Χρειάζεστε βοήθεια για την οικοδόμηση ενός πομπού FM

D

devilgod

Guest
Γεια σας Παιδιά, Το όνομά μου είναι devilgod, από τον τελευταίο μήνα, έχω την έρευνα σχετικά με την οικοδόμηση πομπό FM. Είμαι ένα συνολικό newbie. Βρήκα ένα βίντεο στο YouTube, όπου αυτός ο τύπος έκανε ένα ξύλινο πομπό FM. m.youtube.com / watch? GL = Η.Π.Α. & hl = en-GB & client = MV-google & v = DXhbGzdecHI & fulldescription = 1 Αυτός έχουν δημοσιεύσει τον κατάλογο των πραγμάτων που απαιτούνται πάρα πολύ. Αγόρασα τα πράγματα από το κατάστημα. Κατάλογος: - 1) 2N3904 τρανζίστορ X 2. 2) 1NF κεραμικό πυκνωτή. 3) 100nF κεραμικό πυκνωτή. 4) 10PF κεραμικό καπάκι. 5) 33pF κεραμικό καπάκι. 6) 22nf κεραμικό καπάκι. X 2 7) 1-5P ΝΑ 30p trimmer αέρα. 8) 470 R αντίσταση 9) 47K αντίσταση 10) 10k αντίσταση 11) 68k αντίσταση 12) 1M αντίσταση 13) 10 χιλιοστά μικροφώνου 14) Κεραία 15) βύσμα της μπαταρίας Τώρα όταν ακολούθησε την Tut, λοξοτομώ δείτε τι αντίσταση & capacito που χρησιμοποιεί. Μέσα τι να χρησιμοποιήσει, όπου και ο ίδιος βαθούλωμα έχουν ακόμα φωνή στο βίντεο. Είμαι, λοιπόν, σύγχυση. Έτσι ο καθένας μπορεί να παράσχει ορισμένες πληροφορίες, διάγραμμα του κυκλώματος για να κάνει μια FM πομπός από αυτά τα πράγματα. Παρακαλώ.

Το διάγραμμα του κυκλώματος αναβοσβήνει μέχρι τώρα και then.When του σχετικά με την παύση προβάλλουν το βίντεο και να προσπαθήσουμε και να αντιγράψετε το κύκλωμα κάτω σε ένα κομμάτι χαρτί για να ξεκινήσουν την εργασία. Ειλικρινής

γειά σου ... FM πομπός κυκλώματα υπάρχουν σε πολλές ιστοσελίδες. Απλά κάντε "FM πομπός διάγραμμα του κυκλώματος« μια αναζήτηση εικόνων της Google και θα πάρετε πολλά ..

Ευχαριστώ παιδιά, εγώ βαθούλωμα δείτε υπάρχει μια CKT διάγραμμα στο βίντεο ....:) i ll μετά αν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ...

Άνοιξε το βίντεο σχετικά με την τακτική ιστοσελίδα Youtube, σε παύση το βίντεο σε μία παρα δύο π.μ. και πήρε την παρακάτω screenshot. [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58478 [/attach] Αυτό θα έπρεπε να πας. Αν δεν ξέρετε πώς να διαβάσει τους κωδικούς μπάντα αντίσταση χρώμα, το google και υπάρχουν πολλά tutorials. Είναι πραγματικά αρκετά απλό στιγμή που θα δούμε σε γνωστή αντίσταση και ταιριάζουν τα χρώματα / αριθμούς της.

Ya πήρα το screenshot .. αλλά σε αυτό το βίντεο, υπάρχουν πυκνωτή γραμμένο σε 223 σε αυτό. αλλά έχω την πυκνωτή 203 αναγράφονται σε αυτό. έτσι θα 203 θα εργαστούν αντί γι 'αυτό ...

