Σχεδιασμός της διαδρομής εξόδου RF του ασύρματου MCU (ATmega128RF)

A

alexxx

Guest
Hi! Χρησιμοποιώ [URL = "http://www.atmel.com/products/zigbee/zigbit_modules.asp"] ATMEL Ενότητες ZigBit [/URL] τα τελευταία 1,5 χρόνια, και τώρα νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σε σχεδιασμού (ασύρματη MCU). Είναι η πρώτη επαφή μου με το αναλογικό τμήμα RF. Έτσι, για το RF μέρος του σχεδιασμού. Είναι διαφορετική από την MCU (RFP, RFN), δεν θα περιλαμβάνει Balun και η κεραία θα είναι μια κεραία PCB. Χρησιμοποιώ Atmel συμβούλια RZRaven ως σημείο αναφοράς. Στη σελίδα 14 της [URL = "http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc8117.pdf"] Οδηγός χρήσης του υλικού [/URL], στην RF μονοπάτι εξόδου, είναι 6 παθητικά στοιχεία που εμπλέκονται, 4 πυκνωτές και 2 πηνία. Ποια είναι η χρήση τους; Τι θα συμβεί αν δεν τους θέση; Τι θα συμβεί αν οι τιμές τους δεν είναι το ίδιο με το σχέδιο αναφοράς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αυτό είναι ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης, να πληρούν τους κανονισμούς (out-of-band εκπεμπόμενη ισχύς). Ανάλογα με τις αξίες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το ταίριασμα σύνθετης αντίστασης κεραιών.

[QUOTE = volker_muehlhaus] Ανάλογα με τις αξίες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κεραία που ταιριάζουν αντίσταση. [/Quote] Ευχαριστώ volker_muehlhaus για την απάντησή σας. Έτσι, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ταίριασμα αντίσταση, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για το μήκος ίχνος, το πλάτος και το ύψος;

Για RF γραμμές, μπορείτε πρέπει σκέφτονται περίπου γραμμή πλάτος / ύψος. Αν αυτό αντίσταση γραμμή που θα επιλεγεί για να ταιριάζει με την πηγή και η αντίσταση του φορτίου, το μήκος γραμμή μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τις ανάγκες. Σε περίπτωση αμφιβολίας, παραμονή με τις τιμές που αναφέρονται στη σημείωση εφαρμογή.

Σίγουρα θα κολλήσει στο AN αξίες. Ωστόσο, αν αυτό το κύκλωμα χρησιμοποιείται για το ταίριασμα αντίσταση, στη συνέχεια, αν αντίσταση ταιριάζει, γιατί μπορώ να χρειάζεται να ανησυχούν για τις διαστάσεις γραμμή; Εννοείτε ότι η σύνθετη αντίσταση ταιριάζει, αλλά πρέπει να σκεφτώ τις διαστάσεις για να ταιριάζει ακριβώς με το 50 Ohms;

Η γραμμή που θα μετατρέψει την αντίσταση εξόδου του φίλτρου σε μια άλλη αξία , ανάλογα με τις παραμέτρους της γραμμής. Στην περίπτωση αυτή, η μετατροπή αντίσταση θα εξαρτάται από το μήκος γραμμής, επίσης. Δείτε συνημμένο. Αλλά αν επιλέξετε Zoutput = zline = Zantenna, τότε μπορούμε να επιλέξουμε τη γραμμή μήκους, όπως απαιτείται, και δεν θα υπάρχει επιπλέον μετασχηματισμός αντίσταση. [QUOTE = alexxx? 920029] Εννοείτε ότι η σύνθετη αντίσταση ταιριάζει, αλλά πρέπει να σκεφτώ τις διαστάσεις για να ταιριάζει ακριβώς με το 50 Ohms
Match τα πάντα για να το ίδιο αντίστασης;. Θέλουμε συνήθως 50 Ohm, ώστε να μπορείτε να αντικαταστήσετε την κεραία με ένα όργανο μέτρησης, κλπ.

