Τι είναι το χαμηλότερο COM (RS-232) ταχύτητα λιμάνι;

N

neazoi

Guest
Γεια σας, Στα πλαίσια του έργου ένα χαμηλό ρυθμό δεδομένων πρέπει να ξέρω ποιο είναι το χαμηλώνει COM (RS-232) ταχύτητα της θύρας. Ο τερματικός σταθμός υπερ έχει 110bps ως ταχύτητα χαμηλώνει, αλλά χρειάζομαι κάτι σαν 8bps. Μπορώ να ορίσω την τιμή αυτή αυθαίρετη στο πρόγραμμά μου, ή υπάρχουν κάποια κατ 'αποκοπή τιμών για αυτό; (Πολλαπλάσια ή όχι;)

Πρόσθετες ρυθμοί baud συνήθως δεν υποστηρίζονται από λειτουργικό σύστημα (π.χ. Windows) πρότυπο τους οδηγούς, αν και μια κληρονομιά UART με 1.84MHz κρύσταλλο θα είναι σε θέση να το προμηθεύει. Μια aribtrary baud ποσοστό αυτό μπορεί να περάσει σε ένα πρόγραμμα οδήγησης των Windows (αν και δεν παρέχεται π.χ. HyperTerminal), αλλά θα είναι πιθανότατα απορριφθεί. Οδηγός για τη μη τυπική υλικού μπορεί να στηρίξει πρόσθετες ρυθμοί baud. Αλλά υποθέτω, ενώ μάλλον έχει πάνω από 115k συμπληρώματα από νέο αργή αυτά. Μπορείτε ενδεχομένως να χρειαστεί να modidfy το πρόγραμμα οδήγησης των Windows.

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας, πώς για MS-DOS; Νομίζω ότι τα λιμάνια com μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε MS-DOS. Αν συμβαίνει αυτό θα μπορούσε να το ποσοστό θύρα δεδομένων είναι επιθυμητή τίποτα, για 8pbs παράδειγμα;

Για να επιτευχθεί η χαμηλή BAUD ποσοστό σε οποιοδήποτε PC που τα τελευταία 10 χρόνια θα ήταν δύσκολο. Θα μπορούσε πραγματικά να είναι ευκολότερο στη χρήση bit-χτυπώντας στην παράλληλη θύρα! Γιατί χρειάζεται μια τέτοια χαμηλή ταχύτητα; Ποια είναι η αίτησή σας; Μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη λύση στο πρόβλημα σας ...

Η θύρα LPT είναι μια πολύ καλή λύση για το πρόβλημά μου νομίζω ότι, αν η θύρα COM δεν επιτρέπει τέτοια αργό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων. Χρησιμοποιώντας τη θύρα LPT μπορώ να ελέγχουν ακριβώς μετά από πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να στείλετε το επόμενο κομμάτι, ώστε να μπορώ να αποφύγει τους περιορισμούς τους οδηγούς. Είμαι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα παρόμοιο με τα διάφορα σειράς CW (Morse code) προγράμματα αποστολέα που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, αντί να μεταδίδουν μια συνεχή μεταφορέα ραδιόφωνο και διαμορφώνουν το χρησιμοποιεί ήχου (με prodice τα διαφορετικά γράμματα), θα μπορούσα να χρησιμοποιήσετε την σειριακή / παράλληλη θύρα του υπολογιστή για ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του πομπού. Έτσι, η κωδική λέξη θα παράγεται από την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του πομπού (που ελέγχεται από τη θύρα του υπολογιστή) και αυτό θα σώσει μεγάλη δύναμη. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι Class-D ενισχυτές μεταγωγής μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματική. Τώρα, έχω βρεθεί CWTYPE πρόγραμμα, αυτό είναι πάρα πολύ εντάξει. Το πρόβλημα είναι ότι εργάζομαι σε ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας, έτσι Κώδικας Μορς δεν είναι καλό. Πρέπει να μεταφέρει μια σειρά από 1 και 0 στην θύρα του υπολογιστή, π.χ. με τη μεταφορά δεδομένων δική μου. Ωστόσο, ο ρυθμός δεδομένων πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, όπως κώδικα Μορς. Ακούγεται περίπλοκο νομίζω; Η LPT θα μπορούσε να λύσει πιθανώς αυτό;

