Υπολογισμός ισχύος σε DC

S

seyyah

Guest
Με μια καθαρή τάση και ρεύμα είναι εύκολο να υπολογιστεί εξουσία. Σε AC επίσης μπορούμε να υπολογίσουμε ενεργό, αέργου ισχύος κλπ. Αλλά τι γίνεται με DC σήματα που δεν είναι καθαρό; Π.χ. ένα διορθωθεί ημιτονοειδές κύμα με μια dc offset; Τι περίπτωση δεν ακολουθούμε για τον υπολογισμό ενέργειας σε αυτού του είδους τα μηνύματα; Παρόμοια με την AC; Να ρεύμα και την τάση υστερήσεις ή οδηγεί σε αυτό το είδος της DC; Η γωνία φάσης υπάρχουν; Παρακαλώ να μου δώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να ολοκληρώσετε τις γνώσεις μου. Σας ευχαριστώ.

Γεια σου. Πυκνότητα ισχύος σε μια στιγμή δίνεται από τον τύπο P = I * V, ανεξάρτητα από την AC ή DC. Αν ενσωμάτωση της πυκνότητας ισχύος πάνω από ένα χρονικό διάστημα, μπορείτε να πάρετε την ενέργεια που δαπανάται κατά το διάστημα του χρόνου. Ο μέσος όρος ισχύος λαμβάνεται διαιρώντας την ενέργεια από το χρονικό διάστημα. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη διαδικασία σε οποιαδήποτε στιγμή των σημάτων, π.χ., AC ή DC, με ή χωρίς σήματα υστερεί, αυθαίρετων σχήμα.

Μπορείτε να υπολογίσετε την τάση rms και τις τρέχουσες και τον υπολογισμό της μέσης ισχύος χρησιμοποιώντας Vrms * Irms. Ή θα μπορούσε να μειώσει το σήμα για να Fourier τα συστατικά του και στη συνέχεια να υπολογίσει τη δύναμη.

Αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να μάθουμε είναι? Κάνει αντιδραστική, ενεργός δύναμη εφαρμόζεται σε αυτήν την κατάσταση; Επειδή προσπαθώ να υπολογίσει την αντίσταση ενός κυκλώματος. Έχω τα στοιχεία του ρεύματος και τάσης και έτσι δύναμη. Αν υπάρχουν σχέσεις μεταξύ των αντιστάσεων, όπως στα κυκλώματα AC τότε εγώ θα υπολογίσει εύκολα την αντίσταση. Κατά συνέπεια, προσπαθώ να καθορίσουν τη σχέση μεταξύ των όρων που μπορούν να βοηθήσουν με τον υπολογισμό της αντοχής.

Λοιπόν σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπολογίσει τα στοιχεία Fourier του σήματος. Για παράδειγμα, σε ένα πηνίο I = 1 / L (∫ VDT). Έτσι, αν V έχει στοιχεία από τις συχνότητες W1 και W2, τότε μπορείτε να σπάσει τη σχέση VI σε I = 1 / L (α1 ∫ sin (w1) dt + a2 ∫ sin (w2) dt) Έτσι, μπορείτε να αναλύσετε το κύκλωμα ξεχωριστά για κάθε των συχνοτήτων. Να θυμάστε ότι reactances σας θα είναι διαφορετικό για κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία, δηλαδή τη συχνότητα (jw1) και L (jw2) L αντίστοιχα .. Στη συνέχεια αθροίζονται τα ρεύματα που μπορείτε να πάρετε από κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά compnents.

[Quote = usernam] Λοιπόν σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπολογίσετε τις συνιστώσες Fourier του σήματος. Για παράδειγμα, σε ένα πηνίο I = 1 / L (∫ VDT). Έτσι, αν V έχει στοιχεία από τις συχνότητες W1 και W2, τότε μπορείτε να σπάσει τη σχέση VI σε I = 1 / L (α1 ∫ sin (w1) dt + a2 ∫ sin (w2) dt) Έτσι, μπορείτε να αναλύσετε το κύκλωμα ξεχωριστά για κάθε των συχνοτήτων. Να θυμάστε ότι reactances σας θα είναι διαφορετικό για κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία, δηλαδή τη συχνότητα (jw1) και L (jw2) L αντίστοιχα .. Στη συνέχεια αθροίζονται τα ρεύματα που μπορείτε να πάρετε από κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά compnents. [/Quote] Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς μπορώ να υπολογίσω την αντίσταση (R); Ξέχασα να αναφέρω? Ξέρω, επίσης, L.

Ακριβώς ό, τι γνωρίζετε; Ξέρετε η τάση σε όλη την αντίσταση και την τρέχουσα μέσα από αυτό; Αν ναι νόμο του Ohm και επομένως R = V / I εξακολουθεί να κατέχει.

