βοηθήσουν με 3D FDTD

L

lorinsz

Guest
Όλα Hi,

Είμαι τώρα μια πορεία έργου με 3D FDTD προσομοίωσης για να βρείτε το eigenfrequencies ενός ορθογωνίου κοιλότητα.Θα πρέπει να είναι μια εύκολη δουλειά.Ωστόσο, δεν ζήτημα τι είδους πηγές και να χρησιμοποιήσω το μέγεθος των κυττάρων, τα τελικά αποτελέσματα δεν ταιριάζουν με τις αναλυτικές λύσεις σε όλα.Είμαι πλέον πολύ συγκεχυμένη.Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο;

κοιλότητα γεωμετρία μέγεθος:

ως άξονα των Χ (ύψος): 3 cm
y-άξονα (πλάτος): 4 εκατοστά
z-άξονα (μήκος): 5 εκατοστών

το μέγεθος των κυττάρων είναι να επιλέξω delta_x (= delta_y = delta_z) = 2,5 χιλιοστών
nx = 12, ny = 16, NZ = 20?

Αυτό είναι Lossless και κοιλότητα γεμάτη με αέρα.Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι κάτι σαν:
f1 = 4.xxGHz, f2 = 5.xxGHz ......

Μου τα αποτελέσματα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να 10.xxGHz, και τα μεγαλύτερα και τα μεγαλύτερα ...

I matlab συνημμένο αρχείο μου και αν μπορείτε να με βοηθήσει, πραγματικά εκτιμώ.(τύπου "κοιλότητα" να τρέχει)

Με την ευκαιρία, η πηγή για την διέγερση του κοιλότητα να επιλέξω είναι ένα διαφορικό gaussian παλμό τρέχουσα κατά μήκος του άξονα-z.Μπορείτε να δείτε αυτό το κωδικό μου.Πρόκειται πραγματικά για ένα άλλο πράγμα που με κάνει να συγχέονται.I donot γνωρίζουμε την διέγερση ή δεν θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης μου.Μια φορά προσπάθησε ένα τυχαία αξία σε κάθε κόμβο στο εσωτερικό της κοιλότητας, και έχεις διαφορετική eigenfrequencies.Από coz, δεν είναι ούτε σωστό.
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

lorinsz έγραψε:

Όλα Hi,Είμαι τώρα μια πορεία έργου με 3D FDTD προσομοίωσης για να βρείτε το eigenfrequencies ενός ορθογωνίου κοιλότητα.
Θα πρέπει να είναι μια εύκολη δουλειά.
Ωστόσο, δεν ζήτημα τι είδους πηγές και να χρησιμοποιήσω το μέγεθος των κυττάρων, τα τελικά αποτελέσματα δεν ταιριάζουν με τις αναλυτικές λύσεις σε όλα.
Είμαι πλέον πολύ συγκεχυμένη.
Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο;κοιλότητα γεωμετρία μέγεθος:ως άξονα των Χ (ύψος): 3 cm

y-άξονα (πλάτος): 4 εκατοστά

z-άξονα (μήκος): 5 εκατοστώντο μέγεθος των κυττάρων είναι να επιλέξω delta_x (= delta_y = delta_z) = 2,5 χιλιοστών

nx = 12, ny = 16, NZ = 20?Αυτό είναι Lossless και κοιλότητα γεμάτη με αέρα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι κάτι σαν:

f1 = 4.xxGHz, f2 = 5.xxGHz ......Μου τα αποτελέσματα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να 10.xxGHz, και τα μεγαλύτερα και τα μεγαλύτερα ...I matlab συνημμένο αρχείο μου και αν μπορείτε να με βοηθήσει, πραγματικά εκτιμώ.
(τύπου "κοιλότητα" να τρέχει)Με την ευκαιρία, η πηγή για την διέγερση του κοιλότητα να επιλέξω είναι ένα διαφορικό gaussian παλμό τρέχουσα κατά μήκος του άξονα-z.
Μπορείτε να δείτε αυτό το κωδικό μου.
Πρόκειται πραγματικά για ένα άλλο πράγμα που με κάνει να συγχέονται.
I donot γνωρίζουμε την διέγερση ή δεν θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης μου.
Μια φορά προσπάθησε ένα τυχαία αξία σε κάθε κόμβο στο εσωτερικό της κοιλότητας, και έχεις διαφορετική eigenfrequencies.
Από coz, δεν είναι ούτε σωστό.

