Πώς να οικοδομήσουμε ένα απλό ανιχνευτή ρολόι;

G

gianbo85

Guest
Γεια σε όλους, για ένα έργο πανεπιστήμιο έχω την ανάγκη να ελεγχθεί για την παρουσία μιας σκανδάλη-στο σήμα σε συσκευή μου. - Το σήμα είναι ένα ψηφιακό ρολόι με μια μεταβλητή συχνότητα στο εύρος 1MHz - 50MHz. - Θα μπορούν να ανιχνεύσουν αυτό το σήμα, είτε από την αρνητική απόδοση του Lvpecl XOR (Χαμηλό επίπεδο στο 1.6V, το υψηλό επίπεδο στο 2.4V) ή από την έξοδο του opamp (Χαμηλό επίπεδο στο 0V, το υψηλό επίπεδο στο 200mV) - απλά χρειάζεστε να δημιουργήσει ένα υψηλό / χαμηλό επίπεδο για να στείλει σε ένα μικροελεγκτή PIC σε περίπτωση που η σκανδάλη στο σήμα εξαφανίζεται. Οποιαδήποτε ιδέα; Σκέφτηκα για μια superdiode (OPAMP + δίοδος) καθώς και ένα συντονισμένο κύκλωμα RC και ένα συγκριτικό στο τέλος (βλ. εικόνα). Από το χώρο στην πλακέτα μου είναι ένα πρόβλημα που θα ήθελα να βρούμε έναν απλούστερο κύκλωμα χωρίς τη χρήση δύο τελεστικών! Χάρη :) Gianluca

Θα πρότεινα ένα απλούστερο ψηφιακό ανιχνευτή μετάβασης (όπως μια XOR, με CLK με ένα και καθυστερημένη CLK στην άλλη είσοδο) για να οδηγήσει ένα "κουμπί reset", και RC σας δίκτυο συντονίζεται με ίσως 2-5uS σταθερά χρόνου, και μια Schmitt buffer μετά από αυτό.

Επίσης, εάν Im δικαίωμα: χρειάζεστε μια αλλαγή στο επίπεδο της λογικής για να στείλετε την φωτογραφία σας, αν δηλαδή η παραγωγή Lvpecl δεν είναι πιο υψηλή = 2.4V, επίσης πήγε / αλλάξει σε "0 = 1.6V νοντας τη συγκρίνει pls επίπεδο αναφοράς της τάσης; Σας PIC, ή είναι ένα TTL συμβατό Input; Πόσο Volts είναι; Συνήθης s εάν ένα ECL IC supplyd με +3 V3 ή 5V από = PECL! Μια σύγκριση επίπεδο λογικής (VBB) είναι στο μέγιστο περίπου. 1,9 V (Vcc -vbb, 3χ3-1V35), αν Hase PECL στο σύστημα? είναι supplyed (όπως Lvpecl ανά ορισμός) με 3 v3 ή όχι Επίσης, αυτό που χρειάζεται δεν είναι τίποτα περισσότερο, όπως αναφέρεται στο συγκριτικό + vbb, σε περίπτωση που concret; μεταξύ 1355 και 2075mV, σχεδόν σε μεσαίο, όπως το εξάρτημα σας λέει πάρα πολύ. Συγκρίνετε pls για 1,75 V και είναι κύκλωμα σας σε extrems λειτουργία πάρα πολύ, αλλά θα πρέπει να έχετε ένα καλό Uref! άλλη δυνατότητα είναι onlya SO8 IC (NB100ELT23L) ως Μετατροπέας Επίπεδο να εφαρμόζουν και εργάζεται μέχρι και 160MHz, δείτε το εξάρτημα ... :) Κ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Dick ιδέα είναι καλή, αλλά ο αριθμός των συστατικών είναι λίγο πολύ η ίδια η δική μου καθώς και να καθυστερήσει το ρολόι μου χρειάζεται ένα μακρύ ίχνος στην πλακέτα μου, ή η delayer και αυτό σημαίνει πολύ χώρο που απαιτείται. Karesz, αν διαβάσετε την περιγραφή μου πιο προσεκτικά, δεν θα την εισαγωγή του σήματος Lvpecl απευθείας στο ΣΜΕ, που δεν θα λειτουργήσει, όπως προτείνατε. Ο συνάδελφός μου πρότεινε μια εναλλακτική χρήση ενός BJT: συνδέοντας τη βάση ενός BJT PNP στο σήμα Lvpecl, την πηγή του σε μια Vdd τάσης μέσα από μια αντίσταση και διαρροή της σε έναν πυκνωτή. Με τον τρόπο αυτό το BJT συμπεριφέρονται σαν ένα τετραγωνικό κύμα τρέχουσα γεννήτρια. Διαστασιολόγηση το R και το CI μπορεί να δημιουργήσει μια τάση ράμπα για τον πυκνωτή και χρησιμοποιώντας το ADC ή το συγκριτικό στην εικόνα που μπορώ να ελέγξω αν ένα ορισμένο όριο πέρασε. Μόλις το Vt διασχίζεται μπορώ να απαλλαγή της C μέσω άλλου pin του PIC και μια δίοδο. Προσπάθησα για την προσομοίωση του κυκλώματος με Vdd = 3V, R = σήμα 1k και ρολογιού μεταξύ 1.6V και 2.4V. Αν έβαλα μια αντίσταση στη διαρροή όλα λειτουργούν σωστά, αλλά με έναν πυκνωτή δεν μπορώ να πάρετε μια ράμπα τάσης! Οποιαδήποτε ιδέα; Καλή σας μέρα :)

