Φιλοσοφικό ερώτηση σχετικά με Mosfet

S

sharas

Guest
Αυτό που δίνει τη δυνατότητα, osfet να ενισχύσουν? Ξέρω όλες τις εξισώσεις του μικρού κλπ. ενίσχυση σήματος, αλλά εγώ ακόμα δεν κατανοούν πλήρως τι τα φυσικά φαινόμενα σε ένα τρανζίστορ επιτρέπει amlifying σήμα εισόδου; Το ίδιο θέμα είναι επίσης σημαντική για την BJT. Θα ράλι ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σας για το θέμα αυτό.

Δείτε σε ένα MOSFET για την εφαρμογή της κατάλληλης τάσης πύλη, σε σύγκριση με το όριο τάσης του MOS, ξεκινά την αύξηση της τρέχουσας και ως εκ τούτου ενίσχυση λαμβάνει χώρα.

Σε περίπτωση που η είσοδος είναι στην πύλη, η οποία ελέγχει το ρεύμα που διέρχεται από το κανάλι από τη διαρροή με την Πηγή. Με την αύξηση της τάσης εισόδου, το κανάλι θα είναι μεγαλύτερες με αποτέλεσμα σε μια μεγαλύτερη τρέχουσα μονάδα δίσκου. Από την εξίσωση του τρανζίστορ, θα παρατηρήσετε ότι η αύξηση της τάσης πύλη θα οδηγήσει σε διαρροή τρέχουσα αύξηση, συνεπώς, ενίσχυση είναι δυνατόν. Αυτό είναι το μου παίρνει.

Παιδιά, πείτε μου κάτι που δεν γνωρίζουν ήδη!

Το ηλεκτρικό πεδίο που εφαρμόζεται στην πύλη με προσέχετε ενισχυμένα και επέλεξε soure / αποστράγγισης στρώμα πυριτίου (ες) θα προκαλέσει την ηλεκτρική ιδιότητες του σωστά ενισχυμένου πυριτίου να αλλάξει ελαφρώς. Η πραγματική φυσική πίσω από αυτές τις αλληλεπιδράσεις είναι πολύ πέρα από μένα, αλλά μου αρέσει να σκεφτείτε από το μήκος των γραμμών του ο τρόπος που ένας άνθρωπος μπορεί να «αισθανθεί» ένα στατικό πεδίο σε κάτι σαν γεννήτρια Vandegraf. Όταν η εφαρμοζόμενη τάση, ακόμη και σε σχετικά μεγάλη απόσταση καταλήγει παρέχοντας ένα πολύ «νόημα» για το υλικό να αντιδράσει δραματικά τα οποία παράγουν την ενίσχυση. Στην περίπτωση μιας γεννήτριας Vandegraph της εφαρμοζόμενης τάσης προκαλεί τα μαλλιά των ανθρώπων να σταθεί στο τέλος και απωθούνται που μας δίνει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μια φυσική αίσθηση ισχυρά ηλεκτρικά πεδία. Οι αλληλεπιδράσεις ηλεκτρονίου και το υλικό σε ένα MOSFET ή παρόμοια συσκευή είναι ήσυχα λίγο πιο περίπλοκο από αυτό, αλλά αυτό με βοηθά να σκεφτούμε σαν ένα απλό στατικό ηλεκτρικό επίδρασης πεδίου, το εφέ απλά ενισχυμένου πυριτίου σε πολύ πιο πολύπλοκους τρόπους.

Γεια σας ~ ~ Όταν MOSFET λειτουργεί στην περιοχή κορεσμού, λειτουργεί σαν μια πηγή ρεύματος. Στη συνέχεια, αν προσθέσετε κάποια αντίσταση στη διαρροή, τότε, η πτώση τάσης θα εμφανιστεί στο αποστράγγισης. Εάν εφαρμόσετε κάποιο σήμα εναλλασσόμενου ρεύματος καθώς και ένα επίπεδο συνεχούς ρεύματος στην πύλη, η συνιστώσα AC της τάσης διαρροής θα εμφανιστεί μεγαλύτερη από την AC συνιστώσα της τάσης πύλη. Bye ~ ~

Ενίσχυση χρησιμοποιεί αυτή την αρχή: ένα μικρό σήμα χρησιμοποιείται για να ελέγξει μια μεγάλη πηγή ρεύματος. Ενίσχυση δεν συμβαίνει με την «ανάπτυξη» ή «επέκταση». Εμφανίζεται με ελεγχόμενη περιορισμό της μια πηγή ενέργειας. Είναι ο λόγος για τον οποίο οι λυχνίες που ονομάζεται επίσης "βαλβίδες».

Ευχαριστώ, tkbit. Η απάντησή σας είναι το αγαπημένο μου.

Στην πραγματικότητα οι συσκευές ενισχύει το σήμα μόνο με τον περιορισμό και την τρέχουσα τάση για ορισμένο όριο με βάση τα στοιχεία και καθιστώντας έτσι τη δύναμη κλήρωση φορτίο από τα τροφοδοτικά.

αυτό που ξέρω είναι ο μόνος λόγος για την ενίσχυση του οποιαδήποτε συσκευή DC πόλωση ... όλοι γνωρίζουμε ότι η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να distroyed .. έτσι εάν η τάση παίρνει ενισχυμένο με την αξία igh τότε τρέχουσα θα μειωθεί .. Αυτή η μείωση της τρέχουσας και της ενέργειας που παρέχεται από την DC πόλωση θα προκαλέσει για την ενίσχυση ...

Ακριβώς σκεφτείτε ότι μπορείτε να ελέγχετε την τρέχουσα από την πηγή στον αγωγό με την αλλαγή της τάσης στην πύλη. Αφήνει να πει ότι η τάση πύλη άλλαξε 0-1 βολτ, η αλλαγή στην τρέχουσα για τον αγωγό και η πηγή θα είναι ίσο με το κέρδος, έτσι ώστε κάθε μικρές αλλαγές στην πύλη, μια μεγάλη αλλαγή για τον αγωγό με την πηγή θα αντιστοιχεί σε ότι. Μη διστάσετε να διορθώσει την κατανόηση μου ...

Νομίζω ότι η ερώτησή σας γιατί τρανζίστορ πρέπει να είναι σε κορεσμό όταν είναι χρησιμοποιείται ως ενισχυτής, ιεροτελεστία ..?... πραγματικότητα σε Σάβ περιοχή το id είναι ανάλογη πλατεία του Vgs πράγμα το οποίο σημαίνει την αξία των transconductance είναι υψηλή σε Σάβ περιοχή (μπορείτε να παρατηρήσετε ότι σε καμπύλες id vs Vgs για μεγάλες συσκευές κανάλι). Έτσι, γι 'αυτό και μια μικρή αλλαγή σε Vgs producues μια μεγάλη αλλαγή στην ταυτότητα σε σύγκριση με όταν το τρανζίστορ είναι στην γραμμική περιοχή.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back