γρίφος σχετικά με τσιπ θόρυβο προσομοίωσης σχήμα μίξερ;

E

eejli

Guest
chip μας ενσωματώνει LNA, ΜΙΞΕΡ και LO τετράγωνα για όλες τσιπ.
Όταν κάνω μίξερ προσομοίωση ποσοστό θορύβου χρησιμοποιώντας την τυπική εγκατάσταση (βλ. συνημμένη εικόνα) να βρω αυτό το ποσοστό του θορύβου είναι διαφορετική, αν μπορώ να αφαιρέσω το 75ohm αντίσταση που είναι παράλληλα με το port9.αλλά γιατί;

Σκέψη μου είναι ότι δεν υπάρχει καμία αντιστοίχιση πρόβλημα μεταξύ LNA και mixer από το interface είναι σε τσιπ.Γι 'αυτό και θα πρέπει να εξαλείψουν ότι 75ohm στη ρύθμιση ποσό θόρυβο και δώσε αντίσταση port9 μια αξία είναι ίση προς την αντίσταση εξόδου του LNA.

κάποιες παρατηρήσεις;

Ευχαριστώ.
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Σχεδιασμός για Βέλτιστη θορύβου σχήμα δεν σημαίνει μόνο να βρει το βέλτιστο Πηγή Αντίσταση και προβληματισμού Πηγή συντελεστή (Γs), αλλά επίσης είναι να καθοριστεί το βέλτιστο φορτίο-προβληματισμού συντελεστής (ΓL) που απαιτούνται για να λύσει σωστά το LNA s εξόδου.

thanks vfone,

δεδομένου ότι το μίξερ και LNA είναι όλα στο τσιπ.Έχουμε ανάγκη από την σκηνή τσιπ αντιστοίχισης στάδιο.Δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα που ταιριάζουν σε όλους.Και νομίζω ότι μόνο κέρδος τάσης αντί να αυξήσουν την ισχύ τους μετράει για on-chip μπλοκ.

Επιτρέψτε μου να κάνω μερικές hypotesis:
-Mixer σας είναι «υψηλή αντίσταση» (πολύ μεγαλύτερο από 50 ή 75 Ohm).
-θα έχετε περίπου 6 dB περισσότερο κέρδος, εάν αφαιρέσετε το 75 res Ohm.

Εάν συμβαίνει αυτό, έτσι ώστε η απάντηση θα μπορούσε να είναι:
το φάντασμα του λιμένα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ισχύ σε ένα φορτίο δεν είναι και τάση.Έτσι, αν ρίξετε μια συγκεκριμένη τιμή εύρους να κάνει, για παράδειγμα, έναν sim εναλλασσόμενου ρεύματος και δεν λύσει το λιμάνι με την κατάλληλη αντίσταση, θα μέτρο διαφορετική τάση στα δίχτυα λιμένα.
Οι υπολογισμοί του θορύβου στην εικόνα φάντασμα γίνει στη σειρά αυτή: sim θόρυβο και την αύξηση της παραγωγής, μεταφοράς θορύβου εξόδου στην είσοδο (απλά η διαίρεση με κέρδος), υπολογίζεται ποσοστό του θορύβου που αναφέρονται στο λιμάνι IMPEDANCE.
Έτσι, η σωστή διαδικασία στην περίπτωσή σας, θα μπορούσε να είναι (και αν υποτεθεί χρειάζεστε 50 Ohm αναφέρονται εικόνα θορύβου).
Καταγγείλει το λιμάνι με 50 Ω αντίσταση αθόρυβο (αν η αντίσταση δεν είναι αθόρυβη η προσομοιωτή θα προσθέσει συνεισφορά του θορύβου στην εικόνα θόρυβο Mixer) και να συνδέσετε ένα vcvs με το κέρδος = 2 και να Vp Vn.Συνδέστε το μίξερ με την παραγωγή του vcvs.
Προσομοιώνουν και να το αποτέλεσμα.
Βεβαιωθείτε ότι το κέρδος που λαμβάνεται με προσομοίωση σχήμα του θορύβου είναι το ίδιο της το ένα που λαμβάνεται με PSS και Pac.
Να είστε προσεκτικός ότι θα πρέπει να έχουν σαφή τη διαφορά μεταξύ SSB και DSB ποσοστό του θορύβου στο μίξερ.
Ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει.
Mazz

Thanks mazz,

Έχετε δίκιο οι RF και LO εισόδου εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνδυασμό με το μίξερ (DC που παράγεται εντός).I donot ελέγξετε το κέρδος μέσω πηγή λιμένα RF.Αντί να χρησιμοποιήσω τάσης πηγή για να ελέγξετε την αποκτήσουν έτσι δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει 6dB χάνουν αν μπορώ να αφαιρέσω το 75ohm αντίσταση.