Γεια σου

Από μια πρώτη ματιά αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν έχουν εφαρμόσει καμία καταγγελία τομέα προϋποθέσεις (όπως ABCs) στο δικό σας κώδικα.
Αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε erraneous αποτελέσματα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απορρόφηση οριακές συνθήκες όπως Mur, PML, Higdon, Liao κλπ.

Ένα άλλο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι σας έχουν χρησιμοποιήσει τόσα πολλά ανεπιθύμητα συστοιχίες (όπως exini, eyini, ezini κ.λπ. Αυτά μπορεί να αντικατασταθεί με την εκ, EY, EZ κλπ. (Στην πραγματικότητα δεν θα κάνει καμία διαφορά στα αποτελέσματα).

Με τις καλύτερες ευχές
JitheshΠροστέθηκε μετά από 34 λεπτά:Γεια σου

Χρησιμοποιείτε PEC τείχη για να σας λύσει υπολογισμού τομέα;
Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί κάθε άλλη προϋπόθεση όριο (όπως PML).Χαιρετισμοί
Jithesh

Γεια σου,

Πρώτα από όλα, σας ευχαριστώ για την θέση του.

Ναι, θα εφαρμοστεί PEC όρια της να καταγγείλει τη κοιλότητα, μπορείτε να δείτε ότι δεν ενημερώνει τα όρια κόμβους σε κωδικό μου.

Όσον αφορά τις μεταβλητές, όπως τα ανεπιθύμητα exini, eyini και ezini, ναι, δεν είναι απαραίτητο.

Γεια σου,

Γιατί δεν μπορείτε να δοκιμάσετε το Matlab κωδικό (3D) που παρέχονται από Taflove (που έρχεται μαζί με τη δεύτερη ή την τρίτη έκδοση του κειμένου του βιβλίου: Υπολογιστική Ηλεκτροδυναμική: Η Μέθοδος FDTD);
Επίσης, τα μοντέλα των διαμερισμάτων που υποστηρίζεται από PEC τοίχους.
Ο κώδικας είναι διαθέσιμος σε ΕΟΑ σκάφους.

Με τις καλύτερες ευχές
Jithesh

Ναι,
έχω δοκιμάσει αυτό.

Όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι, επίσης, ορθή.Ίσως έκανα λάθος στο μετασχηματισμό Fourier.

Λυπούμαστε για την τεμπέλης, αλλά δεν έχω εξέτασε τον κωδικό σας.Εάν είστε νέοι στο FDTD σας πρέπει να είναι πολύ προσεκτική εφαρμογή της PEC όριο κατάσταση.Δεν αρκεί να αναλάβει τομείς εκτός από το δίκτυο είναι μηδενική, λόγω της φύσης της κλιμακώνονται Yee δίκτυο.Εάν το κάνετε αυτό, θα έχουν πράγματι PEC όρια κατά μήκος 3 σύνορα και ένα τέλειο μαγνητικού αγωγού (PMC) κατά μήκος των τριών άλλων ορίων.Θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει ότι έχετε PMC διότι η ηλεκτρικά πεδία θα έχουν μεγάλες αξίες μέχρι τα όρια σαν να πηγαίνετε δεξιά μέσα από αυτό.Το ηλεκτρικό πεδίο θα είναι μηδέν σε PEC όριο.

