Τι είναι το μέγιστο δυνατό κέρδος από διπλωμένα opamp cascode με 180nm CMOS τεχνολογίας.

A

ASHUTOSH RANE

Guest
HI φίλους είμαι το σχεδιασμό του Αναδιπλωμένο τελεστικών cascode. Είμαι πάρει μέγιστο κέρδος του opamp ως 46 dB ..! @ L = 900nm και VDD = 1,8 .... αν αυτό είναι το μόνο κέρδος μπορεί να επιτευχθεί τότε τι είναι καλό για την εφαρμογή για την αύξηση κέρδους έως και 70 dB 1) κέρδος τόνωση 2) ​​προσθέτοντας ένα ακόμη στάδιο απαίτηση GBW μου είναι 50 MHz και SR Είναι 30v/usec.....what κάνω Παρακαλούμε στείλτε τις προτάσεις μου ευχαριστώ εκ των προτέρων: -?

Τι είναι η L = 900nm; Υποθέτω ότι θα έχουν πρόσβαση σε πολύ μικρότερο μήκος σε αυτή τη διαδικασία ή να χρησιμοποιείτε κάποια υψηλότερη τάση FET; να πάρει 60-70dB από ένα διπλωμένο cascode δεν πρέπει να είναι ένα πρόβλημα, το οποίο οι απαιτήσεις που περιορίζουν το σχέδιό σας μπορεί να σας εξηγήσει; Τι είναι η GM, Cload, Rout σας;

αυξήσει τα μήκη στο υποκατάστημα εξόδου για να ανεβάσει την αντίσταση εξόδου. Χρησιμοποιήστε το μικρότερο ρεύμα στον κλάδο εξόδου, μπορείτε να με αφορά περιορισμούς της ταχύτητας σας. Νομίζω ότι αυτό θα αυξήσει το κέρδος σας. Αν δεν είναι αρκετό, χρησιμοποιήστε κέρδος ενίσχυση.

u πρέπει να είναι σε θέση να χτυπήσει 70dB κερδίσει εύκολα με διπλωμένο το σχεδιασμό cascode .... 46dB ήχο likeu dont έχει τρανζίστορ προκατειλημμένη σωστά. χρήση 50-10 μήκος τουλάχιστον φορές για τις τρέχουσες πηγές / συστήματα σιδηροδρομικών και 2-3 φορές την ελάχιστη L για cascodes σας. Αυτό θα δώσει u καλή αντίσταση εξόδου.

hi DGNANI .... Thanx για ur πρόταση .... έχω ανεβάσει την εικόνα η οποία καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες των τάσεων σχεδιασμού ΚΟΜΒΟΣ μου, και το σημείο λειτουργίας του τρανζίστορ ..... CLoad δεν έχω χρησιμοποιήσει ... Η Rout είναι ίση με 3,4633 M ohm, αν μπορώ να υπολογίσω θεωρητικά από προσομοιωτή λαμβάνεται αξίες gm και GDS των τρανζίστορ στο σχεδιασμό μου .. Επίσης, τον ίδιο τρόπο παίρνω συνολικό κέρδος του από κοντά 7K ..... Η GM 2.15mi έχουν επισυνάπτεται το στιγμιότυπο οθόνης για το σχεδιασμό παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω πού πήγε στραβά ........

Γεια Braski πόσο πολύ μικρότερο ρεύμα που μπορώ να χρησιμοποιήσω στο σχεδιασμό για να πάρει υψηλή αντίσταση εξόδου;

κοιτάζοντας σχηματικό σας, θα ήθελα να συστήσω να προσπαθήσετε να έχουν ίσα ρεύματα στο διπλωμένο υποκατάστημα cascode και τα τρανζίστορ εισόδου. ενώ έχει μικρά ρεύματα γενικά βελτιώνει κέρδος είναι κακό όταν u έχω καλή απαιτήσεις ρυθμούς απόκλισης. εισόδου diff ζεύγος GM μπορεί να αυξηθεί με την αύξηση W / L λόγος, αυτό θα αύξανε τα τρανζίστορ κοντά στην υπο-όριο και να δώσει καλή gm για χαμηλότερες τρέχουσες. το ρεύμα στο NMOS πηγή ρεύματος (M21) θα καθοριστεί κατ 'ευθείαν από το ρυθμό περιστροφής, έτσι θα ξέρετε το ελάχιστο ρεύμα που χρειάζεστε στο ζεύγος diff, να πάρει στη συνέχεια τη μέγιστη δυνατή gm έξω από αυτό με την αύξηση W / L. το υπόλοιπο των πραγμάτων θα πέσει εύκολα στη θέση του. μια καλή πρακτική είναι η σχεδίαση πολύ καλό κύκλωμα προκατάληψη για μεροληψία όλες τις τρέχουσες πηγές .. είναι πολύ καλύτερη από τη χρήση DC πηγών για την παροχή πόλωση.

- Εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της εξόδου στάδιο cascoded NFETs (M4-M13, M12, M14), σε μια διαμόρφωση καθρέφτη, αυτό θα αυξήσει κερδίσει με συντελεστή δύο και επίσης να παρέχουν άλλα πλεονεκτήματα - το στάδιο ρεύμα εξόδου θα καθοριστεί από τους περιορισμούς ρυθμούς απόκλισης, η οποία με τη σειρά του εξαρτάται από την χωρητικότητα εξόδου μπορείτε να αυξήσετε ακόμα την αντίσταση εξόδου από την αύξηση της Γ.Σ. των cascoded FETs - M18, M17, M1, M2 - για το ζευγάρι diff μπορείτε να αυξήσετε το W / L για να τους ωθήσει προς την αδύναμη αναστροφή - σας έχουν πολύ υψηλή GM στην PFET Μ1 Μ2, η οποία προτείνει, επίσης, υψηλό GDS? υψηλής GM στην M1-M2 δεν αγοράζει πολύ θυσία τόσο για ένα χαμηλότερο GDS, τη μείωση του GDS, τουλάχιστον μέχρι να ταιριάζει με το GDS της συμμετρικής ζευγάρι M14- M12 Ας γνωρίζουν πώς θα πάει ...

[QUOTE = Ashutosh RANE? 937341] Γεια Braski πόσο πολύ μικρότερο ρεύμα που μπορώ να χρησιμοποιήσω στο σχεδιασμό για να πάρει υψηλή αντίσταση εξόδου [/quote] ακολουθούν dgnani συμβουλές;! θα πρέπει να εξετάσει GBW σας και τους περιορισμούς ρυθμούς απόκλισης!

[QUOTE = Braski? 937952] ακολουθούν dgnani συμβουλές! θα πρέπει να εξετάσει GBW σας και τους περιορισμούς ρυθμούς απόκλισης! [/quote] Γεια Braski, συγγνώμη για να μην παραπέμπουν σε ... με χαμηλότερες τρέχουσες εννοώ ρεύμα στον κλάδο παραγωγής της διπλωμένο ενισχυτή cascode ..... για να πάρει υψηλή αντίσταση εξόδου πόσο χαμηλή τιμή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

[QUOTE = dgnani? 937729] - εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της εξόδου στάδιο cascoded NFETs (M4-M13, M12, M14), σε μια διαμόρφωση καθρέφτη, αυτό θα αυξήσει κερδίσει με συντελεστή δύο και επίσης να παρέχουν άλλα πλεονεκτήματα - το στάδιο ρεύμα εξόδου θα είναι ορίζεται από περιορισμούς ρυθμούς απόκλισης, η οποία με τη σειρά του εξαρτάται από την χωρητικότητα εξόδου μπορείτε να αυξήσετε ακόμα την αντίσταση εξόδου από την αύξηση της Γ.Σ. των cascoded FETs - M18, M17, M1, M2 - για το ζευγάρι diff μπορείτε να αυξήσετε το W / L για να σπρώξτε τα προς την αδύναμη αναστροφή - έχετε πολύ υψηλή GM στην PFET Μ1 Μ2, η οποία προτείνει, επίσης, υψηλό GDS? υψηλής GM στην M1-M2 δεν αγοράζει πολύ θυσία τόσο για ένα χαμηλότερο GDS, τη μείωση του GDS, τουλάχιστον μέχρι να ταιριάζει με το GDS της συμμετρικής ζευγάρι M14-M12 Ας γνωρίζουν πώς πηγαίνει ...[/QUOTE] hi ευχαριστούμε ua πολλά dgnani, για όλες τις προτάσεις,-μου τελεστικών στόχος του σχεδιασμού είναι να σχεδιάσουμε ένα τελεστικών διαφορά έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την τρέχουσα καθρέφτη (M4 -M13, M12, M14 ).... αν και έχω χρησιμοποιηθεί εξωτερική τρέχουσα ΚΔ πόλωση για την (M4-M13, M12, M14 ).... -I έχουν τις βασικές αμφιβολίες ..... σημερινή μου μέσω της Μ1 και Μ2 είναι υψηλή, ώστε η GM έχει πάει υψηλή ... τώρα .... Πώς να μειώσει gm, και GDS της Μ1 και Μ2;

αν το GDS της M1-M2 είναι μεγάλο σε σχέση με M12-M14, M1-M2 θα καθορίσει την αντίσταση εξόδου ως εκ τούτου το κέρδος DC: αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, ο απλούστερος τρόπος για τη μείωση GDS θα είναι η αύξηση L, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε την τάση να βεβαιωθείτε ότι παραμένει πάντα σε κορεσμό

Γεια σας αδέλφια, πόσο κέρδος θα πρέπει να πάρετε σε Foldeing κόμβο των τελεστικών ότι είναι σε διαρροή του Μ1 και πηγή M18 ..... Είμαι πάρει κερδίσει την ενότητα σε αυτό το κόμβο ...... είναι η περίπτωση για τα διπλωμένα σχεδιασμό cascode;

το κέρδος κατά την αναδίπλωση κόμβος είναι στην πραγματικότητα trans-αγωγιμότητα κέρδος (id = GM (είσοδος) * VIN) u έχουν εξόδου διαφορικό, u ανάγκη ΕΣΝΧΙ (κοινή ανατροφοδότηση mode) για να κρατήσει ισχύς ορίζεται αλλιώς στον κόμβο εξόδου θα παρασυρόμενα από το ύψος της κόμβο αντίσταση. u μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ιδανικό ΕΣΝΧΙ και τη χρήση των εξωτερικών πυκνωτή φορτίου.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back