διασύνδεση για PIC 16F628A

T

The Sandman

Guest
Hi όλα, im νέα για μικροελεγκτές και χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια. Χρειάζομαι μια διεπαφή για τη σύνδεση μικροελεγκτή μου για φορητό υπολογιστή μου ώστε να μπορώ να την περαιτέρω έρευνα μου μέσα από μια μικρή εμπειρία. Το κύριο θέμα εδώ είναι το χρήμα. Έχω πολύ λίγο (τεχνικά ό, τι έχω είναι 0) και θ πρέπει να ξέρετε πού να πάτε από εδώ. Με φιλικούς χαιρετισμούς,

i dont καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Γιατί θέλετε να διασυνδέσει μια φωτογραφία με ένα laptop. και τι σημαίνει το "προώθηση της έρευνας σας, μέσα από την εμπειρία" σημαίνει. Θέλετε να συνδέσετε έναν προγραμματιστή PIC για το laptop σας ή θέλετε να συνδέσετε έναν πίνακα της ανάπτυξης με το laptop σας για να μάθετε προγραμματισμό PIC ή θέλετε να κάνετε τα στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ των ΣΜΕ και τα laptop. παρακαλείστε να εξηγήσετε τι θέλετε να κάνετε και να διαβάσετε τα tutorials ΣΜΕ στο http://www.winpicprog.co.uk

Hi! Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για τη διασύνδεση της 16F628A με το laptop σας μέσω σειριακής RS232. Η 16F628A έχει USART (hardware υλοποιούνται μέσα στο ΣΜΕ) που απλοποιεί τη σειριακή επικοινωνία. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα κρύσταλλο ταλαντωτής, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε υψηλής ρυθμοί baud και ένα κύκλωμα μετατροπέα τάσης επίπεδο από TTL τα επίπεδα για να RS232 επίπεδα (για παράδειγμα MAX232 και ομοίων VA).

Λοιπόν, βασικά αυτό είναι το chip που χρησιμοποιείται από πίνακες που ελέγχουν το ρυθμό πυρός και άλλων τρόπων μεταφοράς, δείκτες paintball. Im που προσπαθεί να αλλάξει τον κώδικα, αλλά από τη στιγμή που έχω δεν im σίγουρος πώς να το πάρει στο μικροελεγκτή

Χμμμ, κακά νέα για σας. Πιθανώς (μεγάλη πιθανότητα) ότι όλες οι 16F628A χρησιμοποιούνται σε πλακέτες σας κωδικό προστατεύονται για την ανάγνωση, έτσι δεν θα είναι σε θέση να διαβάσει, να μελετήσει και να τροποποιήσει τον κώδικα. Ακόμα κι αν δεν προστατεύονται τις φωτογραφίες, θα πρέπει να έχετε έναν προγραμματιστή PIC (ένα ειδικό υλικό που είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή) που μπορεί να διαβάσει τον κώδικα μέσα στο ΣΜΕ και ένα λογισμικό (ελέγχει το υλικό του προγραμματιστή) που σας δείχνει τον κώδικα (σε συμβολική γλώσσα). Θα πρέπει να ξέρετε PIC συμβολική γλώσσα να τροποποιήσει τον κώδικα. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε, η γραφή διαδικασία για να το PIC είναι το ευκολότερο μέρος της όλης διαδικασίας. Ψάξτε για MPLAB λογισμικό (δωρεάν) και PICSTART ή προγραμματιστές ICD2, τόσο από Microchip (ο κατασκευαστής του PIC). Υπάρχουν επίσης παρόμοιες προγραμματιστές, που κατασκευάζονται από τρίτους, φθηνότερα από Microchip αυτά.

Λοιπόν, έχω έναν τύπο που μπορεί να με βοηθήσει με όλα αυτά. Απλά πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να διεπαφή του μικροελεγκτή και τον υπολογιστή μου ώστε να μπορώ να συμβαδίσει με αυτόν. όλους τους συνδέσμους σε κάποια προγραμματιστές PIC που είχατε επιτυχία με;

JDM προγραμματιστή και IC-prog λειτουργεί το πρόστιμο για μένα. Χρησιμοποιήστε το Google για τις συνδέσεις.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back