Χαμηλή ταλαντωτής θόρυβο φάσης και στενή ζώνη παθητικής BPF

J

Jensen

Guest
Στο νέο έργο μου μπορεί να χρειαστούν ένα χαμηλό θόρυβο φάσης 160 ή 180MHz ταλαντωτή για AD9856 (DDS chip). Κάποιος μου προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ένα 10MHz OCXO να πιάσει κατώτερη φάση στο εγγύς-band, σε αυτό το έργο το θόρυβο φάση της παραγωγής DDS πρέπει κάτω-70dBc @ 10Hz. Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω 10MHz ocxo, τότε εγώ πρέπει να χρησιμοποιήσετε on-chip πολλαπλασιαστή μέσα AD9856, αυτό προκαλέσει κάποια υποβάθμιση του θορύβου φάσης. Θέλω να απενεργοποιήσετε την on-chip πολλαπλασιαστή και η χρήση ενός 160 ή 180MHz υψηλή σταθερότητα χαμηλό θόρυβο ταλαντωτή φάση να καλύψει τις επιδόσεις αυτό που χρειάζομαι. Μπορώ να κάνω; Δεν ξέρω πώς να σχεδιάσουν το υψηλό ferquency υψηλή σταθερότητα χαμηλό θόρυβο ταλαντωτή φάση που χρειάζομαι. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει; Ένα άλλο ερώτημα είναι πώς να σχεδιάσουν μια στενή λωρίδα παθητική BPF; Πραγματικά στενή λωρίδα 16.8MHz + / - 2000ppm, 18.4MHz + /-2000ppm 33.8MHz + /-2000ppm, πώς μπορώ να κάνω αυτό ??????????? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Jensen: :) :) (

ίσως θα πρέπει να βασιστεί στον εαυτό σας ένα κύκλωμα πολλαπλασιαστή. πάρετε μια σταθερή και ακριβή κρυστάλλων (30MHz απόηχος όχι, θεμελιώδη συχνότητα!), να χτίσουν ένα τρανζίστορ που βασίζεται ταλαντωτή και στη συνέχεια δύο στάδια πολλαπλασιαστή (30 MHz x3 x2 = 180MHz). συνδέσετε ταλαντωτής στο στάδιο ενισχυτή να παράγει πολλαπλές αρμονικές και μόνο φίλτρο έξω 3. αρμονικές (90 MHz) κατά το πρώτο στάδιο και 2. αρμονική (180MHz) στο δεύτερο. ελπίδα αυτό βοηθά, rfmw

Γεια rfmw, Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Έχω μερικά τεμάχια από 10MHz υπερ-υψηλής απόδοσης OCXO (HP10811E και κάποιους άλλους), εάν θ χτίστηκε ο πολλαπλασιαστής, αυτό σημαίνει ότι το 10MHz sine μπορούν να πολλαπλασιαστούν 16-18 φορές, hows την υποβάθμιση της απόδοσης του θορύβου φάσης!; U μπορεί να συστήσει κάποια chip πολλαπλασιαστής; Δεν είμαι εργασίας με τον κ. RF πριν, δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη επιλογή του chip πολλαπλασιαστή. Μπορείτε να μου πείτε; Μια άλλη ερώτηση, μπορώ να χτίσω το 7ο ταλαντωτή απόηχος να φτάσει 160 ή 180Mhz; Είναι ένας καλός τρόπος; Thanks & Regards

σχετικά με τη συχνότητα απόηχος υπάρχει λιγότερο θόρυβο φάσης από ό, τι αφορά τα θεμελιώδη. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 7-ου απόηχος, αλλά είναι δύσκολο να oscilate σε αυτή τη συχνότητα. πολλαπλασιάστε του 3-ου απόηχος είναι καλύτερος τρόπος.

Συνήθως το 3ο απόηχος είναι οι κρύσταλλοι με καλύτερη απόδοση. Πέμπτο απόηχος είναι ακόμη καλά, αλλά έχουν μερικά (μεγάλα) προβλήματα με τη θερμοκρασία (δύσκολο να αντισταθμιστεί). Έβδομο απόηχος Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά έχω δει δεν είναι πολύ συχνά χρησιμοποιούνται. Αν έχετε μια σταθερή αναφορά 10 MHz, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα απλά από 3, τότε φίλτρο αυτό, τότε και πάλι για μια ακόμη φορά * 3, φίλτρο και το τελευταίο στάδιο πολλαπλασιάζονται κατά 2 για την απόκτηση 180 MHz. Σχετικά με το θόρυβο, σκεφτείτε κάθε φορά που κάνετε διπλό η συχνότητα αυτή διπλασιάζεται κατά τον ίδιο τρόπο, και έχετε να προσθέσετε το θόρυβο που συνδέονται με την χρήση του τρανζίστορ. Εν πάση περιπτώσει, εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα surces ακόμη απευθυνόμενοι σε δίκαιη τιμή. Mandi

Υποθέτω βρεφική έχει presentetd ίσως ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη χαμηλότερου θορύβου φάση! Είπατε ότι είχατε HP10811 σε ετοιμότητα και αυτό είναι ένα SC-cut ovencontrolled ταλαντωτής που χρησιμοποιείται για να είναι το πρότυπο το οποίο όλοι οι άλλοι έκαναν σε σύγκριση με. Δεν είμαι σίγουρος τι ο θόρυβος φάσης είναι σε offset 10 Hz αλλά θα ήθελα να μαντέψω -130 έως -135 dBc / Hz. Ulrich Rohde δείχνει στο βιβλίο του «Ψηφιακό PLL Frequency Synthesizers" ένα σχέδιο HP κατάπτωση των 640 MHz πηγή από 10 MHz αναφοράς (κατά πάσα πιθανότητα το 10811) Πολλαπλασιάζοντας, ή τον πολλαπλασιασμό / φιλτράρισμα του θορύβου παρέχει παρόμοια φάση κοντά στον μεταφορέα, όπως τα φίλτρα, ακόμη και αν είναι στενής ζώνης crystalfilters δεν θα βελτιώσει με offset 10 Hz. Ένεση κλείδωμα υψηλής συχνότητας ταλαντωτή 160 MHz και το πολλαπλασιάζοντας δίνει τη χειρότερη επίδοση σήμερα ως το Q πάνω στο ηχείο θα είναι όχι τόσο καλές όσο η αναφορά. Γι 'αυτό woluld ρίξτε μια ματιά στο παθητικό 3x και 2x πολλαπλασιαστές δίοδος, χρησιμοποιούν πολύ χαμηλού θορύβου ενισχυτές, και θα πρέπει να φτάσει στο επίπεδο του θορύβου γύρω από -100 dBc / Hz σε offset 10 Hz. Μια συντελεστή πολλαπλασιασμού των 18 ετών θα δώσει 26 detoriation dB. Θα χάσει κάποια s / n, τόσο στην ενισχυτές και multiplictors δίοδος. Αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο ικανοποιούν την απαίτηση σας ήταν -70 dBc / Hz @ 10Hz Ένας πολύ πετυχημένος πολλαπλασιαστής βρίσκεται εδώ: http://www.wenzel.com/documents/2diomult.html Προσωπικά έχω δοκιμάσει το 4-δίοδο 3x πολλαπλασιαστή με πολύ καλά αποτελέσματα! Καλή τύχη / WD

:) Πηγαίνοντας για την κατασκευή ενός κυκλώματος πολλαπλασιαστή αρέσει

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back