διακόπτη τροφοδοσίας λειτουργία αντιμετώπιση προβλημάτων ερώτηση

D

david90

Guest
Έχω μια κονσόλα παιχνιδιών Dreamcast και το τροφοδοτικό λειτουργεί κατά διαστήματα, όταν δυνάμεις μέχρι κρύο. Αν αφήσω το ps για περίπου 20 δευτερόλεπτα, τότε θα δουλεύουν μια χαρά. Το ps έχει 3 τάσεις εξόδου: 12V, 5V και 3.3V. Η 3.3V εξόδου, μετρούμενη 2.5V και αυτό προκάλεσε την κονσόλα τη δυσλειτουργία. Η 12V και 5V σιδηροδρομικές δουλεύουν μια χαρά. Το ps έχει ένα τσιπ PWM ελεγκτή και έναν μετασχηματιστή απομόνωσης. ό, τι είναι δυνατόν κακό συστατικό μπορεί να προκάλεσε την ps να δυσλειτουργία, όταν θέσετε σε λειτουργία κρύο; Αντικατέστησα ήδη το καπάκι του φίλτρου @ 3.3V την έξοδο, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Γεια σου. Υποθέτοντας [URL = "http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sega-Dreamcast-Internals.jpg"] αυτή την εικόνα [/URL] είναι ίδια με τη συσκευή σας. Θα ήθελα να chechk το 3.3V stabilisator τάσης. Μπορεί να είναι μια γενική σταθεροποιητή τάσης που εξαρτώνται από εξωτερικές αντιστάσεις στην έξοδο τη σωστή τάση. Υποθέτω ότι ούτε μία από τις αντιστάσεις είναι να χάσει ή ελάττωμα ή ότι ο ρυθμιστής είναι το ίδιο ελάττωμα. Chechk η συγκόλληση. Είναι ένα μεγάλο chanse ότι η εφαρμογή φρέσκο κασσίτερος συγκόλλησης στα αναφερθείσα συστατικά θα καθιστούσε εργασίας πάλι.

τι και πού είναι η τάση σταθεροποίησης στο ταμπλό ps; Επειδή είστε από τη Νορβηγία, υποθέτω ότι θα χρησιμοποιούν διαφορετικούς όρους. Ναι, η εικόνα που δημοσιεύτηκε δούμε ακριβώς όπως το Διοικητικό Συμβούλιο ps που έχω.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 20:51 ------- --- Προηγούμενη θέση ήταν στο 20:49 ----------</span></span>
ποιος είναι ο σκοπός των τριών ημιαγωγών (που επισυνάπτεται στην ψύκτρα) που βρίσκονται @ κάτω μισό του ps συμβουλίου ;

Νομίζω ότι αυτές είναι οι ανορθωτές που «διορθώνει» ή τη μετατροπή της υψηλής συχνότητας AC σε DC. Νομίζω ότι αυτά είναι ultrafast ανάκτηση ή Schottky διόδους. 3 για 3 ράγες τάσης. Η ελπίδα αυτό βοηθά. Tahmid.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Δημοσίευση προστίθεται στο 1:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 01:54 --- -------</span></span>
ή το κάτω μέρος 2 (αυτά από τη μία ψύκτρα) θα μπορούσαν να παραλληλιστούν για την τριτοβάθμια τρέχουσα παραγωγική ικανότητα. Έχουν 2 ή 3 καρφίτσες; Δεν μπορώ να πω από την εικόνα. Θα μπορούσατε να το δείτε στο PSU σας;

Αντικαταστήστε το πυκνωτής σημειώνονται με τη συνημμένη εικόνα.

[QUOTE = mister_rf? 924730] Αντικαταστήστε το πυκνωτής σημειώνονται στη συνημμένη εικόνα [/quote] Cool αποτέλεσμα για γράμματα.. Τι πρόγραμμα χρησιμοποιήσατε; Xara;

Γεια σας, θα ήθελα να ελέγξετε με το ΕΣΡ μετρητή πυκνωτές κοντά στην έξοδο. Εάν δεν έχετε το ένα, τα αλλάξετε μόνο! Είναι φθηνό. Regards, Bruno

τι ο λόγος σας για την αντικατάσταση αυτό το ανώτατο όριο; Θέλω μόνο να μάθουν BTW.

Όπως γνωρίζουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους που δεν ψηφιακές ηλεκτρονικές συσκευές φαίνεται να είναι μια κακή ηλεκτρολυτικών πυκνωτών. Όλα ηλεκτρολυτικών πυκνωτών αλουμινίου έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Και αυτό συμβαίνει επειδή θέρμανση του ηλεκτρολύτη στο στοιχείο, πυκνωτές δεν είναι ερμητικά κλειστά, και ο ηλεκτρολύτης σε αυτές τις πυκνωτή εξατμίζεται τελικά προκαλώντας αυξημένη ΤΚΕ που προκαλεί αύξηση της θέρμανσης, και ούτω καθεξής. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως έχετε αντικαταστήσει το ήδη 3.3V πυκνωτή και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντικαταστήσετε τον πυκνωτή στο πρωτεύον κύκλωμα επίσης, δίπλα από το κύκλωμα ελέγχου. Δεν έχουν σχηματικές αναπαραστάσεις για αυτό το κύκλωμα, αλλά υποθέτω ότι στην περίπτωση των 5V & 12V υπάρχουν ανάμεσα στο μετασχηματιστή με τις εξόδους κάποια επιπλέον κυκλώματα / τρανζίστορ, γι 'αυτό καμία σημασία αποκλίσεις θεωρούνται για την έξοδο 3.3V. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε είτε να αυξήσετε την τάση ή τη χωρητικότητα του πυκνωτή σε μια αίτηση παροχής ρεύματος, εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις ακριβείς τιμές για. Είναι πολύ σημαντικό να εγκαταστήσετε την πυκνωτές με τη σωστή πολικότητα.

γιατί μερικοί πιθανός ρόλος / λόγους των πρόσθετων κυκλωμάτων / τρανζίστορ που σας έχω αναφέρει;

Κανονικά, σε μια κίνηση επιστροφής SMPS μόνο μία έξοδο ρυθμίζεται και τα υπόλοιπα είναι απλά υποτίθεται για να παρακολουθείτε, και αν η βελτίωση της νομοθεσίας είναι απαραίτητη, τότε χρειάζεται να προσθέσετε μετα-ρυθμιστικές αρχές. Αυτή είναι η ιδέα με επιπλέον κυκλώματα για +5 V και 12V.

ευχαριστίες για τη βοήθεια. Νομίζω ότι βρήκα το πρόβλημα. Πήρα μια πιο προσεκτική ματιά στα καπάκια και είδα ένα από τα καπάκια είχαν διαρροής βάση (το 3.3V καπάκι πριν από το πηνίο). Θα το αντικαταστήσει και να δοκιμάσουν το PS και πάλι.

Αν θέλετε να ελέγξετε το ΕΣΡ των πυκνωτών (που πολύ συχνά είναι ο κύριος λόγος της πραγματικής συσκευές Electronis) μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα μου θα πάρετε σχηματικές αναπαραστάσεις του ΕΣΡ μέτρα από την απλή στην πιο σύνθετη και αφορά, [url = http://kripton2035.free.fr/esr-repository.html] ΕΣΡ-Repository [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back