Χρειάζεστε βοήθεια για το πώς να κάνει πρωτόκολλο TCP / IP

R

Rooftop

Guest
Hi όλα, επιτρέψτε μου να γνωρίζουν πώς να κάνουν πρωτόκολλο TCP / IP χρησιμοποιώντας UC; είναι δυνατόν; I προγραμματιστεί να αποθηκεύουν τη διεύθυνση MAC μου στην ROM μου, γιατί δεν θέλω να το συνδέσετε στο διαδίκτυο. Νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάποια δίκτυο uc με διακόπτη ..... Έτσι, μπορεί να το ξέρω το πλαίσιο κλπ δεδομένα και φυσικά το χρόνο φυσικής (Μήπως χρησιμοποιείται RS485; πρωτόκολλο) Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό τις καλύτερες ευχές σας ....

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα πρωτόκολλα του Διαδικτύου (όχι όμως και τον προγραμματισμό μικροελεγκτή): http://www.rfc-editor.org/download.html TCP είναι RFC 793. IP είναι RFC 791. UDP είναι RFC 768. ARP είναι RFC 826. ICMP είναι RFC 792. Πρέπει να ξέρετε τη διεύθυνση MAC σας * πριν * τη σύνδεση στο Internet. Η ROM είναι ένα καλό μέρος για να το αποθηκεύσετε.

Αν θέλετε να συνδεθείτε UCS σε TCP / IP δίκτυο θα χρειαστείτε έναν ελεγκτή ethernet + PHY που συνδέονται με κάθε UC, ή ένα UC με ενσωματωμένο Ethernet controller.

Ευχαριστώ όλους για repply σας .... Όποιος ξέρει γιατί τα δεδομένα από το NIC μπορεί να στείλει σε περισσότερες από 10 μέτρα; εγώ πρέπει να φροντίζει ιδιαίτερα δέκτη (ίσως RS485) για να το συνδέσετε με μικροελεγκτή μου; Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. Με φιλικούς χαιρετισμούς

Rooftop, η ερώτησή σας σχετικά με 10μ και RS485 προκαλεί σύγχυση. Μιλάτε για ethernet; Αυτά τα λόγια δεν έχουν τίποτα να κάνουν με ethernet.

Λυπάμαι γιατί δεν είμαι τόσο καλός στα αγγλικά ... ευχαριστώ για το σχόλιο echo47:) Ας υποθέσουμε ότι έχω γνωρίσει το πλαίσιο και τα δεδομένα, αλλά έκανε το επίπεδο του 1 στα δεδομένα που είναι 5 volt ή όχι; Επειδή σε αυτό το επίπεδο τα δεδομένα θα χαθούν έτσι δεν είναι; εκτός από εσάς χρησιμοποιείτε ένα ειδικό είδος «ενισχυτή», ώστε τα δεδομένα που μπορεί να φτάσει πάνω από 20 μέτρα (μέτρα) έτσι δεν είναι; Τώρα θα πρέπει να γνωρίζουν τι είδους ενισχυτή NIC που χρησιμοποιείται για την αποστολή και να φθάσει τα δεδομένα .... Εάν υπάρχει οποιοδήποτε ενισχυτή. Αυτό είναι όλο ... Είναι σαφές τώρα; Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Best Regards

Αγγλικά σας είναι αρκετά σαφής, αλλά η ερώτησή σας είναι πληροφορίες που λείπουν. ?) Τι είδους φυσική διασύνδεση είναι αυτά που λες; Ίσως 10BASE-T ή 100BASE-T, ή AUI, ή κάτι άλλο; Έχουν όλα τα διαφορετικά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. TCP / IP και Internet δεν είναι φυσικές διασυνδέσεις. Nomally δεν συνδέουν τη φυσική διεπαφή απευθείας σε ένα μικροελεγκτή, επειδή το πρωτόκολλο είναι πολύ γρήγορα και περίπλοκη. Τα περισσότερα σχέδια χρησιμοποιούν εξωτερικό PHY και MAC τσιπ. Αν θέλετε να ξέρετε πώς 10BASE-T και 100BASE-T εργασία, μπορείτε να διαβάσετε το πρότυπο IEEE 802,3 - 2002. Προσοχή, δεν είναι απλό! http://standards.ieee.org/getieee802/802.3.html

Γεια σου, Προσπαθήστε Microchip. έχουν μια ολοκληρωμένη λύση με την ENC28J60 και με ένα από τα PIC MCU. θα βρείτε τον πηγαίο κώδικα STACK και πολλά περισσότερα στο: www.microchip.com Καλή τύχη.

Hi όλα, ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας ... Νομίζω ότι μπορεί να ξεκινήσει το έργο μου. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλω είναι να γνωρίζουμε πώς να το συνδέσετε, και φυσικά αν μπορώ να θέλουν να αποφύγουν τη χρήση ειδικών συσκευών ... Ίσως αν ο μικροελεγκτής δεν μπορούν να το κάνουν, θα το κάνω με FPGA ή αλλιώς, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι το πώς να τεμαχίσει τα δεδομένα και να συνδεθείτε φυσικά. Ευχαριστούμε πολύ για σας βοηθά ... Best Regards

Γεια χαρά σε όλους, Υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει να undestand αυτό το κύκλωμα; Δεν ξέρω πώς να μεταφέρετε δεδομένα από μικροελεγκτή AVR στο PC ή άλλες συσκευές (μικροελεγκτή) μέσω του δικτύου. http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=579414 # 579414 e-mail μου: luongvinhphu1003@yahoo.com τις καλύτερες ευχές. Phu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back