ανιχνευτή κίνησης, toothPIC

T

Twins_sasa

Guest
Είχα αγοράσει ένα ανιχνευτή κίνησης (Paradox DG55). Έχει 6 καρφίτσες: NC, COM, + i / σ. -I / p, 2 καρφίτσες για διακόπτη αντι-tamper. Κάποια μορφή πληροφορίες στο δελτίο δεδομένων: Έξοδος συναγερμού: Έντυπο Α ρελέ 100mA/28Vdc, NC (προαιρετικά μορφή C 500mA/30Vdc ρελέ, NC / NO) Anti-tamper διακόπτη: 150mA/28Vdc, τάση εισόδου NC:: +12 Vdc Κανονικά ανιχνευτής κίνησης είναι συνδεδεμένο με συναγερμό. Αλλά το έργο μου, η ιδέα μου είναι να συνδέσετε την έξοδο του ανιχνευτή κίνησης σε ToothPIC μικροελεγκτή. Έτσι, όταν ανιχνεύεται κίνηση, ο ανιχνευτής κίνησης θα στείλει μια τάση εξόδου που συνδέεται με τον ακροδέκτη εισόδου του ToothPIC. Στη συνέχεια, η ToothPIC θα στείλει ένα σήμα σε ένα PDA χρήστη. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η ιδέα είναι σωστή ή όχι. Και θέλω να μετρηθεί η τάση εξόδου του ανιχνευτή κίνησης (επειδή η τάση εισόδου του ToothPIC είναι μόνο 5-10Vdc). Prob μου είναι δεν ξέρω πώς να συνδέσετε τις καρφίτσες ανιχνευτή κίνησης (NC, COM, κλπ) με την ToothPIC. Μπορεί κανείς να μου διδάξει γι 'αυτό;; εξηγήσει με λεπτομέρεια το pin για σύνδεση με ό, τι. Ιδιαίτερη ικανοποίηση για όλα τα παιδιά του u απάντηση και να βοηθήσει. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Υποθέτω ότι δεν έχουν ΟΧΙ γιατί στο δελτίο δεδομένων αναγράφεται "ΟΧΙ προαιρετικό": Έντυπο Α ρελέ 100mA/28Vdc, NC (προαιρετικά μορφή C 500mA/30Vdc ρελέ, NC / NO), είμαι έτσι;;;

από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, συνδέω το 12 Vdc + i / p, τότε έδαφος πρέπει να πάμε σε-i / p ή COM; δεδομένου ότι ο αισθητήρας έχει μόνο NC και COM, i / m αναρωτιέστε σημαίνει όταν ανιχνεύεται κίνηση, ο διακόπτης ρελέ NC θα ανοίξει και καμία τάση εξόδου θα προκαλέσει την PIC. Είναι ιδέα μου, σωστά; pls συμβουλεύει. ευχαριστώ πάρα πολύ.

Στην περίπτωσή σας θα σας χρησιμοποιώντας 4 συνδέσεις: +12 V (+ I / P), 0V (-i / p), COM και Ν / Γ. Μην ανησυχείτε για την καταπολέμηση της παραποίησης, αν και περίπου την ονομασία CONET σε σειρά με COM ή N / C επαφή, έτσι ώστε αν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει το περίβλημα θα είναι επίσης ο συμψηφισμός μια αφύπνιση, αλλά είναι προαιρετικό .. Από την ToothPIC επιλέξτε ποια είναι η συνεισφορά θα επιθυμούσατε να συνδεθείτε με τον αισθητήρα: Υποθέτω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από AN0-AN11 εισόδους και να ρυθμίσετε τους ως ψηφιακές είσοδοι. Έτσι, τρέχουν δύο καλώδια από τον αισθητήρα στο ToothPIC, συνδέστε το καλώδιο COM να ToothPICs 0V και το Ν / Γ της selectet AN εισόδου (μπορεί να χρειαστεί να συνδεθεί μια αντίσταση pullup μεταξύ αυτής της εισόδου και + Vcc? 4,7-10kΩ αντίσταση θα είναι μια καλή επιλογή). Να θυμάστε, ότι θα εργάζονται με ΑΡΝΗΤΙΚΟ λογική, τι σημαίνει ότι η ενεργή κατάσταση θα είναι όταν η επαφή είναι ανοιχτή .. thats όλοι .. Regards, IanP

ya, εγώ ακολούθησα το δρόμο σας και ο αισθητήρας μπορεί να λειτουργήσει ήδη. Αλλά όταν ανιχνεύεται κίνηση, η έξοδος του αισθητήρα είναι πολύ μικρή (