Γεια ένας τρόπος για να υπολογιστεί η αντίσταση είναι να μετρηθεί το πραγματικό (ενεργός) ισχύς και το ρεύμα RMS μέσα από το φορτίο. τότε έχουμε: R = P / I ². R = αντίσταση φορτίου (Load θεωρείται ως πρότυπο μια τέτοια σειρά αντίσταση, με επαγωγιμότητα). P = REAL (ενεργό) που καταναλώνεται σε φορτίο. I = RMS τιμή του ρεύματος. V = RMS τιμή της τάσης. Σημειώστε ότι η πραγματική δύναμη που καταναλώνεται στην φορτίο δεν είναι ίση V × Ι. θα πρέπει να το βατόμετρο ή με ένα μόνο για τη μέτρηση της πραγματικής ισχύος.

Ok. Δεν ξέρω πραγματική ισχύς (P). Και δεν μπορώ να τη μέτρηση ή τον υπολογισμό αυτό. Ξέρω μόνο η τάση σε όλη την LR κύκλωμα. Ξέρω ότι το ρεύμα που διέρχεται από το κύκλωμα. Μπορώ να υπολογίσει RMS τιμές. Όταν θ πολλαπλασιάζονται Irms και Vrms από ό, τι παίρνω φαινομενική δύναμη, η οποία δεν βοηθά εμένα να βρείτε R. ξέρω τη συχνότητα της τάσης και του ρεύματος (ή κυμάτωση ρεύματος). Τάση διορθωθεί ημιτονοειδές κύμα (αλλά έχει αρμονικές συνιστώσες και λόγω PWM) και ξέρω τη συχνότητα του θεμελιώδους. Αλλά ρεύμα είναι άγνωστη αφού L είναι μεταβλητή. Μπορεί να διορθωθεί κόλπων, μπορεί να έχει συνιστώσα dc κλπ. Λοιπόν, τι είναι οι επιλογές μου για τον υπολογισμό της αντίστασης; 1) Υπολογίστε πραγματική δύναμη στη συνέχεια τραβήξτε έξω R από αυτό, αλλά πώς; 2) Βρείτε τις πτώσεις τάσης για το L και βγάλτε τη τάση πέφτει στο R τότε βρείτε R. Αλλά πώς; Πώς μπορώ να υπολογίσω πτώση τάσης στο L; Με αυτό; VL = L (di1/dt) + L (di2/dt) ... Πώς μπορώ να ξέρω που αρμονικές περιλαμβάνονται; Επίσης, δεν φαίνεται πρακτικό. Μπορεί να είμαι σε σύγχυση και δεν μπορούν να δουν το σημείο.

Πώς μπορώ να ξέρω που αρμονικές περιλαμβάνονται;
Στην πραγματικότητα θα περιλαμβάνει όλα τα αρμονικές. Η σημερινή θα έχει το ίδιο αρμονικές με το voltage.If θα σπάσει την τάση εισόδου σε συνιστώσες Fourier της (αρμονικών) για κάθε αρμονική μπορείτε να εφαρμόσετε τη συνηθισμένη ανάλυση κυκλωμάτων στο πεδίο της συχνότητας. Στην πραγματικότητα, στην περίπτωσή σας είναι αρκετό, αν γνωρίζετε την τάση και του ύψους του ρεύματος του ίδιου αρμονικές (ακόμα και dc). Και αν βρείτε το ρεύμα για κάθε αρμονική συχνότητα, μπορείτε να βρείτε το συνολικό ρεύμα από την άθροιση. Όλα εξαρτώνται από την αρχή της επαλληλίας, σύμφωνα με την οποία μπορείτε να σκεφτείτε ότι κάθε φορά μόνο μία τάση αρμονική είναι η πηγή και όλες τις άλλες αρμονικές πηγές είναι βραχυκυκλώματα (νεκρά) και να αναλύσει το κύκλωμα σαν μόνο αυτό το αρμονικό υπήρχε. Και στο τέλος να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα.

Νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε πραγματική δύναμη. εξηγήσει κύκλωμα σας περισσότερο, να βρουν έναν τρόπο να measyre πραγματική δύναμη.

Όπως είπα, κύκλωμα είναι ένα απλό κύκλωμα LR. Πώς θα αποκτήσουν την πραγματική εξουσία; Νομίζω ότι πρέπει να πάει σε αυτή.

Αν για μια συχνότητα n * τρια η πραγματική δύναμη είναι η P (n), τότε η συνολική πραγματική δύναμη είναι το άθροισμα όλων των P (n) s από την DC στην άπειρη. Δεν ξέρω αν ένα βατόμετρο θα απεικονίζει τη συνολική πραγματική δύναμη. Αλλά αν έχει την τιμή του ρεύματος και την τάση και μπορείτε να εκτελέσετε μια ανάλυση Fourier, επιμένω ότι μπορείτε να βρείτε το R με την ανάλυση του κυκλώματος μόνο για μια συγκεκριμένη συχνότητα w1 = k * W0. Το απλούστερο θα ήταν να μετρήσει τα συστατικά DC του ρεύματος και τάσης και τους χωρίζουν!

Νομίζω ότι δεν θα είστε σε θέση να βρει R, χρησιμοποιώντας αυτό το κύκλωμα εκτός από το ότι μπορείτε να βρείτε πραγματική ισχύς που καταναλώνει το φορτίο.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back