Χρειάζεστε συμβουλές για χειροποίητα Wi-Fi ηχείο!

T

telesyn

Guest
Γεια σας, είμαι ένα νέο μέλος εδώ και στο νέο μικροελεγκτή πάρα πολύ. Μετά προσπαθώντας να μιμηθεί κάποιες απλές εφαρμογές με PIC, παίρνω συγκινημένος με MCU και θέλουν να κάνουν ένα πραγματικό σχέδιο. Εντάξει, αυτό είναι ένα σχολικό πρόγραμμα και μέρος της είναι να σχεδιάσουμε ένα πραγματικό χρόνο Wi-Fi σύνδεση ηχείων. Μετά κοιτάζει γύρω, έχω την πρόθεση να χρησιμοποιήσει τις ακόλουθες κύριες συνιστώσες ενός μικροφώνου + + Router Wi-Fi μονάδα (το Wi-Εμ ενότητα DigiConnect) + + PIC16F886 VS1011. Το σχέδιό μου είναι ότι το μικρόφωνο θα λάβει και τη μετατροπή αναλογικού σήματος φωνής σε ψηφιακό σήμα? Και στη συνέχεια ένα λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για την κωδικοποίηση του σήματος digitilized σε μορφή MP3. Ο Router θα παίξει ως σταθμό βάσης και να διαβιβάζουν τις κωδικοποιημένες πληροφορίες για την μονάδα Wi-Fi η οποία στη συνέχεια μεταφέρει τα δεδομένα σε ΣΜΕ για επεξεργασία. Είμαι κολλήσει σε αυτό το σημείο, όπως δεν ξέρω πώς να κάνει ο PIC με τα κωδικοποιημένα στοιχεία. Μπορεί ακριβώς την αντλία έξω τίποτα να το πάρει από την μονάδα Wi-Fi στο VS1011 τσιπ να παράγουν ήχο ή μπορώ να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ένα επιπλέον μνήμη της συσκευής για την αποθήκευση των δεδομένων πριν την άντληση για VS1011 για επεξεργασία; Μήπως εσείς έχετε οποιαδήποτε ιδέα για τη σκοπιμότητα του έργου μου; :) (Δεν είμαι σίγουρος για το σχέδιό μου και αυτή είναι η πρώτη μου φορά να κάνουμε ένα ηλεκτρονικό σχέδιο) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Η θεωρία είναι καλή, αλλά κάνει κάποια έρευνα σχετικά με τις τιμές των δεδομένων πριν συνεχίσετε. Ειδικότερα ματιά στα ποσοστά λίγο και να ελέγχει την ασύρματη σύνδεση μπορεί να τους χειριστεί και ο επεξεργαστής μπορεί να ξεφορτώσουν τα δεδομένα αρκετά γρήγορα. Ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να ληφθεί το μέγεθος ενός τυπικού αρχείου MP3 και να το διαιρέσετε με μήκος του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να ανακαλύψετε πόσα bits / s που απαιτούνται για την υλοποίησή. Στη συνέχεια, προσθέστε σε ένα πρόσθετο περιθώριο για το πρωτόκολλο μεταφοράς και, ενδεχομένως, τη διόρθωση των σφαλμάτων. Πιθανώς θα βρείτε το PIC δεν είναι σε θέση να φορτώσουν τα δεδομένα αρκετά γρήγορα για να εργαστούν σε πραγματικό χρόνο. Δεν έχω κάνει καμία πραγματική τους υπολογισμούς, το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως το MP3 Ρυθμός δειγματοληψίας που χρησιμοποιείτε, αλλά ελπίζω να σας έδωσα μερικές υποδείξεις για θέματα έρευνας. Μπράιαν.

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας Μπράιαν. Ως τις προτάσεις σας, έκανα κάποιες υπολογισμούς και ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ δελτία για τον έλεγχο. Θεωρώ ότι ένα αρχείο MP3 που είναι 32 kbps ή 48 kbps μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους εμπλεκόμενους copomnents δεδομένου ότι μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 112 kpbs (57,6 kpbs αλλά είναι ασφαλέστερο). Ο ρυθμός δειγματοληψίας που γρήγορα είναι αρκετά καλό για το έργο. Το πράγμα που φοβάμαι πιο πολύ είναι το καθεστώς διόρθωση λάθους, είναι εύκολο να συμβεί σε αυτό το είδος του έργου; Ngoc Anh.

Σφάλματα σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί, είτε λόγω της στιγμιαία απώλεια σήματος ή παρεμβολές από άλλες συσκευές ή κοντά στην ίδια συχνότητα. Μπορείτε να ασχοληθεί με τους τρεις τρόπους: 1. Αγνοήστε τους, αλλά ο κίνδυνος παράσιτα και σκάει από τα ηχεία όταν αυτά συμβαίνουν. 2. Προσθέστε μερικά κομμάτια διόρθωσης (όπως FEC) με τα δεδομένα για να μπορέσει ο δέκτης να διορθώσει μικρά σφάλματα, αυτό αυξάνει το ρυθμό μετάδοσης δεδομένων κάπως η οποία από μόνη της θα μπορούσε να είναι αντιπαραγωγική. 3. Χρησιμοποιήστε ένα "κακό ξαναστείλει τα δεδομένα" πρωτόκολλο για να ζητήσει τα στοιχεία με τα λάθη να δυσανασχετούν. Αυτό απαιτεί μια αμφίδρομη ασύρματη σύνδεση και επιπλέον buffering στο δέκτη να διατηρήσει ήχου ενώ επανάληψης της διαβίβασης είναι σε εξέλιξη. Εάν είστε βέβαιοι ότι η σύνδεση θα είναι καθαρό και χωρίς διακοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιθανώς την πρώτη στρατηγική. Εάν δεν μπορείτε να εκτελέσετε πάντα να καταφύγουμε σε άλλες μεθόδους αντ 'αυτού. Μπράιαν.

Νομίζω ότι δεν κωδικοποιούν όχι σε mp3.bcoz, mp3 κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση παίρνει πολύ χρόνο, ώστε να μην σε πραγματικό χρόνο ... χρησιμοποιούν αναλογική διαμόρφωση ....... Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος ...... u μπορεί να χρησιμοποιήσει 433 MHz RF Δέκτης και Transmiter σύνδεσμο: [url = http://probots.co.in/index.php; main_page = product_info & cPath = 22 & products_id = 29] 433 MHz RF Δέκτης και Transmiter - R. 250,0: Probots - Ηλεκτρονικά Ινδίας και Ρομποτικής Superstore [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back