Μπορείτε να διορθώσετε το ζήτημα της απάντησης της παραγωγής με την προσθήκη ενός μονοσταθής 555 χρονόμετρο, και το έστησαν για την παραγωγή 1, .., 3, .. 5 sec (ή οτιδήποτε άλλο) παλμό .. Αυτό το χρονόμετρο μπορεί να trigged από το σήμα από τον ανιχνευτή motoin μέσω ενός οδηγού τρανζίστορ ή σύγκρισης, και στις δύο περιπτώσεις το σήμα του 1V από τον ανιχνευτή κίνησης θα είναι επαρκής .. (Βλ. εικόνες παρακάτω) Για περισσότερα σχετικά με 555 το μονοσταθής διαμόρφωση goto: http://www.doctronics.co.uk/555.htm Regards, IanP

Συγγνώμη Συγγνώμη, έκανα λάθος. Πήρα το «απροσδόκητο έξοδο» είναι παρελθόν, γιατί συνδέεται λανθασμένα κάποια καλωδίωση. Ya, η έξοδος είναι +5 V, όταν moton ανιχνεύεται. Είναι σταθερή αλλά διαρκούν μόνο για 3 δευτερόλεπτα, τότε ο αισθητήρας θα επιστρέψει στην κατάσταση ετοιμότητας (0V). Πώς να κάνει την τάση εξόδου μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, έτσι ώστε η ToothPIC μπορεί να έχει αρκετό χρόνο για να εκτελέσει την αποστολή του; (Τελευταία 10 δευτερόλεπτα θα είναι αρκετά καλό). Εκτίμηση και τις ευχαριστίες για τη βοήθεια.

Σε αυτή την περίπτωση τη χρήση 555 χρονόμετρο στο μονοσταθής διαμόρφωσης (βλέπε κύκλωμα παρακάτω) .. Για 10s παλμού: R = 100kΩ, C = 100μF (ή R = 1MΩ, C = 10μF, ..), που θα λειτουργεί σωστά θα πρέπει να αντιστραφεί η φάση του σήματος από τον ανιχνευτή κίνησης? Προσθέσετε οδηγό τρανζίστορ που περιγράφονται στην προηγούμενη θέση και τη χρήση 10kΩ αντιστάσεις (μεταξύ του αισθητήρα και της βάσης, και του συλλέκτη και +5 V) .. C ηλικίας μεταξύ 5 και GND = 10nF R μεταξύ 2 και +5 V = 10 kΩ Είσοδος C = 100nF .. Regards, IanP

Ya, είχα δοκιμάσει. Αλλά ο οδηγός τρανζίστορ είναι μετατρέψει την είσοδο (+5 V) σε 0V (ή 0V έως +5 V). Και δεν είναι μετατρέψετε από + ve-ve σε φάση. Έτσι, το 555 χρονόμετρο δεν μπορεί να προκαλέσει. Η σωστή; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το ζήτημα; Σας ευχαριστώ.

Λάβετε υπόψη ότι 555 είναι trigged στην πτώση άκρη του σήματος εισόδου, και ο αισθητήρας κίνησης που παράγεται 5V όταν δραστηριοποιούνται .. Έτσι, το σήμα από τον ανιχνευτή κίνησης πρέπει να αναστραφεί, και αυτό μπορεί να γίνει από ένα μόνο τρανζίστορ ή οποιαδήποτε CMOS / TTL μετατροπέα (πύλη NOT) .. Regards, IanP

WAO! Το βρήκα! Ακολουθώ την πρότασή σας να συσταθεί. Αλλά η invertion της παραγωγής ανιχνευτή κίνησης, δεν είχα χρησιμοποιήσει τον οδηγό τρανζίστορ. Αντ 'αυτού, να χρησιμοποιήσω ένα 741 Op-Amp και ορίστε το ως ένα κύκλωμα μετατροπέα. Στη συνέχεια, για την μονοσταθής 555 χρονόμετρο, είχα ακολουθήσει το διάγραμμά σας. Αλλά παίρνω το 10kΩ αντίσταση μεταξύ 2 και +5 V. Αυτό συμβαίνει γιατί Λοξοτομώ καταλάβω γιατί πρέπει να συνδέσετε τα +5 V στο PIN2 από την είσοδο επιθυμία να προκαλέσει την 555 χρονόμετρο θα πρέπει να είναι το op-ενισχυτή εξόδου του μετατροπέα. Και πήρα το αποτέλεσμα που θέλω ήδη. Σας ευχαριστώ πολύ IanP, κάνατε να με βοηθήσει πολύ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back