αντίσταση εξόδου του ChargePump!

S

stephen_

Guest
Γεια σου, κάνω ρυθμιστή doubler chargepump.Θέλω να αναλύσουν την stability.But βρόχο Είμαι σύγχυση στον πόλο εξόδου του συστήματος.
Καθένας ξέρει πώς μπορώ να calcultate την έξοδο πόλο συχνότητα;Έχει μόνο ω = 1/RL * CL (RL είναι αντίσταση φορτίου, η CL είναι εξόδου χωρητικότητα), ή θα πρέπει να περιλαμβάνει την αντίσταση εξόδου του chargepump;Πώς μπορώ να υπολογίσει την αντίσταση εξόδου του Chargepump για τη σταθερότητα;
Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Ρωτούσα παρόμοια ερώτηση πριν από μερικές εβδομάδες!

το κυρίαρχο πόλο πιο πιθανό να είναι είτε από την έξοδο (Rload και Cload) ή από op ενισχυτή σας στο μονοπάτι τα σχόλιά σας.

για παράδειγμα, αν Rload σας είναι 10k και Cload είναι 10 πένες, τότε το καλάμι (1/2/pi/10k/10p) είναι καλύτερη πολύ μικρότερο ή μεγαλύτερο από το άλλο πόλο (από op ενισχυτή σας).

Γεια szekit, σας ευχαριστώ για την ενημέρωση σας.
Αλλά εγώ σκέφτομαι μόνο την αντίσταση εξόδου του chargepump.Για παράδειγμα, εάν R0 είναι σύνθετη αντίσταση εξόδου του chargepump, R1 είναι φορτίο, Γ πυκνωτή εξόδου, τότε νομίζω ότι η συχνότητα του πόλου εξόδου είναι "f = 1 / (2 * pi) / (R0 | | R1) / C", έτσι 't "f = 1 / (2 * pi) / R1 / C".Πώς πιστεύετε γι 'αυτό;

yup!Θα νομίζετε ότι είναι σωστό!

μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε ένα βήμα ανταπόκρισης στην έξοδο για τη δοκιμή για τη σταθερότητα.

δηλαδή, τη μεταγωγή του Rload από 10k να 20k (ή ό, τι Rload σας είναι) και έλεγχος για τη διευθέτηση του χρόνου.

en ...
Αλλά αυτό μπορεί μόνο να ελέγχει αν το σύστημά σας είναι σταθερή ή μη.Δεν μπορεί να σας καθοδηγήσει πώς να σχεδιάσουν τους πόλους και μηδέν (αν compenstation ανάγκη).
Αν θα πρέπει να περιλαμβάνει αντίσταση εξόδου του chargepump, τότε ίσως το καλάμι παραγωγή δεν είναι το κυρίαρχο πόλο.Έτσι, πρέπει να γνωρίζουμε τη σύνθετη αντίσταση εξόδου.Έχω δίκιο;

hehe ... Αλλά ξέρετε πώς να υπολογίσει αντίσταση εξόδου του chargepump του;

Αν είστε από την υποκατάσταση ενός μοντέλου για την αντλία χρέωση, χρησιμοποιώντας υποκατάσταση ενός VCVS και μια αντίσταση σειράς, μπορείτε να παραλείψετε μια δυνητικά κρίσιμη πτυχή.Ο τρόπος που λειτουργεί η αντλία χρέωση θα προσθέσει καθυστέρηση (αλλαγή φάσης), βρόχο σας.Εάν αυτή η αμέλεια, η ανάλυση μπορεί να σας δείξει πολύ καλή σταθερότητα, αλλά μπορεί να καταλήξετε με ένα κύκλωμα που θα ανταποκρινόταν καλύτερα να δημιουργούν ένα ρολόι σήμα από μια ρυθμιζόμενη τάση.

Είναι επίσης πιθανό ότι η καθυστέρηση της αντλίας χρέωση προκαλεί βρόχο που εμφανίζεται ασταθής όταν αγνοεί αυτή η καθυστέρηση να είναι απόλυτα σταθερή όταν συμπεριλαμβάνεται.

Δεδομένου ότι η σταθερότητα είναι σχετικές με το κέρδος βρόχου ΚΑΙ φάση, η καθυστέρηση που προκαλείται από την αντλία επιβάρυνση δεν θα πρέπει να αγνοηθεί κατά την εξέταση της σταθερότητας βρόχο.

JPR,

πώς αναλύουμε την καθυστέρηση της φάσης συνέβαλε από την αντλία χρέωση;ειδικά εάν η αντλία επιβάρυνση αλλαγές είναι χαρακτηριστικά όπως η συχνότητα και η αντλία αντλία τάσης με τη ρυθμιζόμενη βρόχου ανάδρασης.

stephen,

έτρεξα μόνο μια παροδική προσομοίωσης για να ελέγξετε για σταθερότητα.

