Χρόνος συνεχούς και διακριτού χρόνου σήμα

S

scorrpeio

Guest
Γεια σας, είμαι λίγο μπερδεμένη με την έννοια του σήματος CT & DT ...... A / c ορισμός CT σήμα είναι συνεχής με το χρόνο, ενώ η DT σήμα του δείγματος σήματος CT .... Ωστόσο τετραγωνικό κύμα εξακολουθεί να θεωρείται ως το σήμα DT ..... Αν κοιτάξουμε το διάγραμμα του τετραγωνικού κύματος φαίνεται να εξελίσσονται ομαλά με το χρόνο ..... Θέλω να πω ότι δεν είναι δείγμα ως τέτοια .... οπότε γιατί να μην θεωρηθεί ως το σήμα CT ......????:| Το ερώτημα αυτό μπορεί να φαίνεται γελοίο .... αλλά σας παρακαλώ να απαντήσετε αυτό, είμαι προκαλέσει σύγχυση με αυτή ...

φίλο μου τον διακριτικό σήμα ώρα x [nT], η οποία είναι η descrete έκδοση του x (t) όπου t = nT. Εδώ n είναι ένας ακέραιος και Τ είναι η διάρκεια δειγματοληψίας. έτσι ώστε αν το σήμα σας είναι συνάρτηση του t τότε δεν είναι descrete.

scorpeio έγραψε: Ωστόσο τετραγωνικό κύμα εξακολουθεί να θεωρείται ως το σήμα DT ..... πραγματικά U είναι refferring να παλμό ψηφιακό σήμα το οποίο περιέχει το μηδέν και ένα (ON ή OFF κατάσταση) (αντί των πραγματικών αξιών --- CT σήμα) ότι CT τετραγωνικό σήμα περιέχει πραγματικές αξίες ως προς το χρόνο. Εδώ ο χρόνος καθώς και πλάτος είναι συνεχής (δηλαδή, άπειρες τιμές πεπερασμένο πούμε αν πλάτος κυμαίνεται από-5V σε 5v τότε εντός του εν λόγω εύρους μπορεί κανείς να χωρίσει στα δύο την amitude σε άπειρο εύρος τιμών, δηλαδή,-5V,-4.999999999v,-4.999999998v και έτσι με) Thats τη διαφορά. Ελπίδα βοηθά U λίγο. Καλή μάθηση.

[Quote = rramya] scorpeio έγραψε: Ωστόσο τετραγωνικό κύμα εξακολουθεί να θεωρείται ως το σήμα DT ..... πραγματικά U είναι refferring να παλμό ψηφιακό σήμα το οποίο περιέχει το μηδέν και ένα (ON ή OFF κατάσταση) (αντί των πραγματικών αξιών --- CT σήμα) ότι CT τετραγωνικό σήμα περιέχει πραγματικές αξίες ως προς το χρόνο. Εδώ ο χρόνος καθώς και πλάτος είναι συνεχής (δηλαδή, άπειρες τιμές πεπερασμένο πούμε αν πλάτος κυμαίνεται από-5V σε 5v τότε εντός του εν λόγω εύρους μπορεί κανείς να χωρίσει στα δύο την amitude σε άπειρο εύρος τιμών, δηλαδή,-5V,-4.999999999v,-4.999999998v και έτσι με) Thats τη διαφορά. Ελπίδα βοηθά U λίγο. Καλή μάθησης. [/Quote] Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Με τον τρόπο .... αν είναι σαν άπειρο αξίες πεπερασμένο τότε μπορούμε να καλέσετε σήμα ράμπα ως σήμα CT .... Παρακαλώ να μου δώσετε το link για να καταλάβουμε αυτό αν είστε πραγματικά απασχολημένος & λοξοτομείτε εξετάσουμε αυτές τις μικρές ερωτήσεις ......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back