Ναι, θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει ό, τι θέλετε με την LPT. Σημειώστε ότι η θύρα COM εκτελείται στον πρότυπο RS232 έτσι την τάση των επιπέδων στις καρφίτσες δεν είναι 0 .. 5Volt. LPT κάνει χρήση 0 .. 5Volt. Η εναλλακτική λύση, αν είστε ήδη πρόκειται να χρησιμοποιήσετε εξωτερικό έθιμο των ηλεκτρονικών, είναι να χρησιμοποιήσετε μια θύρα USB. Μπορείτε να πάρετε μερικές πολύ ωραίες USB interface ICs από FTDI που σας δίνει μια σειριακή θύρα σε USB. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας σε κανονική ταχύτητα μέσω του USB στην εξωτερική ηλεκτρονική σας. Εξωτερική ηλεκτρονική σας στη συνέχεια να αποφασίσει όταν ο πομπός και ο δέκτης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί on / off.

Η πρώτη σκέψη μου ήταν να χρησιμοποιήσει το LPT, και φαίνεται ότι το καλύτερο «προσαρμοσμένη» λύση. Επειδή μου αρέσει ένα έργο που μπορεί να κατασκευαστεί εκ νέου εύκολα από Ραδιοερασιτεχνισμός θα πήγαινα για το LPT, δεδομένου ότι μόνο ένα κομμάτι διακόπτης τρανζίστορ είναι απαραίτητη για TX και για το RX. 5V της LPT είναι απλά τέλειο. Η χαμηλή σημερινή της θύρα LPT θα πρέπει να οδηγούν εύκολα το τρανζίστορ. Θα είμαι σε θέση να ελέγξει την LPT απευθείας από τα Windows, επίσης, ή πρέπει να κάνω μόνο με το DOS;

Θα πρέπει ακόμα να είναι σε θέση να το κάνει από τα Windows, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολη από ό, τι στο DOS. Φοβάμαι ότι ποτέ δεν έχω δοκιμάσει την πρόσβαση είτε η σειριακή ή η παράλληλη θύρα από τα Windows! Ο λόγος για τον οποίο προτείνω κοιτάζοντας USB FTDI Οι λύσεις, είναι ότι είναι πιο ανθεκτική στο μέλλον (πόσο καιρό ακόμα θα έχουμε παράλληλες θύρες για υπολογιστές;) και είναι ακόμα πραγματικά αρκετά απλή ηλεκτρονική χομπίστες που μπορούν και παίζουν με. Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να έχουν ολόκληρο το σχεδιασμό σας που τρέχει μακριά της εξουσίας που παρέχεται μέσω του διαύλου USB (εφ 'όσον η σημερινή απαίτηση είναι κάτω 500mA), έτσι ώστε να μην χρειάζεται μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας / μπαταρίας.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας όλους. Αυτό ακούγεται πραγματικά χρήσιμη. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 2 ώρες 2 λεπτά: [/color] [/size] Γεια σας, βρήκα τον τρόπο να γράψει κομμάτια για την LPT με Borland C + + 3,1 πλήρη σουίτα χρησιμοποιώντας το outportb και inportb. Φέρυ εύχρηστο, πολύ απλό. Τότε μπορώ να χρησιμοποιήσω UserPort να τρέξει το πρόγραμμα από οποιαδήποτε πλατφόρμα των Windows υποθέτω, αλλά προς το παρόν dos είναι μια χαρά. Είμαι ένας προγραμματιστής από το 1998, οπότε εγώ δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να ελέγξει τα λιμάνια υπολογιστή σας σε μια τέτοια ευθεία προς τα εμπρός και πλήρως προσαρμοσμένο τρόπο!

Γεια Ive γράψει μια proggy για windoze που χρησιμοποιεί την θύρα LPT με αυτόν τον τρόπο, όλα γίνονται σε VB6. Μπορώ να τη σειρά τους τα λιμάνια και να σβήνουν με ένα κλικ του ποντικιού. Κοίταξε cwget και εντυπωσίασε ως θέλετε να χρησιμοποιήσετε παρόμοιο με VHF εξέδρα μου. Τέλος όλα τα διασύνδεση και πήρα κάποιες καλές κυκλώματα για πληκτρολόγηση εξέδρας. Αλλά θα ήθελα να αγαπούν ξέρουν πώς να μετατρέψετε το ΤΥΠ και παύλες στο ON ή OFF, όπως cwget από ένα αρχείο κειμένου. Η καλή PROGS φαίνεται να χρησιμοποιούν τους Δελφούς, αλλά είναι σε VB6 του όλα τα πράγματα σειριακής θύρας. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το dll lates ονομάζεται inpout32 και η ακολουθία είναι η τιμή = 1 PortAddress = & H378 Out PortAddress, Αξία να μετατρέψει το λιμάνι και Value = 0 PortAddress = & H378 Out PortAddress, Αξία να μετατρέψει το λιμάνι μακριά Αξίες 1,2,4,8 , 16,32,64,128 θα μετατρέψει την ακροδέκτες 2 έως 9 Ελπίδα αυτό βοηθά ....