Από ό, τι μου είπες μέχρι τώρα volker_muehlhaus, κατάλαβα ότι: 1) Από το RFP tranceiver και RFN εξόδους, οι γραμμές θα πρέπει να είναι ιδανικά σαν «δίδυμα» μέχρι να φτάσουν κεραία, στο ίδιο μήκος, πλάτος, κάμπτοντας κλπ, έτσι ώστε ίδια αντίσταση θα τηρείται ένας με τον άλλον. 2) Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω επαγωγιμότητα σε σειρά με την γραμμή RF, τότε ωμική αντίσταση του πηνίου θα πρέπει να υπολογίζεται στη συνολική σύνθετη αντίσταση γραμμής. Οι δύο αυτές υποθέσεις σωστή; [QUOTE = volker_muehlhaus] Αλλά αν επιλέξετε Zoutput = zline = Zantenna, τότε μπορούμε να επιλέξουμε τη γραμμή μήκους, όπως απαιτείται, και δεν θα υπάρχει επιπλέον μετασχηματισμός αντίσταση. [/Quote] Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο του σχεδίου. Αν υποθέσουμε ότι Zoutput = Zantenna = 50 Ω, τότε πώς μπορώ να το σχεδιασμό του 50 Ohm γραμμή; Θέλω να πω ότι δεν έχω έναν πίνακα μπροστά μου για να το μέτρο με το Ohmeter, αλλά εγώ πρέπει να το υπολογίσει και στη συνέχεια το σχεδιασμό για το λογισμικό σχεδίου διάταξης μου. Πώς μπορώ να υπολογίσω την RF αντίσταση γραμμή; Ευχαριστώ και πάλι.

Ξέχασα ότι οι γραμμές σας είναι διαφορικό. Ίσως η σύνθετη αντίσταση εξόδου είναι 50 +50 Ohm τότε. Μια πιθανή λύση είναι η ελεύθερη Sonnet Lite EM προσομοιωτή, αλλά αυτό απαιτεί λίγο χρόνο για να μάθουν ότι το εργαλείο. Polar έχουν επίσης λογισμικό για τον υπολογισμό αντίσταση ελέγχεται γραμμές μεταφοράς. Υπάρχουν επίσης κάποιες αριθμομηχανές line στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχω το χρόνο τώρα να τεκμηριώσει τα πράγματα για τις γραμμές διαφορικό. Αν πάτε για αυτό, απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τη διαφορά μεταξύ της αντίστασης διαφορικό και περίεργη αντίσταση λειτουργία γραμμής.

Έχω κάνει μεγάλη πρόοδο χάρη σε εσάς volker_muehlhaus. Λίγα περισσότερα "σκοτεινά σημεία" αριστερά. Βλέπω RF SMD παθητικά μέρη στη συχνότητα 2,4 GHz, είναι 0.603 κορυφές μέγεθος. Έχω 0.805 μέρη στο κατάστημα τώρα και έχω κατά νου τη χρήση αυτών των τμημάτων. 1) Θα 0805 το μέγεθος να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην RF μέρος του σχεδιασμού, ή είναι ΟΚ για να τα χρησιμοποιούν για τώρα; 2) Είναι καλύτερα αν τα μέρη (independetly από το μέγεθός τους) είχαν γύρο μαξιλάρια γωνίες αντί για 90 μοίρες γωνία; Μου την καρδιά ότι είναι καλύτερα να έχουν φουσκωτά μαξιλάρια.

alexx να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι στην εφαρμογή σας, επιτρέψτε μου να σας προτείνουμε να δημοσιεύσετε εδώ τόσο το Atmel PCB αναλυτική παρουσίαση και τη διάταξη σας, συμπεριλαμβανομένων των vias, αεροπλάνα έδαφος από IC καρφίτσες σε κεραία. Η κοινότητα μπορεί να σας δώσει ένα feedback σχετικά με τις πιθανές χρειάζεται λάθη ή βελτιστοποίησης. Ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει. Mazz

2) Είναι καλύτερα αν τα μέρη (independetly από το μέγεθός τους) είχαν γύρο μαξιλάρια γωνίες αντί για 90 μοίρες γωνία; Μου την καρδιά ότι είναι καλύτερα να έχουν φουσκωτά μαξιλάρια.
Ορθογώνια μαξιλάρια είναι μια χαρά. Δεν βλέπω κανένας τεχνικός λόγος για να χρησιμοποιήσετε στρογγυλεμένες μαξιλάρια.

