Σχετικά με Transist Συχνότητα

H

Hanumantas

Guest
Γεια σας όλους, έχω δει πολλές δραστηριότητες σε αυτό το φόρουμ, ώστε προσχώρησαν πρόσφατα. Είμαι φοιτητής στον τομέα της μικροηλεκτρονικής ανακοίνωση, έχω κάποιες αμφιβολίες για Transist συχνότητα. Γιατί Transist Συχνότητα χρησιμοποιεί μικρή ανάλυση του σήματος; Γιατί χρησιμοποιείται ως παράμετρος για να συγκρίνουν συσκευές όπως MOSFET και FET; Ευχαριστώ εκ των προτέρων ..

Συσκευές είναι μη-γραμμική για τα μεγάλα σήματα, αλλά μπορεί να θεωρηθεί γραμμική για μικρά σήματα.

Ο ορισμός της συχνότητας διέλευσης βασίζεται στην αναλογία των δύο σημάτων (κέρδος: εξόδου / εισόδου). Δεν έχει νόημα να ορίσετε ένα λόγο για δύο σήματα που έχουν διαφορετική μορφή (μορφή κύματος), η οποία είναι η περίπτωση για τις μη γραμμικές λειτουργίες μεταφοράς. Επειδή όλες οι ενεργές συσκευές μπορούν να θεωρηθούν ως γραμμική μόνο για μικρά σήματα (στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο ορισμός των "μικρών σήμα λειτουργίας») ο ορισμός της συχνότητας διέλευσης ισχύει για τα μικρά σήματα μόνο.

Η συχνότητα μετάβαση είναι βασικά η μεγαλύτερη συχνότητα ότι ένα τρανζίστορ μπορεί να λειτουργήσει με κέρδος ενότητα, δηλαδή με τις δυνατότητες ενίσχυσης. Εάν δεν μπορεί να ενισχύσει, είστε καλύτεροι χρησιμοποιώντας ένα διαχωριστικό αντίσταση. Και αφού μιλάμε για υψηλότερη συχνότητα, μπορούμε να αρχίσουμε τη σύγκριση μεταξύ των διαφόρων διαδικασιών.

Γεια Όλα Ευχαριστώ για την βοήθεια .. Παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω πώς λειτουργεί ένα κύκλωμα στο Μικρό και Μεγάλο Σήματος Σήματος; Θέλω να πω πως η ανάλυση πηγαίνει .. Γιατί μικρή ανάλυση του σήματος γίνεται παρά την άσχημη όλα σε πραγματικό χρόνο κυκλώματα είναι μη γραμμική;

Με την εκμάθηση πώς να κάνει μια γραμμική σχεδίαση, μπορείτε να απλοποιήσει και να βελτιώσει την πρόβλεψη, χωρίς φαντασία Sim λογισμικού. Αυτό είναι χρήσιμο για RF υπολογισμούς κέρδος, αλλά δεν είναι χρήσιμο για τη λειτουργία του διακόπτη, όπου το κέρδος είναι πολύ λιγότερο. Για παράδειγμα, μικρό κέρδος σήματος είναι συνήθως συνάρτηση της αντίστασης στα σχέδια αναλογίες ανατροφοδότηση-όπως CB, CE, η ΟΑ, κ.λπ. Αυτό επίσης κάνει παραδοχές με τις παραλλαγές στο HFE, temp και Vcc. Στην περίπτωση αυτή, προσομοίωση Monte-Carlo ανοχή λειτουργεί καλύτερα. SS είναι η ανάλυση των τρανζίστορ [/URL]

Ναι, έχετε δίκιο -; όλα τα πραγματικά κυκλώματα είναι μη γραμμική. Ωστόσο, για τα περισσότερα από τα καθήκοντα σε αναλογική επεξεργασία σήματος (ενίσχυση, φιλτράρισμα, ...), γραμμική λειτουργία είναι επιθυμητή. Έτσι, τα εξαρτήματα και τα κυκλώματα που λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο του "οιονεί-γραμμική" χαρακτηριστικό σχέσεις. Θυμηθείτε: Ηλεκτρονική βασικά (νόμοι του Kirchoff και Ohm, υπέρθεση, οι ορισμοί για το κέρδος και την αντίσταση, ...) να αναλάβουν την γραμμικότητα. Αυτό σημαίνει: Η εφαρμογή αυτών των κανόνων και των νόμων ισχύει μόνο για όσο διάστημα (σχεδόν-) γραμμικότητα είναι εξασφαλισμένη.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back