@ Gianbo85 BJT έχει E, B & C, αλλά θα είχα μια αντίσταση βάση πάρα πολύ και ούτω καθεξής ... Πραγματικά θα πρέπει να μεταγωγής τρέχουσα γεννήτρια κατασκευής. Κ.

@ Karesz. Πώς θα μπορούσα να έχω πει ότι ένα BJT έχει μια διαρροή και μια πηγή; :-S ehehe ... Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Μου αρέσει η ιδέα για τη σύγχρονη γεννήτρια, αλλά δεν μπορώ να το πάρει να εργαστεί, τουλάχιστον σε εξομοιωτή SPICE μου. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν χρειάζεται μια αντίσταση βάσης δεδομένου ότι η τρέχουσα καθορίζεται μέσα από την αντίσταση εκπομπού και η τάση βάση. Το πρόβλημα είναι όταν swap η αντίσταση στο συλλέκτη με έναν πυκνωτή. Αντί να πάρει μια τάση ράμπα να πάρω ένα λίγο-πολύ σταθερή τάση. Τι κάνει λάθος με τις ρυθμίσεις μου; Προφανώς, εάν ο καθένας μπορεί να προτείνουν μια πιο εύκολος τρόπος για την εφαρμογή του ανιχνευτή ρολόι μου ... οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες! Gianluca

Γεια Gianluca, μπορείτε να φορτώσετε διακόπτη / εξόδου από PECL πάνω από μια σειριακή Schottky (Cathode στην έξω ECL) ένα σειριακό αντίσταση-πυκνωτής μεταξύ Vcc & GND_ C είναι να GND & δηλαδή 1 .. 2K να Vcc ... Κοινό σημείο της καθόδου / R & C είναι πολύ εξόδου. Εκκένωσης πρέπει να είναι δυνατή με ενεργοποιημένη παράλληλη αντίσταση στην CK

Λοιπόν, εδώ είναι ένα που σχεδίασε επάνω κατά τη διάρκεια μερικά λεπτά που φαίνεται να λειτουργεί. Πολύ χαμηλός αριθμός ενεργά συστατικά, αλλά το passives θα είναι λίγο παχουλός αν ολοκληρωμένο (περισσότερο, το χαμηλότερο θέλετε το ελάχιστο ανίχνευση συχνοτήτων να είναι).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back