δυαδική είσοδο στην pic microconroller

P

pisces12

Guest
γεια ... Πώς να μετατρέψετε δυαδική είσοδο ΣΜΕ μικροελεγκτή σε δεκαδική τιμή .. για παράδειγμα η είσοδος είναι 1100100 = 200 .. είμαι με τη χρήση πικ compiler .. ΔΠ

Γεια pisces12, Πείτε μας πώς δίνετε τη δυαδική είσοδο, σειριακή ή παράλληλη; Αν είναι παράλληλες, η είσοδος 8bits σε ένα μόνο λιμάνι και να διαβάσετε την τιμή λιμάνι σε μια μεταβλητή. Εάν δεν πρόκειται να εμφανίσετε την τιμή, δεν υπάρχει ανάγκη μετατροπής. Ένα θέμα του πώς θα απεικονίσει το περιεχόμενο της μεταβλητής. Μπορείτε να το σκεφτείτε ως δυαδική ή δεκαδική ή δεκαεξαδική μορφή ....

Λυπούμαστε, αλλά μπορώ να ρωτήσω. τι εννοείτε με σειριακό ή παράλληλο εισόδου; Δεν χρειάζομαι για να εμφανιστεί, αλλά Πάω t χρήση Ο υπολογισμός της αξίας μου.

Γεια pisces12, Αν το χρησιμοποιείτε σε υπολογισμούς τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς τροποποιήσεις. Για παράδειγμα: ανυπόγραφα σύντομο x int? / / X είναι μια μεταβλητή 8bit. . . x = PORTB? / / διάβαζε 8bit τιμή από την PORTB x τώρα, αν η 8bit τιμή εισόδου στην PORTB ήταν = 1.100.100 τότε x = 1.100.100 δυαδικό ψηφίο == 100 == 64 δεκαεξαδικούς μόνο την εκπροσώπηση της αξίας αλλάζει στις παραπάνω περιπτώσεις και το μέγεθος παραμένει το ίδιο.

UHM .. HI! Έτυχε να είμαι σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα:.-D; όπως, Πώς θα τεθεί σε κώδικα ενός 8 bit δυαδικό ως πρώτη ύλη και το μετατρέπουν σε δεκαδικό μέχρι σήμερα, έχω την πρόθεση να πειραματιστούν με διακόπτες . Όρισα PORT B ως είσοδο και δήλωσα μια μεταβλητή τύπου byte των οποίων η αξία θα είναι αποθηκευμένα ... κι εγώ αυτόν τον κώδικα: a = (((PORTB και 0xF0) div 10)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back