αισθητήρα χρώματος

J

jgx

Guest
Γεια Πώς οικοδομήσουμε μια αισθητήρα χρώματος; 1 - κόκκινο χρώμα 2-Πράσινο Χρώμα 3-κίτρινο χρώμα μπορείτε να με βοηθήσετε;

Έχετε εδώ η επιλογή 2. Θα πρέπει να πω επιλογή 3, αλλά η τρίτη επιλογή θα είναι να οικοδομήσουμε ένα χρώμα αισθητήρα από τον εαυτό σας είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας. Έτσι, η επιλογή 1: Αγορά του-του αισθητήρα χρώμα ράφι, όπως για παράδειγμα: http://www.lasercomponents.de/pdf/mazet/integral.pdf Επιλογή 2: χρήση κάμερα CCD εξοπλισμένο με φακό pinhole και RGB παραγωγή και την επεξεργασία αυτών των σημάτων. Εάν μια φωτογραφική μηχανή δεν έχει RGB εξόδου, αλλά μόνο composite video που μπορείτε να χρησιμοποιείτε πάντα εξωτερικό κύκλωμα το οποίο θα απόσπασμα R, G και B στοιχεία από σύνθετα ..

I hink ότι TAOS λύση είναι φθηνότερη. Regards!

χρησιμοποιήσετε ένα LED + LDR στη συνέχεια να συνδέσετε το LDR αντίσταση + σε χρήση σειρά ενός ADC να βρείτε την τιμή για αντίστοιχα χρώματα

Στο προηγούμενο post μου είπαν για LDR αλλά η LDR Είμαι με τη χρήση έχει μία ευαισθησία 3msec. Αυτό σημαίνει χρόνος που απαιτείται για την έξοδο του αισθητήρα για να αλλάξετε όταν το φως εισόδου αλλάξει κατάσταση. Έτσι, εάν θέλετε ένα καλό ευαίσθητο τότε πάμε για IR LED + δίοδος Αυτό έχει ευαισθησία σε μας, επειδή ξέρεις ότι LDR είναι αντίσταση, ώστε η απάντηση είναι αργή, ενώ φωτοδίοδο είναι ένα ημιαγωγών που θα είναι ταχύτερη. Εάν χρησιμοποιείτε IR τότε υπάρχει επίσης μια καλή δυνατότητα αύξησης εύρους της συσκευής Θα χρησιμοποιηθεί για να IR LED + φωτογραφία συνδυασμό δίοδος για ρομπότ μου για την ανίχνευση άκρη του έναν πίνακα και στο ότι πήρα το εύρος περίπου 5-7cm, αλλά σε LDR δεν θα πάρετε τόσο πολύ και επίσης u πρέπει να εφαρμόσει ένα LED ή οποιαδήποτε άλλη μορφή του φωτός με αυτό για την καλή απάντηση. Επιλέξτε ποια είναι η κατάλληλη για ur εφαρμογή Θυμηθείτε ότι το έργο φωτογραφία δίοδος μόνο στην αντίστροφη προκατειλημμένη περιοχή. Η διάταξη παραμένει ίδια Φωτοδίοδος (ή LDR) + αντίσταση σε σειρά. ADC συνδεθεί σε οποιαδήποτε από αυτές όπως εσείς επιθυμείτε

Πόσο περίπου 3 αισθητήρες με 3 χρωματικά φίλτρα, καθώς και τη μέτρηση των σχετικών επιπέδων παραγωγής. Χρειάζεται μια καλή πηγή συνεπής λευκό φως όμως.

Ακριβώς μια άλλη σκέψη, αν φάσματος, δεν ήταν πολύ μεγάλος, ή το χρώμα αισθητήρες δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβή. Τι λες για ένα τρίχρωμο LED ή ακόμα και 3 διακριτά LED. Θα μπορούσατε να οδηγείτε τότε αυτά με 3 MCU αναλογικές θύρες και σάρωση μέσω του χρωματικού φάσματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια ένα ενιαίο φωτοδίοδο να ψάξουν για απόκριση αιχμής σε οποιοδήποτε σημείο στο χάρτη χρώμα. Αυτή είναι μόνο μια θεωρία, αλλά μπορεί να σταθεί μια καλή ευκαιρία εργασίας.