Ah, για το CDW πρωτόκολλο που είμαι αναπτύσσει επί του παρόντος http://www.microwave.gr/giannopk έχω γράψει ένα πρόγραμμα που διαβάζει τα κομμάτια (0-1) από ένα αρχείο και τα στέλνει στον LPT και, επίσης, στο εσωτερικό ηχείο του υπολογιστή Λειτουργεί μόνο το DOS και τα Windows 98 και στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι μπορείτε να το λιμάνι στα Windows 2000/XP χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα ξεκλειδώματος λιμάνι. Αν σας ενδιαφέρει να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο, αλλά να προειδοποιούνται ότι η μικτή ασφάλεια είναι ακόμα υπό βαριά ανάπτυξη. PS I πρέπει επίσης να συνεισφέρουν για να βοηθήσουν στο έργο.

επισκεφθεί το site σας και τα πράγματα τώρα, ώστε η λήψη θα έχει looksee. Μπορείτε να γράψετε σε VB6 ως πολύ καλή και το dll αναφέρω σας επιτρέπει να το λιμάνι σε XP είτε 32 bit είτε υπάρχει μια έκδοση 64 bit .... Ive ακούσει CDW κάπου επάνω στο δίκτυο μέσω μια αμερικανική ιστοσελίδα, όταν ήμουν καθαρισμού για πληροφορίες για CW. Η πρόθεσή μου είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απλό οπτικού ζεύκτη τροφοδοτείται από τη θύρα LPT και απλά συνδέστε όπου το κλειδί CW πηγαίνει στο πίσω μέρος της εξέδρας. Αυτό θα κλειδί του πομπού και να δώσει sidetone επίσης. Μπορώ να το κάνω τώρα με ήχο σε USB (πάνω μπάντα πλευρά), το οποίο όπως γνωρίζετε είναι παρόμοια όταν tuning - ή ακόμα και AM εφ 'όσον ο δέκτης έχει δυνατότητα CW όπως και τότε του ακριβώς μια περίπτωση να μετατραπεί η TX μακριά και στις .. ...

Δεν ξέρω, όπου μπορείτε να διαβάσετε για το CDW όπως φορτώθηκε η πρώτη πλήρης έκδοση πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά εάν αφορούν το πρωτόκολλο που σχεδιάστηκε από μένα, τότε νομίζω ότι στο διαδίκτυο εξαπλώνεται πραγματικά τις πληροφορίες σε όλο τον κόσμο πραγματικά γρήγορα! Τώρα ο λόγος που δεν μου αρέσει VB και άλλες γλώσσες, όπως είναι ο οδηγός. Για να γράψει προγράμματα που θα ασχοληθούν με το Linux και άλλα ΛΣ πρέπει να γράψετε τον κώδικα του προγράμματος με βάση τους κανόνες γλώσσα (C + + στη δική μου περίπτωση) και όχι στην πλευρά του οδηγού (. Dll) Όπως βλέπετε το κομμάτι του προγράμματος αποστολέας είναι DOS που βασίζεται αλλά και την κωδικοποίηση / αποκωδικοποίηση χρησιμότητας βασίζεται WEB! έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε σύστημα και αυτό είναι μεγάλη. Αυτή τη στιγμή σας γράφω το πρόγραμμα να διαβάσει κομμάτια από το λιμάνι και να τα αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο, αλλά αυτό είναι πιο δύσκολη δεδομένου ότι πρέπει να παίξετε με τις μετρήσεις του χρόνου. Εάν κάποιος γνωρίζει πώς να κάνει αυτό εγώ YOULD APPCERIATE σε μεγάλο βαθμό τη βοήθειά του. Η διάταξη οπτικο είναι η καλύτερη λύση για την προστασία του θύρα LPT. Το καλύτερο πράγμα για CW είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Class-D ενισχυτή έτσι ώστε να έχουν μεγάλη απόδοση σε ένα κλάσμα του κόστους! Εάν πρόκειται να CW / CDW συστήνω stringly κατηγορία-D ενισχυτές.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back