Πώς να οικοδομήσουμε μια υψηλής ενισχυτή: Uout = 0 ... 150V, 10mA;

T

tomeeh

Guest
Γεια σας. Μήπως κάποιος έχει την παραμικρή ιδέα, πώς να οικοδομήσουμε έναν ενισχυτή για piezoceramics; Πρέπει να έχουμε στην έξοδο 150V, max ρεύμα εξόδου 1V/μs. Η τάση εισόδου θα είναι στο 0 ... 5V φάσμα, γι 'αυτό χρειάζεται το κέρδος G = 30. Το πρόβλημα είναι δεν ξέρω πώς να σχεδιάσουν το στάδιο εξόδου. Πιθανότατα θα υπάρξουν χαμηλής τάσης ενισχυτή IC, και μερικά τρανζίστορ συνδέεται με υψηλή τάση (160V CA). Μπορεί κανείς να κάνει ένα σκίτσο του, ή να δώσει μια ενδιαφέρουσα σύνδεση;

Ως παράδειγμα, εδώ είναι μια έννοια του 230 / 230V-"OPAMP" .. http://www.edn.com/contents/images/42601di.pdf Στο έργο σας, μπορείτε να μειώσετε την τάση τροφοδοσίας (ες) και χρησιμοποιούν λιγότερο ισχυρό τρανζίστορ .. Regards, IanP

Σας ευχαριστούμε IanP. Το κύκλωμα που προτείνεται είναι λίγο περίπλοκο κομμάτι, αλλά αυτό είναι λόγω της υψηλής απόδοσης, δηλαδή: 1. Υψηλής Τάσης (230V ± = 460Vpp) 2. High Speed ​​(4100V/μs) 3. Σχετικά υψηλό ρεύμα εξόδου (53mA) Η εφαρμογή μου δεν χρειάζεται τόσο υψηλών επιδόσεων? Εννοώ: 1. Τάση: 150Vpp 2. Ταχύτητα: 10V/μs? BW: 5 ... 10kHz 3. Τρέχουσα: 10mA Το κύκλωμα που propsed είναι αρκετά περίπλοκη, φοβάμαι ότι θα ακριβό και / ή δεν είναι εύκολο να κάνει αυτό που εργάζονται (δεν έχω εμπειρία σε ενισχυτές υψηλής τάσης). Αλλά είμαι σίγουρος ότι πρέπει να υπάρχει ένας ευκολότερος κύκλωμα ικανοποιεί τις απαιτήσεις μου. Άκουσα, ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το HV ενισχυτή βίντεο που ελήφθησαν από την τηλεόραση - που υποτίθεται ότι αποτελείται από 2 NPN τρανζίστορ. Ξέρει κανείς πώς η cricuit μοιάζει;

Υποθέτω ότι έχετε στο μυαλό ενισχυτές εξόδου RGB cascode (βλέπε φωτογραφία παρακάτω) .. Αν χρειάζεστε έναν ενισχυτή σταθερή και γραμμική 0-150V θα πρέπει να εξετάσει πραγματικά ένα ολοκληρωμένο στο "ώθηση" διαμόρφωση, και κάτω είναι μια άλλη - αυτή τη φορά πολύ simplifed - έκδοση των καλωδίων ενισχυτή .. Regards, IanP

Λοιπόν, σήμερα είμαι πιο ενδιαφέρονται για τη δεύτερη λύση, αν και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι αρκετά ακριβείς. IanP, πάλι thaks για τη βοήθειά σας, και μικρή ερώτηση, θα μπορούσε να θέσει εδώ το δεύτερο ενισχυτή σε μια καλύτερη ποιότητα, έτσι ώστε τα ονόματα των τρανζίστορ, οι τιμές του παθητικού στοιχείου είναι ορατά; Αν δεν έχετε χρόνο για να το θέσω, να δώσω κάποια σχέση με αυτό, ή παρόμοια σχηματικές αναπαραστάσεις. Όσον αφορά την πρώτη σχηματική - είχαν μπορώ να βρω τις τιμές / τύποι των μεταχειρισμένων εξαρτημάτων; Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back