Σφάλματος PSpice: Μη έγκυρη παράμετρος για τον τύπο το μοντέλο

P

pisoiu

Guest
Γεια σας, θέλω να κάνω ένα σκούπισμα AC προσομοίωση τύπο σάρωσης χρησιμοποιώντας παραμετρικά πάνω από ένα απλό αναλογικό κύκλωμα (Orcad Pspice 9,1). Στην παραμετρική επιλογή σκούπισμα, θέλω να σαρώνουν την αξία ενός πυκνωτή betweet δύο όρια (μεταβλητή σάρωσης: Μοντέλο παράμετρος). Έχω να εισέλθουν στην παραμετρική ΚΓΠ παράθυρο σάρωσης σε είδος μοντέλου, Γ2 στο όνομα του μοντέλου (αυτό είναι το ανώτατο όριο που θέλω να σαρώνουν), στο όνομα Αξία παραμέτρων, και στο τύπο Sweep: γραμμική, ξεκινήστε 1π αξία, αξία 100P τέλος, βήμα 0.01p. Ακόμα κι αν όλα αυτά φαίνονται σωστές, έχω πάντα το ίδιο λάθος msg από pspice: "ΣΦΑΛΜΑ - Μη έγκυρη παράμετρος για τον τύπο του μοντέλου". Μπορεί κανείς να με βοηθήσει plz; Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω πολλά για PSpice (αλλά αρκετό μπαχαρικών), αλλά το πρώτο ερώτημα είναι: είστε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μοντέλο πυκνωτή ή απλά ένα ιδανικό πυκνωτή; Τι γίνεται αν μείνει κενό όπου βάζετε ΚΓΠ ως μοντέλο; Το αργό μπαχαρικό, τι θέλετε να κάνετε θα. Valuecap param = 1π C2 xy valuecap. AC ac_sweep_type NP fstart fstop SWEEP valuecap LIN 1π 100P 0.01p ελπίζω να σας βοηθά

Γεια σου, Είναι το καπάκι από RCAD * pspice βιβλιοθήκη 9,1 προσομοίωσης, τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτό. Δεν μπορώ να αφήσετε κενό στο μοντέλο της ΚΓΠ, διότι είναι ένα αναπτυσσόμενο μενού και όχι ένα πεδίο κειμένου .. πρέπει να διαλέξω κάτι. Pspice εξόδου μου κείμενο μοιάζει με αυτό: * Ανάλυση των οδηγιών:.. DC LIN V_V2 -5 5 0.1 ΒΗΜΑ LIN ΑΠΕ R9 (Αξία) 400 500 10 ---------- ------- $ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ -.. Μη έγκυρη παράμετρος για τον τύπο του μοντέλου PROBE INC "προσομοίωσης-SCHEMATIC1.net" αυτή τη φορά είναι από την ανάλυση σάρωσης DC, αλλά η ιδέα είναι η ίδια, θέλω να σαρώνουν την παράμετρο ενός συγκεκριμένου συστατικού, σε αυτό περίπτωση R9. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γεια σου, pisoiu, δεν είχα χρησιμοποιήσει pspice αλλά έχει κάποια εμπειρία σε hspice. I αξιολόγηση αναφοράς pspice και βρήκε το λόγο αυτό είναι δυνατόν ως εξής. Η σύνταξη. ΒΗΜΑ δήλωσή σας είναι. ΒΗΜΑ LIN + Στην περίπτωσή σας, όπως πιστεύω, θα πρέπει να είναι η παράμετρος που ορίζεται στο. PARAM δήλωση, αντί της μιας παραμέτρου μοντέλο. . ΒΗΜΑ δήλωσή σας. ΒΗΜΑ LIN ΑΠΕ R9 (Αξία) 400 500 10 Shoud να χρησιμοποιηθεί για να σαρώσει ένα μοντέλο αντίσταση. Το όνομα του μοντέλου είναι R9 και ένα από τα παράμετρος του μοντέλου είναι «αξίας» - όσο ξέρω, μοντέλο αντίσταση δεν έχει τέτοια παράμετρος μοντέλο. Έτσι, netlist σας θα πρέπει να rewrited ως Rxxx ab = R R9 ..... . DC LIN V_V2 -5 5 0.1. ΒΗΜΑ LIN PARAM R9 400 500 10 Παρακαλούμε δείτε αν «Τύπος Μοντέλο» έχει μια επιλογή του 'param'. Και δείτε τις σελ. 79-81 του [url = http://www.et.tu-dresden.de/dokumentationen/pspice/pspcref.pdf] pspice αναφοράς [/url] για περισσότερες πληροφορίες. Καλή τύχη!

Γεια pisoiu, να λυθεί το πρόβλημά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 1. Προσθέστε ένα μέρος που την ονομάζει «PARAM" για να σας σχηματικές αναπαραστάσεις. Το μέρος αυτό βρίσκεται στη βιβλιοθήκη "special.olb" κάτω από το φάκελο του "... \ σύλληψη \ βιβλιοθήκη \ pspice". 2. Κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο PARAM? Προσθέσετε ένα νέο ακίνητο προς τη συνιστώσα PARAM κάνοντας κλικ στο κουμπί "Νέα Στήλη" στον Επεξεργαστή ιδιοκτησίας. Συμπληρώστε την επακόλουθη διαλόγου με «ικανότητα» και «0,1 p" 3. Αντικαταστήστε την τιμή του πυκνωτή σας στις σχηματικές παραστάσεις με το "{} CAPACITOR" κάνοντας διπλό κλικ στην τιμή κοντά στο σύμβολο πυκνωτή. 4. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση προσομοίωση διαλόγου, ενεργοποιήστε το "σκούπισμα parameteric", επιλέξτε "παγκόσμια παράμετρο" στο παράθυρο διαλόγου, συμπληρώστε το κενό "Όνομα παραμέτρου" με "CAPACITOR" 5. Προσομοίωση! καλή τύχη!

Δεν είχα χρησιμοποιήσει pspice αλλά έχει κάποια εμπειρία σε hspice. I αξιολόγηση αναφοράς pspice και βρήκε το λόγο αυτό είναι δυνατόν ως εξής. Η σύνταξη. ΒΗΜΑ δήλωσή σας είναι. ΒΗΜΑ LIN + Στην περίπτωσή σας, όπως πιστεύω, θα πρέπει να είναι η παράμετρος που ορίζεται στο. PARAM δήλωση, αντί της μιας παραμέτρου μοντέλο. . ΒΗΜΑ δήλωσή σας. ΒΗΜΑ LIN ΑΠΕ R9 (Αξία) 400 500 10 Shoud να χρησιμοποιηθεί για να σαρώσει ένα μοντέλο αντίσταση. Το όνομα του μοντέλου είναι R9 και ένα από τα παράμετρος του μοντέλου είναι «αξίας» - όσο ξέρω, μοντέλο αντίσταση δεν έχει τέτοια παράμετρος μοντέλο. Έτσι, netlist σας θα πρέπει να rewrited ως Rxxx ab = R R9 ..... . DC LIN V_V2 -5 5 0.1. ΒΗΜΑ LIN PARAM R9 400 500 10 Παρακαλούμε δείτε αν «Τύπος Μοντέλο» έχει μια επιλογή του 'param'. Και δείτε τις σελ. 79-81 του pspice αναφοράς για περισσότερες πληροφορίες. Καλή τύχη! _________________

U μπορεί να απαριθμήσει επίσης τις αξίες της parametrer χρησιμοποιώντας ακόλουθη εντολή. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ βήμα ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back