Τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντί για τρανζίστορ 2N2905 σε ρυθμιστή;

T

thebadtall

Guest
Γεια σας! Θα ήθελα να οικοδομήσουμε αυτό το ρυθμιστή, αλλά δεν έχω την 2n2905 τρανζίστορ. Μπορώ να χρησιμοποιήσω BC557 αντ 'αυτού; Σας ευχαριστούμε

True. Και όχι μόνο στο κάτω κάτω γη! ;-) SCNR!

παντού! Έκανα το κύκλωμα με BC557 αλλά κάτι δεν είναι σωστό .. ούτως ή άλλως, i dont έχει όλες τις σωστές τιμές συστατικό, έτσι .. εγώ θα περιμένω μια εβδομάδα για να φτάσουν σωστά μέρη μου!

[QUOTE = thebadtall? 1127233]! Παντού [/quote] Ακριβώς! [QUOTE = thebadtall? 1127233] ... κάτι που δεν είναι σωστό .. [/Quote] Δεν υπάρχουν κρίσιμα στοιχεία, αλλά R1 και R2 (για να πάρει Vout = 15V). R1 = 240Ω συνιστάται. R3 και Γ1 δώσει περίπου τη σταθερά χρόνου να φτάσει την πλήρη αξία Vout. Mind πολικότητα Γ1 του.

Τι γίνεται με το κύκλωμα δεν λειτουργεί. Έχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα-σταθερή εκκίνηση ΚΔ, γι 'αυτό παίρνει λίγο χρόνο για να καταλήξει στη σωστή τάση. Το να παραγγείλετε από 18 δευτερόλεπτα για την έξοδο για να φτάσετε στο 15V. Ίσως να λειτουργεί, φαίνεται ακριβώς όπως δεν είναι. Ελέγξτε την pinouts του LM117. Δεν είναι το ίδιο όπως οι Rob 7805/12 επευφημίες κλπ.

Δεν είναι ότι το σημείο του κυκλώματος - μια αργή στροφή για; Ίσως να είναι πολύ αργά, δείχνοντας είτε σε σφάλμα καλωδίωσης ή εσφαλμένη τιμή. Keith.

σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, την τροποποίηση μου αυτό το κύκλωμα είναι: Q1 BC557 r1 r2 220 5k trimpot c1 50uf το «λάθος» για το αποτέλεσμα, αν το κύκλωμα που δίνει άμεσα την επιθυμητή τάση. ενώ θα έπρεπε να το κάνει σταδιακά. Ο πυκνωτής πολύ αξία του; q1 είναι η λάθος; σας ευχαριστώ!

Τι έχετε χρησιμοποιήσει για το R3; Έχετε περιλαμβάνεται η δίοδος; Keith.

Με αυτές τις αξίες θα είναι κάτι σαν ένα δευτερόλεπτο για να ξεκινήσει. Αξίζει να C3 ή ρύθμισης R1 να κάνει πλέον ότι έτσι είναι πιο εύκολο να δούμε. Επίσης, είστε βέβαιοι ότι η τάση εισόδου είναι τουλάχιστον 2V πάνω από το καθορισμένο σημείο εξόδου; Keith.

ναι μπορώ να το προσαρμόσει για 5v 12v εισόδου και θα πρέπει να προσπαθώ μικρότερο πυκνωτή; IC είναι το LM317

Όχι, δοκιμάστε ένα μεγαλύτερο πυκνωτή. Keith

Εδώ είναι μια έκδοση LTSpice της ΚΔ. Μπορείτε να το πάρετε από linear.com αν δεν το έχετε. Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και δωρεάν: 0) Εμφανίζει το χρόνο εκκίνησης, καθώς και πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Το μοντέλο για το LM317 είναι από Texas Inst. Cheers Rob

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back