Έχω δει αυτή την προσέγγιση σε robotroom.com, αλλά αν χρειαστεί μόνο 3 χρώματα θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιούμε 3 φιλτράρεται φωτοδιόδους (με ένα πλαστικό φιλμ ή του χρώματος που θέλετε να αίσθηση κατά τη διάρκεια των φωτοδίοδο) και μια αντίστοιχη ηγεσία του χρώμα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε έναν αισθητήρα όπως αυτές από TAOS inc (αν και είναι δύσκολο να πάρει και τη μονάδα που πωλείται σε κάποια καταστήματα είναι πάρα πολύ ακριβό)

Agilent τους έχει ως απλές συσκευές;. Μπορείτε απλά να τους ενσωματώσουν στο κύκλωμα. Κοιτάξτε τα φύλλα δεδομένων.

Μπορείτε να κάνετε αισθητήρα χρώματος με πράσινο, κόκκινο, μπλε LED και ldr.Output τάση της LDR σε διάφορες φως LED είναι changing.You μπορούν να δοκιμάσουν αυτή την τάση εξόδου με MCU έχει ADC όπως pic18f458.

Νομίζω ότι η κάμερα μπορεί να σας βοηθήσει.

Θα χρησιμοποιηθεί το CDD κάμερα, είναι πολύ καλό.

1. Θέλω να ρωτήσω αν LDR και το χρώμα του αισθητήρα είναι ίδιο πράγμα; 2. μπορεί να LDR λειτουργούν σαν ένας αισθητήρας χρώμα; πώς;

Ανάλογα με το πόσο ακριβή αισθητήρα χρώμα σας πρέπει να είναι, ίσως να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντίσταση φωτογραφία, τρία LEDs (κόκκινο, μπλε, κίτρινο) και έναν μικροελεγκτή με ADC έφτιαξα ένα για απόδειξη της σύλληψης για μια διαλογέα M & M που έχω ποτέ κατασκευαστεί. Η διαδικασία ήταν βασικά: Shine κάθε LED χωριστά, περιμένετε για την αντίσταση φωτογραφία για ακόμα έξω, και να πάρετε μια ανάγνωση Συγκρίνετε τις μετρήσεις για τον καθορισμό του χρώματος. Σχεδιασμός μου ήταν εμπνευσμένη από http://www.philohome.com/sensors/colorsensor.htm Τα πλεονεκτήματα είναι:-Πολύ φθηνή Τα μειονεκτήματα είναι:-Ανακριβής-Ο αισθητήρας πρέπει να είναι κάπως θωρακισμένη από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος φως (ή προγραμματίζονται για την αποζημίωση) Εάν ήμουν έτοιμος να το ξανακάνει, θα αντικαταστήσει πιθανώς τα τρία LEDs για ένα μόνο (ή ίσως και δύο) τριών χρωμάτων LED. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο πηγαίος κώδικας που χρησιμοποιούσα έχει χαθεί, αλλά αν θέλετε, μπορώ να πάρω μερικές φωτογραφίες από το υλικό αισθητήρα.

Δεν είναι λίγο περίπλοκο; Φροντίστε να είναι απλή. Το LED δεν είναι μόνο το φως που εκπέμπει, αλλά και την ανίχνευση φωτός. Έτσι, για την επιθυμητή τρία χρώματα: κόκκινο, πράσινο και κίτρινο λάβουν τα LED-Η ομορφιά πίσω: Περιλαμβάνουν το φίλτρο λειτουργία? Ιε) Μερικά τελεστικών και A / D μετατροπέα και αυτό είναι όλο. λύκος

[Quote = GrandAlf] Πόσο περίπου 3 αισθητήρες με 3 χρωματικά φίλτρα, καθώς και τη μέτρηση των σχετικών επιπέδων παραγωγής. Χρειάζεται μια καλή πηγή συνεπής λευκό φως όμως. [/Quote] Θέλω αυτή την προσκόλληση ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον αισθητήρα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back