Τι είναι το κέντρο ακουμπώντας σε VCOs και πώς μπορώ να προσομοιώσουν;

S

Sadegh.j

Guest
Γεια

Τι είναι το κέντρο ακουμπώντας σε VCOs και πώς μπορώ να προσομοιώσουν στο ΚΕΠ / HSPICE;

Ευχαριστώ

Αναφέρεστε σε ένα VCO με ένα κέντρο-αξιοποιείται πηνίο;Αυτό είναι το μόνο νόημα για αξιοποιηθεί "center-" που μπορώ να σκεφτώ ...

Γεια

Αυτό είναι ακριβώς αυτό που εγώ αναφέρομαι, θα σας παρακαλούσα να το εξηγήσετε.

Λοιπόν, στην καρδιά του κάθε ταλαντωτή, χρειάζεστε ένα στοιχείο κέρδος και ένα δίκτυο ανάδρασης.Το δίκτυο ανατροφοδότηση είναι συνήθως είτε διαιρέτης χωρητική ή επαγωγική διαιρέτης - το οποίο είναι ουσιαστικά ένα αξιοποιηθούν πηνίο.Μια βρύση είναι απλώς ένα τρίτο σύνδεση κάπου στη μέση της σπείρας.Αν κοιτάξετε σε κανονικές συνθέσεις ταλαντωτής όπως Colpitts, Hartley, κλπ. ..θα δείτε είτε ένα πυκνωτή διαιρέτης ή επαγωγική διαχωριστή.Μια άλλη καλή αναφορά σχετικά με αυτό το υλικό είναι ένα κείμενο γραμμένο από Clarke & Hess, αλλά είναι εξαντλημένα, νομίζω.Ίσως να είναι σε θέση να βρείτε ένα αντίγραφο στη βιβλιοθήκη.

Να προσομοιώσουν ένα κέντρο-αξιοποιηθεί πηνίο, μόλις string ένα ζευγάρι των απλών επαγωγείς μαζί.Αν το πηνίο έχει κάποια αμοιβαία επαγωγή μεταξύ των τμημάτων, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό στοιχείο μπαχαρικό ....

μεγάλη, πώς θα αυξηθεί ο συντελεστής ποιότητας του varactor;

Θα έπρεπε να παρέχουν κάποια αναφορά σε ένα έγγραφο ή να δείχνουν μια τοπολογία ...Varactors συνήθως έχουν χαμηλή Q ως ένα από τα tradeoffs για να πάρει ένα ευρύ φάσμα ρύθμισης, έτσι είμαι αν υποτεθεί ότι η ιδέα είναι να βελτιωθεί η δεξαμενή Q από κάποιο είδος μετασχηματιστή-σαν δίκτυο, χρησιμοποιώντας το κέντρο-αξιοποιείται πηνίο;Θα με ενδιέφερε να ακούσω περισσότερα - μπορεί να σας μετά την αναφορά;

Γεια

Εκεί είναι, είναι επίσης σε:

Α. Maxim, "A Multi-Rate 9,953 12,5 GHz-0.2-μm Sige BICMOS LC Ταλαντωτής Χρησιμοποιώντας μια
Αντίσταση-Tuned Varactor και Προμήθεια Ώθηση Ακύρωση Circuit ", IEEE J. Solid --
Μέλος Κυκλώματα, vol.41, pp.918-934, Απρίλιος 2006.Δεν θα μπορούσα να βρω το χαρτί στον υπολογιστή μου.

Επίσης, σε http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=878563 # 878563

Thanks man

OK - Έτσι, όσο μπορώ να πω, το κέντρο υποκλοπών γίνεται εδώ για να τους επιτρέψει να διαχωριστεί η ρύθμιση χωρητικότητα σε ένα μέρος MSB και LSB ένα μέρος.Αν έχουμε A 2:1 μετασχηματιστή stepdown (αυτό είναι ισοδύναμο με το κέντρο τους-αξιοποιηθεί πηνίο), τότε impedances στη δευτερογενή πλευρά πρέπει να είναι 4 φορές μεγαλύτερη (2 * 2) να έχει το ίδιο αποτέλεσμα σαν να επρόκειτο για την πρωτογενή ενέργεια .Έτσι εάν θέλετε να έχετε κάποια ρύθμιση χωρητικότητα στη δευτερογενή πλευρά (δηλαδή συνδέεται με την σειρά του κέντρο), το αποτέλεσμά της για την απήχηση δεξαμενή παίρνει διαιρούμενο κατά 4 - αυτό τους επιτρέπει να εφαρμόσουν μια "ωραία" προσαρμογή, η οποία σε συνδυασμό με το MSB tuning χωρητικότητα σε ολόκληρο το πηνίο, τους δίνει μια καλή σειρά tuning.

Όσον αφορά την Q πηγαίνει, πραγματικά δεν νομίζω ότι το κέντρο υποκλοπών κάνει τίποτα.Η επίδραση της αντίστασης στην χωρητικότητα LSB είναι μεγεθύνεται κατά 4 φορές όταν το μετακινήσετε στην πρωτεύουσα πλευρά, έτσι ώστε αν δεν μπορεί να μειώσει την παρασιτική αντίσταση κατά παράγοντα μεγαλύτερο του 4 για αύξηση 4x σε χωρητικότητα, δεν είναι πιθανό να αποφέρει όφελος.

Πού το υψηλό πηνίο Q προέρχονται από τότε;Πιστεύω ότι είναι περιγράφεται στη σελίδα 3 του εγγράφου - Οι μεγιστοποιείται επαγωγή για μια συγκεκριμένη περιοχή για τη μείωση των απωλειών υπόστρωμα, που χρησιμοποιείται SOI, χαραγμένα και σε όλη τη διαδρομή προς το μονωτικό υλικό.Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μικρή απώλεια από το υπόστρωμα - δεν δίνη ρεύματα, κλπ. ..

Όσον αφορά την varactor Q πηγαίνει, από όπου και αν δεν χρησιμοποιούν τυπικό varactors - που χρησιμοποιούν σταθερά καλύμματα με τάση ελεγχόμενη αντιστάσεις - βλέπε σελίδα 2 και αναφορά 8.

Hope this helps

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back