Συνολική αρμονική παραμόρφωση

C

calculus_cuthbert

Guest
Είναι η συνολική αρμονική παραμόρφωση υπολογισμός γίνεται μόνο σε ημιτονοειδή σήματα ή μπορεί να γίνει σε τριγωνικές κυματομορφές επίσης;

Πρέπει να είναι ημιτονοειδές κύμα, δεδομένου ότι ορίζεται ως «ο λόγος του αθροίσματος των αρμοδιοτήτων όλων των αρμονικών συνιστωσών με τη δύναμη της θεμελιώδους συχνότητας".

[Quote = JoannesPaulus] Πρέπει να είναι ημιτονοειδές κύμα, δεδομένου ότι ορίζεται ως «ο λόγος του αθροίσματος των αρμοδιοτήτων όλων των αρμονικών συνιστωσών με τη δύναμη της θεμελιώδους συχνότητας». [/Quote] Συγνώμη, ακριβώς το αντίθετο . Ο συντελεστής THD εξ ορισμού για μια ημιτονοειδής κυματομορφή είναι μηδέν (χωρίς αρμονικές). Υπολογισμός της THD έχει νόημα μόνο για τις μη sinusiodal κύματα (όπως τρίγωνο ή οτιδήποτε μεταξύ κόλπων και sqarewave).

Επίσης, η παραμόρφωση είναι ένα μέτρο της απόκλισης από την τέλεια κυματομορφή. Εάν η τέλεια κυματομορφή είναι ένα κύμα τρίγωνο, ένα ακριβές αντίγραφο του θα έχει μηδενική παραμόρφωση. Θα πρέπει ακόμη να είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθούν οι διαφορές όσον αφορά τις αρμονικές αλλά τα μαθηματικά θα μπορούσε να είναι τρομακτική (δεν είμαι ο εθελοντισμός!). Brian.

[Quote = betwixt] Επίσης, η παραμόρφωση είναι ένα μέτρο της απόκλισης από την τέλεια κυματομορφή. Εάν η τέλεια κυματομορφή είναι ένα κύμα τρίγωνο, ένα ακριβές αντίγραφο του θα έχει μηδενική παραμόρφωση. Θα πρέπει ακόμη να είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθούν οι διαφορές όσον αφορά τις αρμονικές αλλά τα μαθηματικά θα μπορούσε να είναι τρομακτική (δεν είμαι ο εθελοντισμός!). Brian [/quote] Γεια Brian, συμφωνώ μαζί σας -. Ωστόσο, είδατε ποτέ τον ορισμό μιας παραμέτρου στρέβλωση η οποία καθορίζει, για παράδειγμα, η απόκλιση του ενός τριγώνου κύμα από το ιδανικό σχήμα της; LvW

Στην κατανόηση μου, JoannesPaulus ήταν απλά αναφερόμενος στο γεγονός, ότι το γνωστό ορισμό του όρου THD ισχύει μόνο για μια sine ως (ιδανικό) λειτουργία αναφοράς. Για μια κυματομορφή τρίγωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντίστοιχο ορισμό, RMS (σφάλμα) / RMS (ιδανικό τρίγωνο). Εκτός από με τις συνήθεις THD, η τιμή δεν θα μπορούσε εύκολα να προσδιοριστεί από μεγέθη του Fourier συστατικά. Ο όρος σφάλματος μπορεί να ερμηνευθεί ως τυπική απόκλιση μεταξύ των πραγματικών και ιδανική κυματομορφή.

Γι 'αυτό δεν εθελοντής για να κάνετε τα μαθηματικά: D Brian.

Εντάξει, αλλά υποθέτω ότι η αρχική ερώτηση από calculus_cathbert σχετιζόταν αποκλειστικά με το THD, όπως ορίζεται για παραμορφωμένη ημιτονοειδή κύματα.

[Quote = LvW] [quote = JoannesPaulus] Πρέπει να είναι ημιτονοειδές κύμα, δεδομένου ότι ορίζεται ως «ο λόγος του αθροίσματος των αρμοδιοτήτων όλων των αρμονικών συνιστωσών με τη δύναμη της θεμελιώδους συχνότητας». [/Quote] Συγνώμη, ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Ο συντελεστής THD εξ ορισμού για μια ημιτονοειδής κυματομορφή είναι μηδέν (χωρίς αρμονικές). Υπολογισμός της THD έχει νόημα μόνο για τις μη sinusiodal κύματα (όπως τρίγωνο ή οτιδήποτε μεταξύ κόλπων και sqarewave). [/Quote] Συγνώμη, εγώ διαφωνώ με σεβασμό. Όπως FVM αναφέρθηκε, το THD καθορίζει πόσο μακριά από μια καθαρή ημιτονοειδής κυματομορφή είναι το σήμα σας. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, χωρίς συγκεκριμένα ονόματα, που χρησιμοποιούνται για να μετρήσουμε πόσο μακριά είναι το σήμα σας από, για παράδειγμα, ένα τριγωνικό κύμα ή ένα πολυ-ηχητικό σήμα. Έτσι, πιστεύω ότι αν αναφέρουμε συνολική αρμονική παραμόρφωση σας αναφέρεστε σε ένα ημιτονοειδές σήμα.

είναι ολική αρμονική παραμόρφωση υπολογισμός γίνεται μόνο σε ημιτονοειδή σήματα ή μπορεί να γίνει σε τριγωνικό κυματομορφές επίσης [/i] Για την κατανόηση μου, αυτό ακούγεται σαν να Calculus_Cuthbert σκέψης, η αρχή THD θα μπορούσε να εφαρμοστεί είτε με ημιτονοειδή ή (!!!) για παράδειγμα σε τρίγωνο κυματομορφές. Και - προσπαθεί να είναι 100% σωστές - πρώτη απάντησή μου βασίστηκε στην υπόθεση ότι ένα σήμα το οποίο ονομάζεται «ημιτονοειδή» είναι πραγματικά μια σαφή ημιτονοειδής με THD = 0% (γνωρίζοντας ότι αυτό, φυσικά, είναι μια μη ρεαλιστική περίπτωση) και ότι για όλα τα άλλα κυματομορφές που αποκλίνουν από αυτό το «ιδανικό κόλπων» με την έννοια του THD ισχύει. ΟΚ; LvW Regards

Χωρίς να προκληθεί ζημιά. Πάντα απολαμβάνω τις απαντήσεις σας!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back