απορίες σχετικά με φόρμουλα PSRR

K

kiat

Guest
από το "γκρι ανάλυση και σχεδίαση αναλογικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων" pg 422 και "σχεδιασμός Razavi των αναλογικών CMOS ολοκληρωμένου κυκλώματος" PG 335, psrr ορίζεται ως η διαφορά κέρδος διαιρούμενο με το κέρδος από την προσφορά για την παραγωγή.Ωστόσο, από του Allen "CMOS Analog Circuit Design" PG 314, η psrr ορίζεται το άλλο τρόπο όπως κέρδος από την προσφορά για την έξοδο από divded διαφορικό κέρδος.μπορεί κανείς να εξηγήσει y συμβαίνει αυτό;

Γεια σου.
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του Allen.Ωστόσο, λέγοντας PSRR εννοούμε Power Supply "Απόρριψη" Ratio.Έτσι είναι περίπου REJETION, που σημαίνει το πιο λόγος απόρριψης, η πιο PSRR και αυτό σημαίνει, το λιγότερο κέρδος από την προσφορά για την παραγωγή, την πιο απόρριψη εμφανίζεται.Έτσι, βάσει της γλωσσολογίας, PSRR είναι αυτό Razavi και Gray ανέφερα.Ωστόσο, είναι κάπως αδύνατο να dr.Allen έχει γίνει τόσο μεγάλο λάθος, οπότε διαβάστε το βιβλίο ξανά.Ίσως έχετε λάθος.

Χαιρετισμοί,
Ezt

Και οι δύο ορισμοί που δίνουν την ίδια απόλυτη τιμή της παραμέτρου σε dB, αλλά έχουν διάφορα υπογράψουν.Για παράδειγμα, PSRR ισούται με 70 dB ή -70 dB για διαφορετικούς ορισμούς.

ιδέα μου είναι ότι PSRR ισούται με μεταβολή της παραγωγής (που προκαλείται από διακύμανση δύναμη)

διαιρούμενο με διακύμανση εξουσία.

για παράδειγμα, εάν διακύμανση εξουσία είναι 1V, διαφοροποίηση της παραγωγής είναι 1mV,

τότε μπορούμε να πούμε PSRR είναι 60dB.

Δεν ξέρω αν τη γνώμη μου είναι εντάξει.

με τις καλύτερες ευχές

kiat έγραψε:

από το "γκρι ανάλυση και σχεδίαση αναλογικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων" pg 422 και "σχεδιασμός Razavi των αναλογικών CMOS ολοκληρωμένου κυκλώματος" PG 335, psrr ορίζεται ως η διαφορά κέρδος διαιρούμενο με το κέρδος από την προσφορά για την παραγωγή.
Ωστόσο, από του Allen "CMOS Analog Circuit Design" PG 314, η psrr ορίζεται το άλλο τρόπο όπως κέρδος από την προσφορά για την έξοδο από divded διαφορικό κέρδος.
μπορεί κανείς να εξηγήσει y συμβαίνει αυτό;

hi kiat,
allen βιβλίο έχει δώσει δικαίωμα formula.actually μπορείτε να παρερμηνευθεί.

PSRR = Av / Προσθήκη

VOUT = (Προσθέστε / (1 Av)) Vdd
≈ (Add / Av) Vdd
= (1/PSRR) Vdd

επομένως 1/PSRR = VOUT / Vdd

με αυτόν τον τύπο έχουμε αρνητικό PSRR.by απλά αλλάζοντας την πόλωση παίρνουμε το πραγματικό PSRR.
Ελπίζω να το έχεις.Προστίθενται μετά από 15 λεπτά:ένας άλλος τρόπος για να μπορώ να u καταλαβαίνω είναι το εξής τρόπο.allen χρησιμοποίησε ενότητα τελεστικών κέρδος να αντλήσει η εξίσωση.

όπως γνωρίζουμε PSRR = [ΔVout / ΔVin] / [ΔVout / ΔVdd]

σε ΔVout τελεστικών ενότητα κέρδος / ΔVin = 1

επομένως PSRR = 1 / ΔVout / ΔVdd
δηλαδή PSRR = ΔVdd / ΔVout
δηλαδή 1/PSRR = ΔVout / ΔVdd

οπότε αν προσομοιώνουν ενότητα τελεστικών κέρδος, παρέχοντας αναλύσεις frquency στο Vdd.we πάρει την αλλαγή σε Ouput.αν μπορούμε να επιστήσει την απόκριση συχνότητας της παραγωγής, θα έχουμε το αρνητικό αποτέλεσμα σε dB (λόγω της 1/PSRR). κάνουμε είναι θετική και θα έχουμε το πραγματικό PSRR.

παρόμοια ανάλυση μπορεί να γίνει για την αλλαγή Vss.
Ελπίζω να το πάρετε [/ u] [/ url]Προστίθενται μετά από 6 λεπτά:εάν εγώ σας έχουν κάνει σαφείς σχετικά με το cofusion για PSRR, απλώς κάντε κλικ στο βοήθησε below.it κουμπί δεν θα σας κοστίσει anything.it θα μου παρέχει μόνο μερικά σημεία από το βήμα, εάν σας βοήθησαν.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back