

Γεια σου, All:

Το θέμα αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον.Πολλοί από μας έδωσε μόλις μερικές παρατηρήσεις με βάση προηγούμενες εμπειρίες και μερικές κοινές αισθήσεις.Είμαι περίεργος πώς πολλά από αυτά που συζητήσαμε είναι αλήθεια ή πολύ σταθερή, και προσπάθησα να προσομοιώσουν ορισμένες περιπτώσεις σύρμα ομολόγων με τις διαστάσεις που συζητήθηκαν εδώ χρησιμοποιώντας μια πλήρη προσομοιωτή κύματος EM (IE3D).Μετά είναι αυτό που πήρα και τα 3 έργα που περιλαμβάνονται στο συνημμένο.

Όπως μπορείτε να δείτε, L είναι σίγουρα μειώνεται με διάμετρο.Ωστόσο, το ποσοστό δεν είναι τόσο υψηλή.Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στην κλίμακα LOG.Για το συνδυασμό ομόλογα σύρμα, η αυτο-L μειώνει απλώς ελαφρά, ενώ η αμοιβαία L-μπορεί να είναι αρκετά σημαντικές.

Όπως μπορείτε να, το 1 nH / mm κανόνας εξακολουθεί να είναι περίπου αλήθεια.

------------------- περιπτώσεις και τα αποτελέσματα ---------------------------- ------
100 um υπόστρωμα GaAs
75 um κατά 75 um Bondpads
Bondpads Center-to-Center Απόσταση: 400 um
Wire ύψος ομολόγων (από τη βάση): 98,5 um
Προσέγγιση μήκος ομολόγων Wire: 500 um
Approxiate συνολικό μήκος (συμπεριλαμβανομένης bondpads): 600 um
Σύρμα ομολόγων με σύρμα κέντρο ομολόγων σε απόσταση κέντρο: 100 um

Ένα 17 um πάχους Ένα 10 um παχύ Συζευγμένες 17 um πάχους

L (1,1) @ 1 GHz 0,4115 nH 0,4683 nH 0,4107 nH
L (1,1) @ 10 GHz 0,3905 nH 0,4424 nH 0,3891 nH

-------------------------------------------------- -------------------------------

Χαιρετισμοί.
[/ b]
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Ευχαριστώ παιδιά για μια τέτοια ωραία απάντηση.Μπορώ να ανοίξω τα αρχεία σε IE3D @ DS;Έχω πρόσβαση στο @ DS μόνο.

Γεια σου, Kella: Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα eval άδεια από www.zeland.com.Ευχαριστώ!

Γεια σου, Kella: Μπορείτε να επιλέξετε το λάθος σημείο.Η άδεια αξιολόγηση έργων για τα Windows.Μόνο η IE3D κινητήρας λειτουργεί για το Linux και αυτό είναι ξεχωριστό θέμα.Παρακαλώ κατεβάστε όλα τα προϊόντα από ΖΗΛΑΝΔΙΑ για την eval Windows.Χαιρετισμοί.

Πήρα αυτό πληροφορίες από τον κατασκευαστή του GaAs pHEMT τρανζίστορ:

--------------------------------------------------
Απλά πρέπει να το χρησιμοποιούν με:
- Wu = 20 (πλάτος δάχτυλο μονάδα)
- N = 6 (αριθμός των δακτύλων).
Σημειώστε ότι το μοντέλο περιλαμβάνει μόνο τις εγγενείς Ls, LG και Ld πηνία.
Θα πρέπει να προσθέσετε στο σχέδιό σας την επαγωγή σύρμα συγκόλλησης (0.8nH/mm
για ένα 25.4μm σύρμα).
Το μοντέλο είναι επικυρωμένες να 60GHz και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την γραμμική ανάλυση
as well.Μπορείτε να εξαγάγετε έτσι S-παράμετρος για 60GHz.
-------------------------------------------------- ----

/ K

Γεια σου, Keller: Ναι.0,8 nH / mm είναι μια καλή τιμή.Βλέπω ότι ταιριάζει με IE3D αποτελέσματα πάντα τέλεια.Βεβαίως, το L θα πρέπει να μειώνεται με τη συχνότητα.Επίσης, η αμοιβαία L μπορεί να είναι κρίσιμη, εάν χρησιμοποιείτε πολλαπλές ομόλογα σύρμα στα δάχτυλα.Χαιρετισμοί.

One 17 um thick One 10 um thick Coupled 17 um thick L (1,1) @ 1 GHz 0,4115 nH 0,4683 nH 0,4107 nH
L (1,1) @ 10 GHz 0,3905 nH 0,4424 nH 0,3891 nH

Έχετε ποτέ το μέτρο επαγωγή της wirebond @ 20GHz;

Γεια σου, Scuba:

Τα δεδομένα δεν μετράται ένα.Η προσομοίωση στο IE3D Full-Wave EM Simulator και εγώ επισυνάπτονται όλα τα αποτελέσματα νωρίτερα.Εδώ είναι τα αποτελέσματα με περισσότερο (επιλεγμένο) σημεία συχνότητα.Είναι ενδιαφέρον να δούμε το υπολογιζόμενο L (1,1) αξία αγώνες των προδιαγραφών από τον κατασκευαστή (που προβλέπονται από την Keller στην προηγούμενη e-mail).Βεβαίως, ο κατασκευαστής των τρανζίστορ ισχυρίστηκε το μοντέλο της L = 0.8 nH / mm θα λειτουργήσει μέχρι και 60 GHz θα μπορούσε να είναι πάνω εκτίμηση.Για μήκος 500 um, είναι σχεδόν το μισό μήκος κύματος κυματοδηγού σε μια τυπική 100-um πάχους κύκλωμα GaAs.Συγκεντρωμένων μοντέλο στοιχείο δεν θα πρέπει να εργαστούν.Από ό, τι βλέπω, το μοντέλο συγκεντρωμένων στοιχείο που θα πρέπει να εξακολουθούν να εργάζονται μέχρι και 15 GHz.Ασφαλώς, θα είναι πολύ καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το πρωτογενές s-παράμετρος αποτελέσματα από την πλήρη προσομοιωτές EM κύμα.Χαιρετισμοί.

---------------- αποτελέσματα έναρξη -------------------------------- --------------------
WB μήκος = 500 um με 50 um επιπλέον μήκος σε κάθε μαξιλάρι ομολόγων.
Οι Συνδεδεμένη WBS διαχωρίζονται από 100 um από το κέντρο σε κέντρο.
Το κύκλωμα πρέπει να διαμορφώσει ως διανεμηθεί κύκλωμα πάνω
περίπου 15 GHz.Χρησιμοποιώντας συγκεντρωμένων στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της ακρίβειας.

Όλα L's είναι nH.

1 WB 1 WB 2 WBS
Δ = 10um D = 17um D = 17um
L (1,1) @ 1 GHz 0,4683 0,4115 0,4107
L (1,1) @ 10 GHz 0,4446 0,3905 0,3891
L (1,1) @ 20 GHz 0,3816 0,3424 0,3422
L (1,1) @ 30 GHz 0,2876 0,2674 0,2687
L (2,1) @ 1 GHz Ν / ΑΝ / Α 0,1170
L (2,1) @ 10 GHz Ν / ΑΝ / Α 0,1128
L (2,1) @ 20 GHz Ν / ΑΝ / Α 0,1026
L (2,1) @ 30 GHz Ν / ΑΝ / Α 0,0858
-------------- τέλος αποτελέσματα ---------------------------------- ------------

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back