Σχετικά με την αντίσταση πύλη MOSFET!

G

guamak_menanak

Guest
Μπορεί κάποιος να μου δείξει πώς να υπολογίσει την αντίσταση πύλη (Rg) σε έναν ενισχυτή MOSFET; Είναι καλύτερα να δώσει κάποια παράδειγμα για τον υπολογισμό ή την προσομοίωση για το θέμα αυτό! «Επιπτώσεις των Κατανεμημένων Αντίστασης Πύλη για την απόδοση των συσκευών MOS, με τίτλο« Από το B.Razavi, R.Hong Yan και Kwing F.Lee δείχνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ Rg / 3 και 1/gm. 8o

Mabey μπορείτε να δοκιμάσετε μικρή υπολογισμό κύκλωμα σήματος.

Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να εξετάσει capcitor πύλη, πύλη αντίσταση είναι περίπου αφορούν capcitor πύλη!

μπορείτε επίσης αναφορά αυτή την εφαρμογή:

αντίσταση πύλη αναφέρεται στην αντίσταση του υλικού πύλης, που σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα της πύλης παρέχει ένα κατανεμημένο trnasimision γραμμή. Αυτό επηρεάζει την απόκριση συχνότητας τρανζίστορ. Υπολογίστε αντίσταση ως πύλη sinple πολυ λωρίδα. Πύλη αντίσταση εξαρτάται από το αν συνδέσετε την πύλη από μια μόνο πλευρά, ή μπορείτε να το κάνετε και από τις δύο πλευρές.

Κοιτάξτε δελτίο του τρανζίστορ MOSFET σας plat να χρησιμοποιούν, reccomed αντίσταση πύλη. Με τις καλύτερες ευχές.

Στην πραγματικότητα, γιατί σας ρωτώ όλους σας για την αντίσταση πύλη αναμένεται να υπολογίσει την αντίσταση εισόδου του σχεδιασμού LNA μου! : D Όπως μπορείτε να δείτε στο συνημμένο, το κύκλωμα και η εξίσωση αντίσταση εισόδου είναι όπως φαίνεται! R1 = είναι η LG και paracitic Ls = Rg αντίσταση είναι η αποτελεσματική αντίσταση πύλη = R0 * W / 3 * n * n * L - R0 = αντίστασης του φύλλου (ως RSH στην παράμετρο SPICE) - n = αριθμός των δακτύλων Ως εκ τούτου, να πάρει Zin = 50, θα πρέπει να περιλαμβάνουν Rg και R1 με τους υπολογισμούς μου. Είναι η εξίσωση Rg μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Γεια σας, Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα πρέπει να γνωρίζετε τη διάταξη που χρησιμοποιείται κατά τη δημιουργία της διαδικασίας πύλη. Δεν είμαι σίγουρος γιατί υπάρχει ένα τετράγωνο n στον παρονομαστή? Περίμενα ν μόνο. Μπορείτε Κατοικ ve = ο συντελεστής 3 στον παρονομαστή στον λογαριασμό για την κατανεμημένη φύση του ιδιότητες πύλη μετάδοσης αν είναι ένα ενιαίο έληξε σύνδεση, ωστόσο ένα συντελεστή 12 απαιτείται, εάν είναι διπλά συνδεδεμένο. Αν κοιτάξουμε μερικά από τα εγχειρίδια BSIM3, ο Ζιν έχει συζητηθεί επί μακρόν και κάποιες διορθώσεις λεπτότερα συμπεριλαμβάνονται για να βελτιώσουν την ακρίβεια. Regards, τσίπουρο

για ένα πειραματικό κύκλωμα, υποθέτω ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αντίσταση πύλη για να πάρει Zin = 50ohm, αλλά θα ήθελα να προτείνω μια πραγματική εμπέδησης μπροστινό άκρο την επόμενη φορά. Ζην εξαρτάται περισσότερο από ακριβώς Rgate .. Αλλά έτσι κι αλλιώς, μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς πύλη αντίσταση από τον υπολογισμό του αριθμού των τετραγώνων των υλικών πύλη * Rsh-πύλη .. Έτσι, για παράδειγμα, 1um μεγάλη πύλη * 100um ευρύ * 50mOhm ανά τετραγωνικό σας δίνει 5 Ω ανά δάκτυλο πύλη. Πέντε πύλες παράλληλα σας δίνει 1Ohm. Τώρα που το σκέφτομαι, αν κάνετε ένα 50ohm πύλη θα είναι τόσο μεγάλη που θα πάρετε ταξιδεύουν κύματα - η πλευρά επαφής θα γυρίσει στο δρόμο πριν από το άλλο άκρο. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε κάποιο είδος κοινής βάσης κύκλωμα σύνθετης αντίστασης; Ή ζωγραφίσουμε ένα 50ohm αντίσταση να λάβουν την είσοδο σε (θα ποικίλλει επίσης 20%), αλλά τότε μπορείτε να χτίσετε μια χαμηλότερη Rgate (και ως εκ τούτου πολύ πιο γρήγορα) ζεύγος εισόδου. Απλά τη γνώμη μου, αν και .. Καλή τύχη!

Thomas Lee έχει ένα πολύ καλό χαρτί για την επίδραση Rg σχετικά με το σχεδιασμό LNA σε JSSC. Μπορείτε να ελέγξετε αυτό. IEEE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ Solid-State Circuits, VOL. 32, No. 5 Μαΐου 1997 "Ένα 1,5 V, 1,5 GHz CMOS ενισχυτή χαμηλού θορύβου"

Είμαι χρησιμοποιώντας επαγωγική εκφυλίστηκε ως πηγή εισόδου μου ταιριάζουν (απεικονίζεται στο προηγούμενο post μου), έτσι ... Rg δεν είναι μόνο το σημείο μου μια αντίστοιχη συνιστώσα. Με electronrancher:. ». Έτσι, για παράδειγμα, 1um μεγάλη πύλη * 100um ευρύ * 50mOhm ανά τετραγωνικό σας δίνει 5 Ω ανά δάκτυλο πύλη [β] Πέντε πύλες παράλληλα σας δίνει 1Ohm [/b] Con σας εξηγήσει λεπτομερώς επί του θέματος αυτού, διότι Είμαι νέος σε χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά στο σχεδιασμό και τη διάταξη μου Πώς να σε 5 παράλληλες με 5 Ω ανά δάκτυλο πύλη μπορούμε να πάρουμε 10ohm Πολύ courious ...:.; roll:

αυτό είναι ακριβώς το νόμο του Ohm για παράλληλες αντιστάσεις. 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 = 1

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back