γ ανάμειξη με συναρμολόγηση

A

akub3

Guest
Γεια σου, είμαι εφαρμόζει επί του παρόντος κάποια αλγορίθμων σε έναν μικροελεγκτή PIC. Είμαι χρησιμοποιώντας το PIC18f452. Έχω όμως προβλήματα κατά τις κλήσεις γ λειτουργεί από τον κωδικό συναρμολόγηση. Το παρακάτω είναι ένα τμήμα του κώδικα μου: auto char recvd_coord? / / Recvd συντεταγμένες auto char current_coord? / / Τρέχουσα extern συντεταγμένες unsigned char perform_xaveraging (auto char a, auto char β)? Void main (void) {char auto p? P = perform_xaveraging (recvd_coord, current_coord)?} / * λειτουργίες να εκτελεί κατά μέσο όρο υπολογισμού * / extern unsigned char perform_xaverageing (auto char a, auto char β) {κοντά auto char z? αν (current_coord> POSITIVE_XERR_RANGE | | current_coord

Ποτέ δεν χρησιμοποίησε ένα ΣΜΕ, αλλά ... Η ανάμιξη της συναρμολόγησης και γλώσσα υψηλού επιπέδου απαιτεί τον προγραμματιστή να γνωρίζει το πώς η γλώσσα υψηλού επιπέδου χτίζει τη στοίβα για μια κλήση και να αντιμετωπίζει τις τιμές επιστροφής. Ορισμένες εκδόσεις της C προώθηση char να ανυπόγραφο ακέραιος κλήσεων λειτουργίας, αλλά αυτό μπορεί να είναι 16bit πράγμα μικροεπεξεργαστή. σε άλλα μηχανήματα, ορισμένες εκδόσεις της C απαιτούν ή να αναλάβει κάποιο σημείο μητρώα σε ορισμένες δομές δεδομένων (ένας μετρητής αριθμό γραμμής για σφάλματα χρόνου εκτέλεσης, για παράδειγμα), αν είστε εισαγωγή σε ένα πρόγραμμα C οπουδήποτε, αλλά μέσω της κύριας (void) λειτουργία θα πρέπει να να έχουν επίγνωση αυτού του

Κάντε ένα πρόγραμμα C με κλήση στο perform_xaveraging. Force C compiler για τη δημιουργία εξόδου assembler και ελέγξτε πόσο τα επιχειρήματα (auto char a, auto char β) διατίθενται στην στοίβα (ή κάποιο άλλο τρόπο). Τώρα κάνει το ίδιο σε assembler. Tom

Γεια σας Παιδιά, thanx για τις προτάσεις. λειτουργεί καλά τώρα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back