Έκανα βρείτε 6dB διαφορά στο σχήμα θόρυβο εάν θα αντικαταστήσει το vcvs egain 2 με 1, δηλαδή, αν egain = 1, NF είναι 6dB υψηλότερο.Θα μπορούσατε να μου δώσετε μια ιδέα για τους οποίους επιλέγετε egain = 2 αντί για 1?

Είμαι επίσης προσπαθήσει να εξακριβώσει το θόρυβο Cadence υπολογισμό σχήμα με το χέρι, χρησιμοποιώντας τον τύπο NF = 10 * log (1 Nout / Nsource).Nout (κατά μονάδα ^ 2) είναι η ενσωμάτωση των pnoise αναφερθεί εξόδου που αναφέρεται θορύβου ((σε μονάδα v ^ 2/Hz) κατά τη διάρκεια βσ (bandwidth) και Nsource = KT * 75ohm * bw * (Λ. ^ 2). Το αποτέλεσμα χέρι υπολογίζεται NF = 18dB

Βγάζει αν egain = 1, προσομοίωση NF = 24dB,
αν egain = 2, προσομοίωση NF = 18dB
έτσι egain = 2 έκανε νόημα στον υπολογισμό ΝΤ.γιατί είναι έτσι;

Ευχαριστώ!

Ο λόγος είναι ότι η τάση θόρυβος που παράγεται από το λιμάνι (αντίσταση της εισόδου πράγματι) χωρίζεται σε δύο αντίσταση μεταξύ αυτής και της R4 (στην εικόνα σας).Έτσι πρέπει να διπλασιαστεί να εφαρμόσει σωστά (για τους υπολογισμούς εξομοιωτή) για την τάση του θορύβου μίκτη σας.
Να ξέρετε ότι θα είναι αρνητική για τον καθορισμό των ακίδων του λιμένα GND και έτσι σήμα εισόδου σας, δεν θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική.
Σας προτείνω να χρησιμοποιείτε 2 διαφορετικά vcvs (το καθένα με κέρδος = 1) και οδηγεί το πρώτο (Α) σε θετική συμβολή και η δεύτερη (Β) σε neg εισροών.Συνδέστε μαζί pos εξόδου του (Β) και αρνητική απόδοση της (Α), οι άλλες δύο εξόδου στο μίκτη εισροών.
Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να πάτε να http://www.designers-guide.org/, στις σελίδες ανάλυση θα βρείτε ένα ενδιαφέρον οδηγό για να παράγουν διαφορετικά σήματα (με κοινό τρόπο χειρισμού).
Έβαλες θόρυβο στο μηδέν το R4?
Μια άλλη πρόταση: μην εμπιστεύεστε ποτέ για τους εξομοιωτές (κάνουν καλές θέσεις εργασίας, αλλά ίσως να μην τα χρησιμοποιούν καλά!).
Ελέγξτε κάθε φορά που κάνετε εφαρμόζουν σωστά μηνύματα και πάνω απ 'όλα, κάνετε ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ.

Thanks mazz,

Καταλαβαίνω σημείο σας.Αλλά εγώ ακόμα donot διαθέτουν ένα συνεκτικό συμπέρασμα.Πες μας εκχωρήσετε μια πηγή θορύβου με Vn ^ 2 = 4kTRs * Σ.Β. στην πηγή τάσης (Vs) εντός του λιμένα, τότε notationally Vs = Vn.Μετά την διαιρέτης 1 / 2 τάσης και egain = 2, έχουμε Vn ως συμβολή στο μίκτη.Αυτό είναι σωστό.Τότε μπορεί να υπολογίσει NF = 10log (1 Nout / Nsource) με Nsource = 4KTRs * bw * (Λ. ^ 2) από Vn ^ 2 = 4kTRs * bw.
Το αποτέλεσμα NF = 24dB αντί 18dB.

Υπάρχει κάτι λάθος με το σκεπτικό μου;

Υπολογισμοί σας είναι σωστή.
Όμως, με συγχωρείτε, εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχετε κάποιο συμπέρασμα.

Αν έχω κατανοήσει καλά:
υπολογισμό από τα αποτελέσματα pnoise να ΝΤ σας δίνει 18 dB
προσομοιώσεων με τον τρόπο μου δίνει ίδιο αποτέλεσμα (18 dB)

Επιτρέψτε μου να σας προτείνω για τη μέτρηση του θορύβου εισόδου σε ένα διαφορετικό χώρο δοκιμών θέση 1 ή 2 στην vcvs και ελέγχει τον τύπο 4kTRsBw, έτσι θα είστε σίγουροι για το θόρυβο σήμα κάνετε αίτηση στην είσοδο μίκτη.Να έχουν επίγνωση του «4» συντελεστή στα συμφωνημένα συστήματα.

Mazz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back