Σύνδεση και Προγραμματισμός PIC

A

AntmanLFE

Guest
Γεια σας. Ήταν μόνο τις προάλλες σκεφτόμουν τον εαυτό μου θα ήθελα πολύ να παίξει με έναν μικροελεγκτή και είχε έρθει σε έναν πίνακα που είχα βάλει μαζί πριν από μερικά χρόνια. Ήταν ένα κιτ και εγώ κατά πάσα πιθανότητα σταμάτησε να κάνει τίποτα με αυτό, όπως ο κωδικός / σύνδεση ήταν πάνω από το κεφάλι μου εκείνη την εποχή. Unfortunetly i dont έχει καμία τεκμηρίωση που συνοδεύει το κιτ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είμαι σε αυτή τη φάση είναι ο προγραμματισμός του chip. Είχα ένα usb για να σειριακό προσαρμογέα, αλλά τελικά ανακαλύψαμε στο φόρουμ ότι αυτό είναι άχρηστο για το σκοπό αυτό. Στη συνέχεια αύξησαν το παλιό θηρίο που είχε μια σειριακή θύρα στο πίσω μέρος και προσπάθησε με τη χρήση ενός προγραμματιστή, όπως IC-Prog με τον προγραμματιστή JDM χωρίς αποτέλεσμα, αλλά έχω την αίσθηση i μπορεί να πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση και μπορούν να το κάνουν πραγματικά λάθος, έτσι σκέφτηκα ότι θα δημοσιεύσετε στο φόρουμ εδώ. Το μικροτσίπ είναι μια PIC16F877A Ι / Π. Im δεν είναι σίγουρος αν χρειάζομαι ένα ξεχωριστό προγραμματιστής όπως η σειριακή θύρα είναι συνδεδεμένη με ένα MAX232 τσιπ επί του σκάφους. Κάθε ιδέα ή προτάσεις για το πώς μπορώ να πάρω αυτό που εργάζονται;

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημά σας, πιστεύω ότι μπορείτε να βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σε αυτό το [URL = "http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/30277d.pdf"] έγγραφο [/URL] Κοιτάξτε το σχηματικό στη σελίδα 4-4, θα μπορούσε να είναι ένα μέρος της απάντησης στο πρόβλημα σας.

Im δεν είναι αρκετά σίγουροι για το τι ψάχνω σε αυτό το έγγραφο εκ νέου LED ως i dont φτάσουμε στο σημείο έγκυρο ρεύμα. Υποθέτω ότι για να συνοψίσω το ερώτημά μου σε αυτό το στάδιο 1) Χρειάζομαι κάτι περισσότερο από ένα σειριακό καλώδιο για να προγραμματίσετε αυτό; (Νομίζω ότι δεν υπάρχει, αλλά μόνο έλεγχο) 2) Είναι προγραμματισμό αυτή τη ρύθμιση με ένα JDM προγραμματιστής η σωστή προσέγγιση;

1) Χρειάζομαι κάτι περισσότερο από ένα σειριακό καλώδιο για να προγραμματίσετε αυτό; (Νομίζω ότι δεν υπάρχει, αλλά μόνο έλεγχο) νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο, δεν είναι μόνο ένα σειριακό καλώδιο. Όταν πηγαίνει στις πινέζες του θύρα RS232 μικροελεγκτή; Στις UART πινέζες ή κάπου αλλού; 2) Είναι προγραμματισμό αυτή τη ρύθμιση με ένα JDM προγραμματιστής η σωστή προσέγγιση; Δεν ξέρω απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γιατί δεν έκανε χρήση JDM προγραμματιστής. Πώς καταλαβαίνω το πρόβλημά σας, θέλετε να έχετε ICSP (Σε Circuit Serial Programming). Εάν θέλετε αυτό, θα πρέπει να έχετε αυτό:. Το κύκλωμα αίτηση πρέπει να σχεδιαστεί για να επιτρέπει όλα τα σήματα του προγραμματισμού να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το PICmicro MCUs - αυτό είναι το κείμενο από έγγραφο, το οποίο ήθελα να συστήσω σε σας. Αν σειριακή θύρα σας είναι κατάλληλη για σύνδεση στις πινέζες του μικροελεγκτή από ό, τι μπορείτε να προγραμματίσετε μικροελεγκτή σας με αυτό. Αν νομίζετε ότι καταλαβαίνω το πρόβλημά σας καλά, προσπαθήστε να διαβάσετε το κείμενο υπό τον τίτλο Πώς να εφαρμόσουν ICSP ™ Χρησιμοποιώντας PIC16F8X FLASH MCUs . Είναι στη σελίδα 2-21.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back