Χρησιμοποιώντας 2.4Ghz AV ενοτήτων δεδομένων ... λίγο περίπλοκο ..

B

Buriedcode

Guest
Γεια σου, δεν ήμουν σίγουρος για την θέση που φόρουμ σε αυτή την ερώτηση, δεν θέλω να αποβλήτων λαών χρόνο.Αλλά εδώ είναι.

Έχω 2 AV 2.4Ghz ενότητες (Tx / Rx).Το σύστημα μπορεί να στείλει ένα σήμα βίντεο (στην προκειμένη περίπτωση, από τη σχεδιασμένη για το PAL-I) και ένα στερεοφωνικό ηχητικό σήμα.Σκεφτόμουν να χρησιμοποιούν το σύστημα για την αποστολή των στοιχείων, δηλαδή ψηφιακού ήχου.Τα δύο κανάλια ήχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα σήματα ελέγχου, δεδομένου ότι είναι χαμηλού εύρους ζώνης περίπου.20Khz κάθε.Αλήθεια μου ερώτηση αφορά το εύρος ζώνης του καναλιού βίντεο.Ξέρω ότι χρειάζεται περίπου 5 PAL-6Mhz για μια αρκετά αξιοπρεπή σήματος, επίσης, υπάρχουν ορισμένα συστατικά του σήματος PAL που είναι πάνω από αυτό, αλλά αυτές είναι φιλτράρει μέσα σε μια τηλεόραση / Video player.Έτσι, αν ήμουν για την αποστολή των ψηφιακών δεδομένων, θα πρέπει να περιορίζεται σε εύρος ζώνης-5Mhz.Για ένα ψηφιακό σήμα (τετράγωνο κύμα) χαμηλό-pass-φίλτρο, ώστε να μειωθεί το αρμονικές του σήματος.Ήμουν αρχικά θα χρησιμοποιούν ένα αναλογικό (2-4 πόλο) φίλτρο αλλά φαίνεται ότι δεν θα παρείχε αρκετή εξασθένηση.Έτσι σκεφτόμουν να γίνει ένα είδος «φθηνή" FIR φίλτρων, με μια στροφή μητρώο, ορισμένες λογική, και μια αντίσταση σκάλα.Έχω χτίσει ένα κύκλωμα δοκιμής και θα μπορούν να βρουν μια πολύ καλή ημιτονοειδές κύμα (μετά από διήθηση με 2-πόλος ανάλογης LPF), όταν έβαλα 1., 0,1,0,1 κτλ..στο σύστημα.Ήλπιζα να δείτε αυτό το φάσμα της παραγωγής, αλλά δεν έχω πρόσβαση σε ένα αναλυτή φάσματος, και η προοπτική να κάνουμε όλοι το μετασχηματισμό Fourier με το χέρι μου δεν καλυφθούν με εμπιστοσύνη, αν και μπορεί να γίνει.Έτσι, εάν θέλετε να φθάσετε στο σημείο:

Μήπως αυτά τα ασύρματα AV ενότητες έχουν ενσωματωμένο στο χαμηλό φίλτρο για το βίντεο εισροών (Tx);Διαφορετικά θα μπορούσε να θέσει σε 1V pp τετραγωνικού κύματος σε 5Mhz και το φάσμα της παραγωγής θα είναι πολύ βρώμικο, ή απλώς θα στρεβλώσει το σήμα?δηλαδή, το γεγονός ότι το εύρος ζώνης του singal που αποστέλλονται είναι απλώς περιοριστεί κατά κάποιο τρόπο να 5Mhz, στην ουσία, που ενεργεί ως lowpass φίλτρο.

Επίσης, Ξέρει κανείς από έναν απλό τρόπο για τη δημιουργία gaussian / ανέκυψαν ρίζα συνημίτονο λειτουργία από μια ψηφιακή ροή δεδομένων;Χωρίς την ανάγκη για μεγάλη ταχύτητα και DACs DSP.

Τέλος, ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, πιστεύετε ότι η μέγιστη μεταφοράς δεδομένων (σύμβολο ποσοστού) για ένα 5Mhz εύρος ζώνης καναλιού;Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι θέλω να χρησιμοποιήσω απλά φίλτρα, αν θέλει αναλογική ή ψηφιακή.

Πολύ καιρό μετά, και ίσως λίγο συγκεχυμένη, αλλά κάθε εισόδου για το θέμα αυτό είναι ευπρόσδεκτη.Και πάλι, συγγνώμη αν αυτό είναι σε λάθος φόρουμ, δεδομένου ότι αφορά RF, αναλογική και ψηφιακή.

Θαμμένος (σε) κώδικα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back