γειτνίαση με υπέρηχους για τον εντοπισμό PIC βασίζεται ρομπότ.

T

the_merovingian

Guest
Είμαι προσπαθούν να σχεδιάσουν μια εγγύτητα ανιχνευτή για ένα PIC βασίζεται ρομπότ (Θέλω να ξέρω αν κάτι γίνεται στενή, δεν είναι το πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα).Έχω αγοράσει ένα ζεύγος αντιστοιχισμένης υπερήχων από Maplin, αλλά έχω πρόβλημα με το κύκλωμα (δεν έχω πρόσβαση σε ένα "πεδίο εφαρμογής).Θέλω να κατασκευάσει κάτι από το μηδέν, αλλά αντί για "ενότητα".

Έχω έρθει σε αυτό το σχεδιασμό για να χρησιμοποιούν ως βάση για τον δέκτη:

http://3.bp.blogspot.com/_ycHwJEosotY/Sbr8vE2mKZI/AAAAAAAAAaA/leCWZBfBACQ/s1600-h/ultrasonic-switch-receiver.jpg

Κατανοώ ότι Ε3 και Ε4 παρέχει ενίσχυση και ότι D4, R14 και C5 παρέχουν "διόρθωση / παρακάτω κορυφής» (που δεν είστε σίγουροι για τη σωστή όρος) για την ~ 40kHZ κυματομορφής.

Θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τους σκοπούς της D3 σε παρακαλώ;

TIA.

Περιέργως, D3 δεν έχει καμία λειτουργία του εν λόγω κυκλώματος, επειδή είναι μόνιμα αντίστροφη προκατειλημμένη.Αν βάλετε έναν πυκνωτή σε σειρά με την R13, θα έχει ένα σκοπό.

Ως γενική παρατήρηση, είναι ένα πολύ απλό εγγύτητα του ανιχνευτή, διότι η ένταση παρά μόνο μέτρα από τη στιγμή της υπερήχων ήχο.

Ευχαριστώ, νόμιζα ως πολύ.

Πράγματι, έχω επίγνωση των περιορισμών του κυκλώματος, δεν χρειάζεται ακριβής (; - μια σχετική δήλωση, λόγω της ταχύτητας του ήχου μέσω του αέρα) μετρήσεων, μόνο μια ένδειξη για το αν κάτι είναι στο δρόμο ή μη.

Θα ήταν πιο απλό να το κάνετε αυτό με ένα διαμορφωμένο IR πηγή;Δεν θα πρέπει επιπλέον κυκλώματα σε αυτή την περίπτωση, να παράσχει το (στενό) band-pass συχνότητα του σήματος (λαμβάνοντας υπόψη ότι με τη χρήση υπερήχων μορφοτροπέα εγγενείς στην ουσία αυτή είναι λόγω του συντονισμού επηρεάζει);Ποιες συχνότητες για το IR θα συστήσει άτομα (και κυρίως γιατί);

Επιπλέον, είμαι προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς οι τιμές για R6, 7,8,9,10,11,12 προέρχονται σε http://3.bp.blogspot.com/_ycHwJEosotY/Sbr8vE2mKZI/AAAAAAAAAaA/leCWZBfBACQ/s1600- h / υπερήχων-switch-receiver.jpg.

Θα μπορούσε κανείς υποδηλώνουν τη συλλογιστική / μαθηματικά πίσω από αυτές τις τιμές, όσον αφορά το κέρδος που προσφέρει, για μένα να καταλάβω;

TIA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back