ένα βασικό ερώτημα σχετικά με cascode amplifer

N

nibo_mmx

Guest
Έχω μια απλή ερώτηση.

στις ακόλουθες CKT, όταν Vin είναι μικρότερο από Vth1, M1, M2 όλα θα είναι μακριά.Vx θα ισούται με Vb-Vth2 αν αμελήσει την επίδραση subthreshold.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί Vx = Vb-Vth2.

Ευχαριστώ για την εξήγησή σας
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

αν nglect το αποτέλεσμα σώμα,
το τρανζίστορ, δεν μπορεί να είναι σχετικά, οπότε αν u υποτεθεί ότι είναι στην άκρη, έτσι VGS, πρέπει να είναι μικρότερη ή ίση Πέμπτο
έτσι vb - vx = τουλάχιστον Πέμπτο
έτσι vx ≤ vb-Πέμπτο

khouly

Το βιβλίο λέει Vx ≈ Vb-Vth2.Από Vx ≤ Vb-Vth2

Τότε γιατί Vx δεν μπορεί να ισούται με μια τιμή πολύ μικρότερη από Vb-Vth2, όπως το 0 ή 0.1mV;Γιατί θα πρέπει να είναι γύρω στα Vb-Vth2; (δηλαδή γιατί πρέπει να είναι στην άκρη της "για την";)

Ευχαριστώ

James

Και αυτό διότι ένα είδος αρνητικής fedback λαμβάνει χώρα.

Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι ήταν Vx 0V, όπως αναφέρατε.Αυτό θα σήμαινε ότι Μ2 ανάβει, αφού GS τάση του είναι Vb, η οποία είναι μεγαλύτερη από Vth2.
Αλλά αν M2 ενεργοποιημένη, τότε οι τρέχουσες θα έχουν την τάση να ρέει μέσω της M1.

and thus Vx rises to the point where M2 is just about at the threshold.

Δεδομένου ότι η Μ1 είναι ανοικτά, DS αντίσταση του είναι πολύ υψηλό (πολύ υψηλότερα από ό, τι ίσως ακόμη και την αντίσταση φορτίου) και δεν απαιτεί σημαντική κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να καταστεί δυνατή Vx να αυξάνεται
και, συνεπώς, Vx αυξάνεται έως το σημείο όπου Μ2 είναι σχεδόν στο όριο.
Γιατί;Διότι, αν Vx αυξήθηκε μεγαλύτερη, τότε η τάση της GS Μ2 θα είναι μικρότερη από Vth2 και Μ2 θα κλείνω, έτσι Vx θα πέσει.Αλλά αν Vx σταγόνες, τότε ανάβει Μ2, αναγκάζοντας Vx να αυξάνονται ...και ούτω καθεξής.Και έτσι Vx εγκαθίστανται σε Vx ≈ Vb-Vth2.equal to Vb-Vth since when M1 is off, its resistance is not really infinite, thus some current is required to flow through it, and so the GS voltage of M2 is slightly
higher than Vth2.

Είναι περίπου
ίσο με Vb-Πέμπτο από πότε Μ1 είναι απενεργοποιημένη, η αντίσταση του δεν είναι πραγματικά άπειρες, έτσι ορισμένα από τα σημερινά οφείλει να ρέει μέσα από αυτό, και έτσι η τάση GS του Μ2 είναι ελαφρώς
υψηλότερη από Vth2.

Έτσι, Μ2 θα είναι πάντα στο κατώφλι της ενεργοποίηση, αν Μ1 είναι απενεργοποιημένη.

Αν αντικαταστήσετε Μ1 wih αντίσταση της σχετικά χαμηλής αξίας, τότε αυτό απαιτεί κάποια σημαντική τρέχουσα μέσα από αυτό να επιτρέψει Vx να αυξάνεται.Για να αποκτήσετε ότι διαρροή ρεύματος μέσω Μ2 τότε θα απαιτήσει τάση GS μεγαλύτερη από το κατώτατο όριο.
Στη συνέχεια, Vx <Vb-Vth2.

Μπορώ να undersand Vx γιατί δεν μπορεί να είναι μικρότερο από Vb-Vth2.Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τηρήσει πλήρως undersand Vx γιατί δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από Vb-Vth2.Το ακόλουθο είναι undersanding μου.Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να δείτε αν είμαι σωστά;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων:

Όταν Vx είναι μεγαλύτερη από Vb-Vth2.Μ2 truns μακριά και η αντίσταση άθροισμα των Μ1 και Μ2 είναι πολύ υψηλό.Ότι οι δυνάμεις Vx σταγόνες σε μια μάλλον χαμηλής τάσης, κοντά στο έδαφος.Έτσι, Μ2 δεν μπορεί να είναι μακριά.

