Υπολογισμός ενεργού και αέργου συστατικό του σήματος εξουσία

I

iggyboy

Guest
Ξεκινάμε με μια sinwave για τάση: U (t) = sin (ωt). Στη συνέχεια, έχουμε ρεύμα, το οποίο μοιάζει με: I (t) = A * sin (ωt-φa) + B * sin (3ωt-Φb) + C * sin (5ωt-φc) + D * sin (7ωt-φd) + ... Αυτό που θέλω να κάνω, είναι υπολογισμό της ενεργού ισχύος (P) και την άεργο ισχύ (Q) ή κάτι ανάλογο με αυτά. Αυτό πρέπει να γίνει με ένα DSP MCU, btw. Έχω τρέξει στοιχεία στο Excel, και είμαι πάρει σύγχυση. Regards, iggyboy

Μόνο το γινόμενο των όρων που έχουν την ίδια συχνότητα έχουν κατά μέσο όρο μη μηδενική τιμή. Η ενεργός ισχύς είναι τότε: P = 1/sqrt (2) * Α / SQRT (2) * cos (-φa) Μόνο το πρώτο αρμονικό (τα θεμελιώδη) transpoorts την ενεργό ισχύ. Στη συνέχεια, έχετε τη αέργου ισχύος η οποία είναι παρόμοια: Q = A / 2 * sin (- φa)? Το υπόλοιπο των αρμονικών θα ήταν μόνο του ενδιαφέρον, αν χρειαστεί Η συνολική αρμονική παραμόρφωση (THD) Λόγος. Εκείνο το ένα δεν είναι πάντα remenber καλά έτσι σας παραπέμπω σε αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Total_harmonic_distortion cos (-φa) είναι ο συντελεστής ισχύος. Ελπίζω να βοηθά Bye

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back