Πώς να οικοδομήσουμε μια αρνητική αντίσταση;

A

Alles Gute

Guest
Στη σχεδίαση αναλογικών φίλτρων. Μερικές φορές χρειαζόμαστε μια αρνητική αντίσταση. Τότε πώς να οικοδομήσουμε μια nagative αντίσταση; Χρησιμοποιήστε ανάδραση; πώς;

Γεια Alles, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αρνητική Μετατροπέας Inmitance (NIC). Αναζητήστε το σε λογοτεχνία θεωρία του δικτύου. Είναι μια ενεργή συσκευή με έναν τελεστικό ενισχυτή και 2 αντιστάσεις που μετατρέπει σύνθετη αντίσταση Z (όχι απαραίτητα αντίσταση) σε-k * Z. Χρησιμοποιεί ανάδραση, φυσικά. Regards Z (με ένα NIC να γίνω-Z, χα ...)

Νομίζω ότι αν u συνειδητοποιήσει το φίλτρο σε λειτουργία sc τότε sc αναστρέφοντας συνδεδεμένο κύκλωμα που ενεργεί ως negtive ΑΠΕ θα πρέπει να χρησιμοποιείται

Δεν ήξερα ότι μπορείς να κατασκευάσεις αρνητική αντίσταση με MOSFETs. thats που πιθανώς η καλύτερη απάντηση. - Αυτό είναι αυτό που πήρε: Συνήθως, ο τρόπος μου ήταν να έχει μια OPAMP, με αναστρέφοντας κόμβο του συνδέεται με τα δύο του κόμβου εξόδου των τελεστικών (feedback R3 αντίσταση) και το ρεύμα εισόδου (σΣτην) και η μη αναστρέφουσα κόμβος συνδεδεμένο με τις δύο τον κόμβο εξόδου του τελεστικών μέσω αντίσταση R2 και με το έδαφος μέσω R1 αντίσταση. της εξόδου δίνεται από: Vout =-R3 R1 * * Iin/R2. Vout είναι μεταξύ των αναστρέφοντας κόμβο και το έδαφος.

Τι srivatsan που περιγράφεται είναι μια NIC. Για οποιαδήποτε Z1 στη θέση της R1: Zin =- (R3/R2) * Z1-Z

και δεδομένου ότι το ζήτημα είναι για μια αρνητική αντίσταση Νομίζω ότι το cross-σε συνδυασμό ζεύγους ΘΑ πρέπει να είναι αρκετά απλό.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back