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό πυκνωτή. Δεν είναι όλες οι τιμές είναι κρίσιμης σημασίας. Πυκνωτής κωδικό αριθμό: τον αριθμό 1ο το 1ο ψηφίο, το 2ο αριθμός είναι το 2ο ψηφίο, το 3ο αριθμός είναι ο αριθμός των μηδενικά για να δώσει τη χωρητικότητα σε pF (1pF = 10 -12 F) Αγνόησε όλες τις επιστολές - που δείχνουν απλά την ανοχή και την ονομαστική τάση. : Χαμόγελο: για παράδειγμα: 223 σημαίνει 22000pF = 22nF και 203 σημαίνει 20000pF = 20nF

1 ακόμα ερώτηση, Σε αυτό το βίντεο που έχουν χρησιμοποιήσει τεσσάρων πηνίο στροφή. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα χειροποίητο πηνίο από χαλκό από τον εαυτό μου ... και πώς μπορώ να κάνω μία 1 / 8 diamtere πηνίο, όπως απαιτείται σε αυτό το κύκλωμα?

Ναι, SHURE. Πρέπει να έχουν μόνο κάποιες σμάλτο σύρμα και ένα 1 / 8 τρυπάνι ... : Χαμόγελο: Το πηνίο είναι πληγή σε μια στρώση χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι ως εκκαθάριση μορφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 24-27 gauge σύρμα που λαμβάνονται από ένα παλιό μετασχηματιστή, ή από ένα παλιό εκτροπής τηλεόραση. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε σύρμα για την ανακύκλωση πρέπει να αγοράσετε σμάλτο καλύπτει σύρμα, όπως στον τομέα των εξειδικευμένων καταστημάτων πώλησης "σύρμα μαγνήτης» (επίσης να αναζητήσετε καταστήματα που ειδικεύονται στην κουρδίζεται ηλεκτρικούς κινητήρες). : Χαμόγελο:
coil2.jpg

Γεια σας, παιδιά μου πρέπει και πάλι να βοηθήσει ... είδα τον τύπο στο βίντεο dont χρησιμοποιήσετε ένα χορτοκοπτικό αέρα, αλλά ο ίδιος δήλωσε στο εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται .... έτσι μπορεί κανείς να πει είναι χλοοτάπητα πραγματικά απαραίτητο ...

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν πυκνωτή τρίμμερ, προκειμένου να προβεί σε περαιτέρω προσαρμογές συχνότητα. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι κατάλληλο για την εγκοπή για την πυκνωτή τρίμμερ. Μερικές φορές όταν ένα ακατάλληλο ή συμβουλή που φοριέται κατσαβίδι χρησιμοποιείται, προσαρμογή μπορεί να είναι δύσκολο. Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό άκρο κατσαβίδι κάνει προσαρμογή χωρητικότητα δύσκολη λόγω των αδέσποτων χωρητικότητα. Ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμικό μύτες κατσαβιδιού. : Χαμόγελο:

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη συχνότητα με την κάμψη της περιελίξεις πηνίου, λιγότερο βολικό φυσικά.

αλλά σε αυτό το βίντεο που βαθούλωμα χρήση του χλοοτάπητα του αέρα ... δεν είναι αποτέλεσμα;;;

Λοιπόν, ως αρχάριος καλύτερα να χρησιμοποιήσει ένα ψαλίδι, πιο εύκολο να αντισταθμίσει τις διακυμάνσεις αυτεπαγωγή. Ένα μικρό κατσαβίδι ή παρόμοιο εργαλείο για την προσαρμογή χλοοτάπητα. Η πλήρης διαδικασία προσαρμογής απαιτεί πολλή υπομονή, διότι η παρουσία του χεριού σας και το εργαλείο θα αλλάξει ελαφρώς την χωρητικότητα του χλοοτάπητα. Έχετε ένα ραδιόφωνο FM κοντά στην συχνότητα του κυκλώματος και που όταν δεν είναι υποδοχή. Εφαρμόστε ισχύ στο κύκλωμα, ξεκινήστε την προσαρμογή της trimmer μέχρι να βρείτε το σωστό σημείο. Αργότερα, όταν η υποδοχή στο ραδιόφωνο μπορεί να χαθεί μέσα σε λίγες φάσμα μέτρων, από ό, τι είναι πιθανώς οφείλεται σε εσφαλμένη ρύθμιση συχνότητας και ακούτε κάποιες αρμονικές του πομπού, αντί από την κεντρική συχνότητα. Δεύτερη φορά προσπαθήστε να τοποθετήσετε ραδιόφωνο μακριά από το κύκλωμα και την εκ νέου ρύθμιση.