Για μένα για να αναλύσει ένα τέτοιο σύστημα ανάδρασης, θα πρέπει να έχουμε πάντα στον ίδιο τομέα (π.χ.: συχνότητα, χρόνος ή z-domain).Αν χρησιμοποιείτε το z-τομέα, η καθυστέρηση που προκαλείται από την αντλία χρέωση γίνεται 1 / z.Μεταμορφώνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρετε από άλλους τομείς, για να το z-domain.

Για παράδειγμα, ένα ενιαίο πόλο χαμηλή φίλτρο μπορεί να περιγραφεί από:

H (z) = (a1 / z) / (1-β1 / z), όπου b1 = 1-Α1 και Α1 καθορίζεται από το ρυθμό δειγματοληψίας που μπορείτε να μεταφέρετε και η συχνότητα φίλτρου.

Να πάρει σε περισσότερες λεπτομέρειες στην ανάλυση γίνεται πολύ περίπλοκη για μένα για να περιγράψει το κείμενο, αλλά κάθε βιβλίο σχετικά με ψηφιακά συστήματα ανάδρασης θα ήταν αρκετή για να μάθετε τις αναλύσεις.

Αν θυμάμαι καλά, η λειτουργία Μεταφορά για το δείγμα-και-κρατήστε στο πεδίο της συχνότητας είναι αμαρτία (pi * f) / (pi * f).

Αν θυμάμαι καλά η αλλαγή φάσης είναι γραμμική, και θα πρέπει να είναι κάτι σαν 180/fpump * στ έως στ = fpump / 2.Μετά από αυτό, υπάρχει aliasing, έτσι ώστε η φάση είναι δύσκολο να χειριστεί.

JPR,
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας.Δεν ήξερα ότι υπάρχει καθυστέρηση στην βρόχο chargepump πριν.Μήπως προσπαθείτε να κάνετε ένα πρότυπο συμπεριφοράς για chargepump; (δηλαδή του μέσου όρου και γραμμικοποίηση AC μοντέλο)

szekit, έκανα την παροδικές προσομοίωση με κύκλωμα μου.Είναι πάντα σταθερό σε διαφορετικές συνθήκες (δηλαδή γωνία διαδικασία, τάση τροφοδοσίας, ...), φορτίο αλλά το chip έχει ocillation το βαρύ φορτίο.

stephen,
βαρύ φορτίο έννοια μεγάλο φορτίο τρέχουσα;αν ναι, η αντοχή στο φορτίο είναι χαμηλή σε αυτή την περίπτωση, πράγμα που σημαίνει το καλάμι που σχετίζονται με αυτή αντίσταση παίρνει βγει έξω.εάν αυτό είναι ένα κυρίαρχο πόλο, αυτό είναι κακό για τη σταθερότητα.

νου να μου λες ρυθμιζόμενης αρχιτεκτονική αντλία σας χρέωση;

jpr,
σας ευχαριστώ για το info ..Πρέπει να το σκεφτώ.

szekit έγραψε:

stephen,

βαρύ φορτίο έννοια μεγάλο φορτίο τρέχουσα;
αν ναι, η αντοχή στο φορτίο είναι χαμηλή σε αυτή την περίπτωση, πράγμα που σημαίνει το καλάμι που σχετίζονται με αυτή αντίσταση παίρνει βγει έξω.
εάν αυτό είναι ένα κυρίαρχο πόλο, αυτό είναι κακό για τη σταθερότητα.νου να μου λες ρυθμιζόμενης αρχιτεκτονική αντλία σας χρέωση;jpr,

σας ευχαριστώ για το info ..
Πρέπει να το σκεφτώ.

Με συγχωρείτε, κάνει βαρύ φορτίο αναφέρεται στη χαμηλή αντίσταση φορτίου;
I κατά σκέφτηκε ότι μια απλή μέθοδος για τον υπολογισμό αντίσταση εξόδου είναι, η σημερινή δοκιμή στο σημείο εξόδου όταν προσθέσετε τάσης στο ίδιο σημείο, στη συνέχεια, V / C.

Έχω κάποια εμπειρία σχετικά με διπλή τάση.η παραγωγή των ΑΠΕ είναι ανησυχία
fs, Γ, και το ΕΣΡ res διακόπτη.είναι ενιαίο πόλο system.so ότι συνηθίζει να ασταθής.αλλά αν χρησιμοποιείτε διαχείριση των δημόσιων οικονομικών για να συντονιστείτε την τάση εξόδου, η απόδοση θα είναι χαμηλή.ΚΑΙ, να προσοχή του swith χύδην σας, θα διαρροή, HAHA

Δεν είμαι εξοικειωμένος με αντλία χρέωση.Έχω κάνει ένα σχέδιο για την τοπολογία buck.μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο μικρό μήνυμα για την αντιστάθμιση βρόχο αντλία χρέωση είναι;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back