Έτσι, δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι σχετικά, επίσης δεν μπορεί να είναι μακριά.Θα πρέπει να είναι στην άκρη της και να σβήνουν, αλλά προσφέρει πολύ λίγο ρεύμα για να asure Vx συνηθίζει να είναι πολύ υψηλό και συνηθίζει να είναι πολύ χαμηλή.Διότι αν δεν υπάρχει ρεύμα Μ2 και Μ1, που θα ισχύει Vx ισούται προς έδαφος.Δεδομένου ότι έχει λίγο ρεύμα, ώστε Vgs2 θα πρέπει να είναι λίγο υψηλότερη από Vth2;

Είναι σωστό κατανόηση μου;

Αγαπητέ nibo_mmx,
Σε αυτή τη συζήτηση υποθέτουμε δεν αγωγιμότητα subthreshold.
Vin <Vth1 έτσι Μ1 είναι απενεργοποιημένη.
Γιατί θα πρέπει Vx = Vb-Vth2;
Έχετε έναν πυκνωτή στον κόμβο Χ και αυτό παίρνει χρεώνονται, αυτό το ανώτατο όριο είναι η πηγή για τη χύδην καπάκι του Μ2 και τρέχει στο μεγαλύτερο μέρος καπάκι της M1.

Και θα μπορούσε u παρακαλούμε να επεξεργαστεί το σημείο σας για "Όταν Vx είναι μεγαλύτερη από Vb-Vth2. M2 truns μακριά και η αντίσταση άθροισμα των Μ1 και Μ2 είναι πολύ υψηλή. Αυτός δυνάμεις Vx σταγόνες σε ένα μάλλον χαμηλής τάσης, κοντά στο έδαφος. Έτσι, δεν μπορεί να M2 είναι ανοικτά. "

Αγαπητέ ambreesh,
ευχαριστώ πολύ για την ιδέα σου, αλλά έχω ακόμα μια ερώτηση.

Στη θέση σας:
«Έχετε έναν πυκνωτή στον κόμβο Χ και αυτό γίνεται χρεώνονται"

Εννοείς όταν πυκνωτής χρεώνεται με Vb-Vth2, τότε Μ2 είναι μακριά και δεν υπάρχει ρεύμα για να φορτίσετε την πυκνωτή πια, έτσι Vx θα ισούται περίπου με Vb-Vth2;

Αλλά έχετε μια υπόθεση εδώ ότι αρχικά Vx είναι κάτω από Vb-Vth2 και Μ2 είναι σχετικά.Πώς θα λειτουργήσει εάν αρχικά Vx είναι υψηλότερη από ό, τι Vb-Vth2, λένε V1;Σε αυτή την κατάσταση, Μ2 και Μ1 είναι όλα ανοικτά, και η επιβάρυνση κατά την πυκνωτή δεν έχει τρόπο να ακολουθήσει, έτσι Vx θα V1 όλη την ώρα;Αν δεν είναι, γιατί;
Τελευταία επεξεργασία από nibo_mmx στις 26 Απριλίου 2005 3:17? Επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά

Μιλάμε για Vx όσον αφορά GND.Όταν Vx είναι χαμηλή, η πηγή του Μ2 είναι σχεδόν στο δυναμικό GND, VgsM2 είναι υψηλή (ίση με Vb) και Μ2 ανάβει.Όπως αποδεικνύεται στην, αυξάνει Vx.
Αλλά αν Vx αυξήσεις, στη συνέχεια VgsM2 μειώνεται και σε κάποια στιγμή Μ2 θα σβήσετε.Αυτό το σημείο είναι Vth2.
M2 δεν μπορεί πραγματικά να απενεργοποιήσετε, αφού τότε θα γίνει Vx χαμηλά και ότι θα γυρίσουν στο Μ2 (βλ. πρώτη ανακοίνωση).
Έτσι Μ2 θα είναι στο κατώφλι.

VVV,
Σας ευχαριστώ πολύ, καταλαβαίνω τη δική σας εξήγηση τώρα.
Συμφωνείτε με το σημείο ambreesh του;

James

VVV έγραψε:

Μιλάμε για Vx όσον αφορά GND.
Όταν Vx είναι χαμηλή, η πηγή του Μ2 είναι σχεδόν στο δυναμικό GND, VgsM2 είναι υψηλή (ίση με Vb) και Μ2 ανάβει.
Όπως αποδεικνύεται στην, αυξάνει Vx.

