Χρησιμοποιείτε RTOS για MCUs

M

Mozfet

Guest
Είναι μια καλή ιδέα με την Salvo RTOS;

Σκέφτομαι καλή ιδέα για μικροεπεξεργαστή ή μικροελεγκτή του συστήματος με μεγάλο πρόγραμμα και μνήμη δεδομένων.

Πρόσφατα, αρχίζω τις σπουδές μου για RTOS και είμαι γοητευμένος με possibilites και των πόρων ...

Βλέπε επίσης PICos18 για PIC18 LC σε www.picos18.com

Bertrand

Εάν χρησιμοποιείτε το 8051, για ενιαίο πλακίδιο, με τη χρήση Keil λογισμικό και rtx51tiny.
RTX51Tiny που περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση Keil σε http://www.keil.com

Εξαρτάται από τον τύπο του έργου.Είναι πολύ χρήσιμο όταν το έργο σας μεγαλώνει πάρα πολύ και όταν έχετε πολλές συσκευές υλικού που έχετε για τον έλεγχο στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.Εάν το σχέδιό σας είναι απλή, μάλλον δεν θα την έχουν ανάγκη.
RTOS δεν είναι μαγεία, είναι μόνο ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης τρόπο σκέψης, που επιτρέπει το πρόγραμμα να τρέχει σε αα concurently κάποια χρονικό διάστημα.
Όταν μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προγράμματα σας εύκολα.

Κάποιος από άλλο φόρουμ συστήσω WindRiver που υποτίθεται ότι υποστηρίζει όλα τα πολύ δημοφιλή UC ή επάνω.Νομίζω ότι μπορείτε να κατεβάσετε ακόμα και μια δωρεάν έκδοση.

bsiswoyo έγραψε:

Εάν χρησιμοποιείτε το 8051, για την ενιαία τσιπ χρησιμοποιώντας ke * λογισμικού il και rtx51tiny.

RTX51Tiny περιλαμβάνονται στο ke * αξιολόγηση il στο h ** p: / / www.ke * il.com [/ url]

gorkin έγραψε:

Σκέφτομαι καλή ιδέα για μικροεπεξεργαστή ή μικροελεγκτή του συστήματος με μεγάλο πρόγραμμα και μνήμη δεδομένων.

μπορείτε να δοκιμάσετε TinyOS επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μικρότερες μάρκες με περιορισμένους πόρους.

Με απλά σχέδια, δεν χρησιμοποιείτε RTOS. (Ένα μικρό προγραμματισμού εργασιών είναι αρκετή)

I μεσαίου και μεγάλου μεγέθους έργα με πολλές hardwares και πολλές εργασίες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε RTOS, αλλά CPU χρόνο σας που χρειάζονται όλοι οι εργασίες δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70%

(χρήση 60%, εκτός από 10% για τη μελλοντική προσθήκη κώδικα για την προβολή και ανταλλακτικά)
Αλλά για 8 bit micros είναι δύσκολο να βρεθεί ένα καλό OS.

Προτιμώ preemptive RTOS, διότι έχουν μικρή επιβάρυνση προγραμματισμού για τα καθήκοντα.

7rots51 έγραψε:

Με απλά σχέδια, δεν χρησιμοποιείτε RTOS. (Ένα μικρό προγραμματισμού εργασιών είναι αρκετή)

Η μικρή σύγχυση σχετικά RTOS.Σε AT89c51 έχει 4k μνήμης flash, ίσως να χρειαστούν εξωτερική RAM, έτσι δεν είναι;

Γεια

Πολλά μέλη του 8051 έχουν πολύ περιορισμένη RAM ή χρήση εξωτερικής μνήμης RAM που μειώνει την ταχύτητα του συστήματος, προτείνω μέσα από μακριά παλιά 8051 πυρήνα και τη χρήση νέων πυρήνων AVR που είναι κατάλληλα για την Γ και νέο λογισμικό ανάγκες, ήμουν 8051 προγραμματιστής για 8 χρόνια, αλλά για 8 bit σε τώρα, έχω συνεργαστεί με AVR, δεν έχω περιορισμό ότι έχει 8051.

Αυτό είναι ένα πολύ μικρό scheduler από Atmel AVR για τις μικρές micros (νομίζω ότι μπορείτε να το λιμάνι στο 8051)
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

7rots51, είναι φορτωθεί scheduler προτίμησης;

hi 7rots51!

στο tinySCH.rar κωδικό # include <iom16.h> είναι εκεί!
να σας επιτρέψτε μου να ξέρω πού μπορώ να το πάρετε από;
-Srinivas

RTOS είναι δωρεάν και ucontrollers κάνει την υποστηρίξει;Αναρωτιέμαι επίσης πώς λειτουργεί;Θέλω να πω ότι είναι ένα οργανωμένο κώδικα που έχουν ορισμένες περιοχές να συμπληρώσετε;

seyyah έγραψε:

RTOS είναι δωρεάν και ucontrollers κάνει την υποστηρίξει;
Αναρωτιέμαι επίσης πώς λειτουργεί;
Θέλω να πω ότι είναι ένα οργανωμένο κώδικα που έχουν ορισμένες περιοχές να συμπληρώσετε;

Γειά,

Αν μιλάμε για τη Rolls-Rois ή PORSHE του RTOS (ΣΜΕ και AVR), αυτό είναι σίγουρο Salvo (www.pumpkininc.com).Θα χρησιμοποιηθεί για να συνεργαστεί με κάποια RTOS και αυτό που βρήκα είναι ότι καλύτερο μπορώ sjust SALVO - έχει τόσα πολλά χαρακτηριστικά, είναι απολύτως αξιόπιστη ..μόνο το καλύτερο.
Αν έχετε τα χρήματα και αρκετή γνώση - δεν hasitate και να SALVO.
Χαιρετισμοί
Luben

Γεια

Οι παραπάνω κώδικας μπορεί να βρεθεί στο περιοδικό Atmel AVR 2003 για μικροσκοπικά (πάνω tinySCH είναι συνεταιρισμός).

Αυτά είναι ένας συνεταιρισμός scheduler από p0nt βιβλίο (μπορείτε να το λιμάνι στην AVR εύκολα, είναι για Keil 8051):
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

hi 7rots51!

Μπορείτε να βάλετε εκεί όλες οι πηγές από p0nt βιβλίο;
Είναι πολύ χρήσιμο.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back