διακυμάνσεις στην S11 για αντιστοιχισμένης microstrip Tx γραμμή

S

shahid78

Guest
γεια

Σκέφτομαι γιατί έχουμε διακυμάνσεις στην προβληματισμού συντελεστή S11 καμπύλη για μια αντιστοιχισμένη microstrip γραμμή.

Αναμένω μια οριζόντια γραμμή στο S11 <-10dB γραμμή είναι σωστά, αν συνδυαστούν, αλλά πάντα σε μια κυμάτιο ίδια συχνότητα μακριά η μία από την άλλη.

καμία εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά,ευχαριστώ

διακυμάνσεις;όπως και σε ό, τι ur ζήτημα δεν είναι τόσο σαφής όπως θα έπρεπε να είναι, επιτρέψτε μου να το γνωρίζω.

Μπορώ σίγουρα να σας βοηθήσει.

χαιρετισμοί
Sajid Mohammed.

Γεια σου

Νομίζω ότι καλά διακυμάνσεις σημαίνει κάτι που κινείται πάνω και κάτω γύρω από κάποια αξία.

υποθέσουμε τιμές αναφοράς είναι 5dB-S11 αλλά είναι διαφορετικό betwween 0 dB -10 dB και με συχνότητα αυτό ονομάζεται διακυμάνσεις

Ελπίζω ότι αυτό είναι σαφής εξήγηση για σας

ευχαριστώ

u είναι όταν μιλάμε για simulation.or και οι δοκιμές γυμνού σας σχετικά με την analyzer.most πιθανότατα και μιλάμε αναλυτής γιατί δεν υπάρχει δεν διακυμάνσεις στις simulations.if είναι το δίκτυο αναλύτη τότε το πρώτο πράγμα είναι η αλλαγή εξαρτάται από το αν bandwidth.which την συχνότητα λειτουργίας.

χαιρετισμοί
Sajid Mohammed.

διακυμάνσεις οφείλονται συνήθως σε κακή βαθμονόμηση ή / και αν το εύρος ζώνης επιλογής.

εδώ η λύση που θα περιορίσει τις διακυμάνσεις
Α.Ε. στο μέτρο του δυνατού,
βλ. τις δύο φωτογραφίες

Γεια Abdoeng

ευχαριστώ για την απάντηση στη δική μου θέση.και κατανοώ αυτές τις ρυθμίσεις στο λογισμικό προσομοίωσης βοηθά στην αφαίρεση διακυμάνσεις σας αν η δομή είναι εξαιρετικά συντονιζόμενο.

αλλά αυτό που εννοώ είναι οι διακυμάνσεις στην S11 της αντιστοιχισμένης γραμμής μεταφοράς.

Ξέχασα όπου πράγματι έχω διαβάσει, αλλά theseripples να έχουν κάποια σχέση με το μήκος της γραμμής μεταφοράς. Εννοώ αν γραμμής μεταφοράς είναι πολλαπλάσιο του μήκους κύματος επιμήκη προϊόντα θα πάρετε αυτές τις κόμβων και antinodes σας S11 ωστόσο θα ήθελα να γνωρίζουν την ακριβή της explanantion αυτή η συμπεριφορά

μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συμπεριφορά urself.
ακριβώς μοντέλο κάθε αντιστοιχισμένης microstrip γραμμή και να διατηρήσουν το μήκος του (ηλεκτρικού) και από καιρό παρατηρούμε S11,
θα καταλάβετε τι μιλάω

ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας
Shahid

Μια γραμμή μεταφοράς που είναι απόλυτα ταιριάζει με την πηγή και το φορτίο δεν θα δώσει S11 κυματισμός.Για παράδειγμα, μια πηγή που συνδέονται 50 Ω 50 Ω σε μια γραμμή μεταφοράς, την καταγγείλει ένα από τα 50 ohm φορτίο δεν παρέχει S11 κυμάτιο vs συχνότητας - στη θεωρία.

Στην πράξη, υπάρχει πάντα κάποια αναντιστοιχία δίνοντας κυμάτιο S11.Μπορείτε να μεταφορτώσετε ένα οικόπεδο σας προσομοιώσεις / μετρήσεις;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back