Αλλά αν Vx αυξήσεις, στη συνέχεια VgsM2 μειώνεται και σε κάποια στιγμή Μ2 θα σβήσετε.
Αυτό το σημείο είναι Vth2.

M2 δεν μπορεί πραγματικά να απενεργοποιήσετε, αφού τότε θα γίνει Vx χαμηλά και ότι θα γυρίσουν στο Μ2 (βλ. πρώτη ανακοίνωση).

Έτσι Μ2 θα είναι στο κατώφλι.

Hi ambreesh,

Βασικά εσείς και VVV είναι σωστό, αλλά ίσως θα έπρεπε ορισμένες παρανοήσεις σχετικά με τη δήλωση του VVV:
Αλλά αν Vx αυξήσεις, στη συνέχεια VgsM2 μειώνεται και σε κάποια στιγμή Μ2 θα σβήσετε.Αυτό το σημείο είναι Vth2.That point means the point where VgsM2 equals Vth2 instead of Vx equals Vth2. Η ελπίδα αυτή σας βοηθά να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το θέμα αυτό.Ευχαριστώ.

χαιρετισμοί,
jordan76

Αγαπητέ ambreesh,
Ευχαριστώ για την θέση σας.Disscusion σας κάνει την ερώτηση και πιο σαφές.Όπως ρώτησα στην πρώτη θέση:

Πώς θα λειτουργήσει εάν Vx initiallly είναι υψηλότερη από Vb-Vth2, λένε V1;Σε αυτή την κατάσταση, Μ2 και Μ1 είναι όλα ανοικτά, και η επιβάρυνση κατά την πυκνωτή δεν έχει τρόπο να ακολουθήσει, έτσι Vx θα V1 όλη την ώρα;Αν δεν είναι, γιατί;

Hi nibo_mmx,

Οι αναλύσεις που έχουν πάνω από μία υπόθεση: δεν substhreshold τρέχουσα εξέταση.
Στην πραγματικότητα, η ζωή δεν είναι τέλεια: τρέχουσα substhreshold υπάρχει πάντα.Έτσι, ακόμη και αν Vx initiallly είναι υψηλότερη από Vb-Vth2 (με οποιοδήποτε μέσο), θα σημειωθεί διαρροή μακριά για να φθάσει τελικά ένα σημείο equalibrium ανάλογα με Μ1, Μ2 μεγέθη.

Hope it απάντηση στην ερώτησή σας.

χαιρετισμοί,
jordan76

Σας ευχαριστώ όλους, τι κατάλαβα τώρα.

[quote = "nibo_mmx"] μπορώ να undersand Vx γιατί δεν μπορεί να είναι μικρότερο από Vb-Vth2.Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τηρήσει πλήρως undersand Vx γιατί δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από Vb-Vth2.Το ακόλουθο είναι undersanding μου.Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να δείτε αν είμαι σωστά;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων:

Όταν Vx είναι μεγαλύτερη από Vb-Vth2.Μ2 truns μακριά και η αντίσταση άθροισμα των Μ1 και Μ2 είναι πολύ υψηλό.Ότι οι δυνάμεις Vx σταγόνες σε μια μάλλον χαμηλής τάσης, κοντά στο έδαφος.
quote]

Είναι αυτό σωστό;γιατί "Αυτό δυνάμεις Vx σταγόνες σε μια μάλλον χαμηλής τάσης, κοντά στο έδαφος.", νομίζω ότι στην παρούσα κατάσταση είναι ένα διαιρέτη τάσης.

VVV'S explaination είναι αρκετά σαφής, αλλά ......

Από την πλευρά μου, το βασικό σημείο είναι subthreld current.then Θέλω να δημιουργήσει ένα νέο ερώτημα: σε αυτό το κύκλωμα, όπου είναι το πιο σημαντικό μονοπάτι leakege; parastic npn / pnp του MOS μεγένθυσης ήχων;

Γεια σας φίλοι,
i thnk για την παραπάνω qustion, μπορούμε να γενικεύσουμε την ans ως «δύναμη όταν είναι swiched για m1 είναι ανοικτά (όπως προκύπτει από ερώτηση) κόμβο τότε είναι Vx ξεκινά χρέωσης (εάν είναι Vb> Πέμπτο) μπορεί να φθάσει μέχρι και" Vb-Πέμπτο " μετά την Μ2 πρέπει να είναι σε OFF.And επίσης Vx δεν μπορεί να αναλάβει από το Μ1 είναι σε κατάσταση OFF, ok.if IAM λάθος plz σωστό αυτό.
χαιρετισμοί
SABU

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back