Έχω μερικές ερωτήσεις ... Στο διάγραμμα του κυκλώματος, δείχνει πρέπει να χρησιμοποιήσω trimmmer παράλληλα με πυκνωτή 33pF ... αλλά το trimmer έχει. 3 πόδια .. έτσι πρέπει να συνδέσετε την 3η; και σε αυτό το CKT, είπε να χρησιμοποιήσει μπαταρία 9V, μπορώ να χρησιμοποιήσω 3V μπαταρία, θα λειτουργήσει;;; και τελευταία ερώτηση, πώς να KNW στην οποία freq είμαστε, σημαίνει πώς να ρυθμίσετε ... και πώς να γνωρίζουν σε ποιο έχουμε tunned πομπό μας?

Ένας πυκνωτής χλοοτάπητα έχει δύο τερματικά συνδέονται μεταξύ τους και ένα αυτόνομο. Για αυτό το κύκλωμα θα πρέπει να τηρούν 9V τροφοδοτικό. Η τελική ρύθμιση συχνότητα του trimmer θα θέσει τον πομπό για τη ζώνη FM, 88 έως 108MHz. Κανονικά, αυτό μπορεί να απαιτεί τη χρήση ενός μετρητή συχνότητας RF, αλλά απλά να χρησιμοποιήσετε ένα ραδιόφωνο FM κοντά στο κύκλωμα και να αρχίσει την προσαρμογή της trimmer μέχρι να βρείτε το σωστό σημείο.

Για αυτό το κύκλωμα θα πρέπει να τηρούν 9V τροφοδοτικό.
Πολύ πιθανόν να είναι το έργο με 3V, με χαμηλότερη παραγωγή. Αλλά θα πρέπει να ξεκινήσετε με μπαταρία 9V. Αν λειτουργεί, μπορείτε να προσπαθήσει να μειώσει την προσφορά.

Προσέθεσα ένα 9v Προσαρμογέας για τροφοδοσία ....[ color = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Δημοσίευση προστίθεται 14:41 ---------- Προηγούμενη θέση ήταν στο 14:39 ----------[/SIZE] [/color], αλλά εξακολουθεί να nt workin ... Θέλω yo ξέρω δεν τους πυκνωτές, αντιστάσεις και + ve-ve πλευρά πραγματικά αποτέλεσμα. . bcoz Τους συγκολλημένες χωρίς seein ...

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους το κύκλωμα δεν λειτουργεί. Χωρίς να δει πώς το συναρμολογούνται, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Θα πρέπει να ξεκινήσετε από την επαλήθευση του κυκλώματος επίπεδα DC. Επιπλέον, αν μετρήστε την τάση στη βάση του τρανζίστορ ταλαντωτή αναφέρονται έδαφος ή την προμήθεια κύκλωμα ρεύμα, θα αλλάξει ελαφρώς σε περίπτωση ταλαντωτή λειτουργίας, αν αγγίξετε την έξοδο κεραία με ένα δάχτυλο.

Μπορούμε να δούμε μερικές φωτογραφίες από τον πομπό; Έχετε χρησιμοποιήσει κάποια μικρή κεραία; Πώς να ελέγξετε τον πομπό; Έχετε δοκιμάσει να συντονιστεί επίσης το δέκτη FM;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back