Επίσης, όταν computing eigen-συχνότητες είναι σημαντικό να διεγείρει το αντηχείο με έναν τομέα που είναι σε θέση να διεγείρει τη λειτουργία.Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιηθεί ένα απλό ενιαίο σημείο-dipole πηγή, αλλά όταν τοποθέτησε μια λειτουργία έχει ένα κενό, δεν θα ενθουσιάσει ότι mode.Προτείνω τη χρήση πέντε έως δέκα dipole πηγές διασκορπισμένες τυχαία κοντά σας αντηχείο.

Έχετε επαρκή δίκτυο ψήφισμα;

Υποθέτω ότι κάνετε εγγραφή η απάντηση σε πολλά σημεία σας αντηχών, υπολογιστική
του FFT, προσθέτοντας τους,
καθώς και επιδίωξη της κορυφών του FFT.Πώς το κάνεις αυτό;Είσαι interpretting σας FFT σωστά;Οι απαντήσεις σας είναι σωστή, αλλά εκτός από ορισμένα σταθερά;

-Συμβουλή

Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

Ωστόσο, δεν είμαι πολύ σαφής σχετικά με το όριο PMC είπατε, πραγματικά δεν έχω καμία PMC H τομέα εδώ και βρίσκεται στο κέντρο των έξι όψεις του κύβου, τόσο για τα όρια, θα πρέπει να υπάρχει επιφάνεια δεν H τομέα, αλλά μόνο τομέα Ε .Προστέθηκε μετά από 4 ώρες 22 λεπτά:Κωδικός:Ns = 2 ^ nextpow2 (maxstep)?

eft1 = FFT (erec1, Ns) / nmax?

eft2 = FFT (erec2, Ns) / nmax?

eft3 = FFT (erec3, Ns) / nmax?

eft4 = FFT (erec4, Ns) / nmax?

eft5 = FFT (erec5, Ns) / nmax?

Fs = 1/dt?

freq = Fs / 2 * linspace (0,1, Ns / 2)?

S = abs (eft1 (1: Ns / 2)) abs (eft2 (1: Ns / 2)) abs (eft3 (1: Ns / 2)) abs (eft4 (1: Ns / 2)) ABS (eft5 (1: Ns / 2))?

σχήμα? οικόπεδο (freq, S, 'r')? δίκτυο για?

Γειά,
θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή της υπολογιστικής τομέα, αν σας κοιλότητα γεμίσει το σύνολο του τομέα σας fdtd U τότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ABC στα όρια, εκτός από την PEC
π.Χ. που θα εκπροσωπήσει την τοίχους της κοιλότητας, Ωστόσο, εάν σας κοιλότητα δεν συμπληρώσετε το σύνολο του τομέα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ABC για τη λήξη των υπολογιστικών τομέα.Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο προβληματισμός των ορίων του τομέα είναι αρκετά μικρή (0,001%), έτσι ώστε από τη στιγμή που propagate πίσω στη θέση της κοιλότητας δεν θα μολύνουν το αποτέλεσμα του υπολογισμού.Επίσης, όπως rrumpf

είπε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο λόγος PEC τοίχους σας κοιλότητα είναι πραγματικά PEC και δεν υπάρχει στοιχείο PMC it.That είναι για να πω την ενημέρωση του μαγνητικού πεδίου δεν πρέπει να είναι κοντά στο μηδέν ή στα τοιχώματα της κοιλότητας και ότι το ηλεκτρικό πεδίο είναι πραγματικά μηδενική στον τοίχο της κοιλότητας.Ελέγξτε το φάσμα συχνοτήτων του κώδικα σας, για να βεβαιωθείτε ότι το εύρος ζώνης που καλύπτει το φάσμα συχνοτήτων που σας ενδιαφέρει και να βεβαιωθείτε ότι σας κυψελίδα είναι το σωστό μέγεθος που απαιτείται για την προσομοίωση και ότι ο χρόνος της προσομοίωσης είναι αρκετά για την παροδική να σβήνω αφήνοντας μόνο τη σταθερή λύση.
Χαιρετισμοί

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back