Σας ευχαριστώ πολύ volker_muehlhaus για τη βοήθειά σας. [QUOTE = mazz] post εδώ τόσο το Atmel PCB αναλυτική παρουσίαση και τη διάταξη σας [/quote] έφυγα από το γραφείο για τώρα, όταν γυρίσω αύριο θα το κάνουμε αυτό, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για mazz την απάντησή σας.

Δυστυχώς ATMEL δίνει καμία προτεινόμενη διάταξη στο φύλλο δεδομένων, μόνο μια σχηματική εφαρμογή. Διάταξη μου είναι παρακάτω: Από MCU, μέσα από χαμηλοπερατό φίλτρο, για να κεραία. Είναι το επίπεδο γείωσης στο κάτω μέρος (κόκκινο) OK στρώμα; Σας ευχαριστώ.

Διάταξη σας φαίνεται καλή, θα προσθέσω κάποιες παρατηρήσεις: 1. Στο δελτίο στοιχείων τους, δηλώνουν ότι έχουν 100 + J0 αντίσταση διαφορά τόσο στο Τέξας και στο RX. Αυτό το φίλτρο δεν μεταβάλλει πάρα πολύ την αντίσταση φαίνεται από την κεραία όταν είναι φορτωμένο με 50 Ohm (single ended), αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται μόνο για να φιλτράρει κάποιες αρμονικές TX. 2. Είναι υπ 'ευθύνη σας τις προδιαγραφές για την κεραία διαφορά: για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να είναι 100 + J0 διαφορικό. 3. Χρησιμοποιείται L, C αξίες των φίλτρων είναι μικρές. Το 0805 το ΣΠΑ τους θα πρέπει να είναι αρκετά υψηλές ώστε να είναι ασφαλής για τον απόκρισης φίλτρου. 4. Ενσωματώστε το GND γύρω από το φίλτρο σε μια ευρύτερη περιοχή του χαλκού και τη χρήση πολλών vias να GND γύρω από αυτό. Επεκτείνετε επίσης στο κάτω μέρος GND αναλόγως. Επίσης, συνδέστε το GND ακίδες της συσκευής direcly να εκτεθεί pad. Ελαχιστοποιήστε την απόσταση μεταξύ του φίλτρου και της συσκευής, προσπαθήστε να κρατήσετε παρασιτική αυτεπαγωγή του στίβου στο 1-2 φάσμα nH. 5. Εάν πρέπει να κρατήσει κεραία μακριά από το φίλτρο, το σχεδιασμό των γραμμών διαφορικό να έχει μια σύνθετη αντίσταση διαφορά των 100 Ohm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό λογισμικό (δωρεάν) TXLINE ( http://web.awrcorp.com/content/Downloads/TXLine.zip ) για να τους σχεδιασμό με βάση PCB stack σας. Είσαι στο σωστό δρόμο. Mazz

Πω πω ευχαριστώ Mazz, αυτές είναι χρήσιμες suggsetions! Έτσι πόσο L του φίλτρου, οι τιμές της C θα πρέπει να είναι; Θα ενημερώσετε το σχεδιασμό μου και μετά πάλι, σας ευχαριστώ!

Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής για το L, C. Θέλω να πω ότι 1,2 καπάκι pF στο 0805 έχει ένα αυτόνομο απήχηση συχνότητα που είναι περίπου 7GHz (μπορείτε να το ελέγξετε σε Murata ιστοσελίδες για παράδειγμα), που είναι αρκετά μακριά από 2.45GHZ. Το ίδιο ισχύει και για το πηνίο. Mazz

Εντάξει, τόσο εδώ είναι η σχεδίαση μου ενημερωθεί. Περισσότερα χαλκού, περισσότερο vias, και η κεραία πήρε πιο κοντά στο φίλτρο. Το μόνο πράγμα που δεν μπορούσα να κάνω είναι να πάρει το MCU πιο κοντά στο φίλτρο, αλλά υπάρχουν και άλλα κομμάτια που θα πρέπει να φεύγουν από την MCU. Και επειδή από το μαξιλάρι GND από κάτω, κομμάτια δεν μπορεί να αφήσει κάτω από το μικροελεγκτή και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back