αρμονική ισορροπία προσομοίωσης σε ΚΕΠ

D

deeptimongia

Guest
Γεια χαρά σε όλους .. jus θέλετε να ξέρετε ... τι κάνει προσομοίωση δείχνει αρμονική ισορροπία ... σαν να πω ότι πραγματοποιείται προσομοίωση αρμονική ισορροπία 1-τόνος σε έναν ενισχυτή σε κάποια συχνότητα λένε 10GHz (ισχύς εισόδου 10dBm) ... αυτό που πήρα ήταν περίπου 7dB σε 10GHz και -ve τιμές db στα άλλα 5 αρμονικές ... Πως μπορώ να το ερμηνεύσει ..

το Hramonic ισορροπία δείχνουν την φωτεινότητά κύκλωμα λόγω ένας τόνος ή πολλαπλών exitation τόνο, έτσι u μπορεί να αναλύσει ενισχυτές, μίξερ τελικούς ενισχυτές και ούτω καθεξής, όταν u ένεση 10 GHz στον ενισχυτή, η μη γραμμικότητα του ενισχυτή θα δημιουργήσει τις αρμονικές, καθώς, έτσι u μπορεί να μετρήσει αυτές, επίσης, u μπορεί να σαρώσει την ισχύ εισόδου, έτσι u μπορεί να dtermine το 1 dB comp σημείο khouly

hi khouly .. πρώτα απ 'όλα ... ευχαριστώ για την απάντηση .. Θέλω να ρωτήσω ... τι είναι 1 βαθμό συμπίεσης db και πώς μπορώ να διαπιστώσω ότι ... (αυτό μπορεί να ακούγεται μια ανόητη βασικό ερώτημα για να κα .. αλλά είμαι πολύ νέος σε αυτό τον τομέα .. έτσι ..) και κάτι ακόμα ... αν είμαι πάρει κάποια-ve αξίες dB σε άλλες αρμονικές (ανατρέξτε στην αρχική μου ερώτηση) .. το ίδιο κάνει και αυτό σημαίνει ότι η CKT δεν πρόκειται σε μη-γραμμικότητα ...

το 1 σημείο coompression dB είναι το σημείο το κέρδος και πτώση είναι 1 dB από τη γραμμική valuse, αυτό είναι happend λόγω του κορεσμού του ενισχυτή του-ve αυτό σημαίνει ότι η δύναμη σε αυτές τις αρμονικές, αλλά αυτές οι αρμονικές που παράγονται από το κύκλωμα είναι γραμμική αλλά αυτές οι αρμονικές γίνονται λιγότερο, αυτό σημαίνει ότι η γραμμική συμπεριφορά του κυκλώματος είναι καλό khouly

hi khouly .. ευχαριστώ για την απάντηση .. Ας υποθέσουμε ... Έχω ένα FET μοντέλου που θα χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό ενός ενισχυτή στο ΚΕΠ ... έτσι μπορώ να δω το 1 βαθμό συμπίεσης db χρησιμοποιώντας κάποιο είδος του οικοπέδου στο ΚΕΠ ..

Ναι, σε harmoic ισορροπία, κάνει την ισχύ εισόδου, η οποία σάρωσε, και οικόπεδο η ισχύς εξόδου της πρώτης αρμονικής έτσι, το γράφημα θα πρέπει να δείξω την 1 βαθμό συμπίεσης dB khouly

χάρη khouly .. ότι ήταν πολύ χρήσιμο για μένα ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back