Πώς να καθορίσει μια σπείρα επαγωγής στην Hspice

R

Reas

Guest
Γεια σας, είμαι χρησιμοποιώντας HSPICE να σχεδιάσουν ένα κύκλωμα RF και θα πρέπει να ορίσουμε ένα μοντέλο για την επαγωγή σπείρα με κάποια προδιαγραφή. Έτσι, στην περίπτωση μου πρέπει να καθορίσουν την αξία των σπιράλ πλάτη, τον αριθμό των στροφών, το χώρο και τη διάμετρο. Και, επίσης, να καθορίσει την τιμή του L επαγωγή, την ποιότητα παράγοντα Q και τη συχνότητα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ; : Λυπημένος :: λυπημένος:

Παρακάτω pls. βρείτε διαθέσιμη στο κοινό αρχείο μοντέλο HSPICE για 0.18μm RF διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τα μοντέλα πηνίο σπείρα ως αναφορά:

Thks για την απάντησή σας, αλλά σε αυτό το παράδειγμα δεν μπορεί να καθορίσει την τιμή της L, Q και Α?

[Quote = Reas? 1057138]? Δεν μπορώ να καθορίσει την τιμή της L, Q και Α [/quote] Φυσικά και όχι. Οι αξίες αυτές θα / μπορεί να υπολογιστεί από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά - για την ειδική αυτή διαδικασία.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση για να ορίσουν αυτή την μεταβλητή εκεί;

πραγματική διαδικασία [/u], και χαρακτηρίζεται για το σκοπό αυτό, και 2. σε μια δίνη μοντέλο πηνίου η οποία χαρακτηρίζεται για τη διαδικασία αυτή, εντός των ορίων ενός τέτοιου μοντέλου, μπορείτε να αλλάξετε διάφορες γεωμετρικές παραμέτρους, όπως δεν υπάρχει. στροφές, διάμετρος, το πλάτος και την απόσταση από τις θηλιές του πηνίου. Το μοντέλο θα υπολογίσει τότε L και όλες προσδιοριστικό parasitics του. Από τις τιμές αυτές μπορείτε να υπολογίσετε Ε.

Κι αν θέλετε να καθορίσετε επίσης το S-param (S21, S11 και S22) της επαγωγής μπορώ;

λυδία λίθος [/i] το εργαλείο αυτό στο παρελθόν ήταν δυνατό. Ρομπότ για το σχεδιασμό IC δεν ξέρω καμία, συγγνώμη!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back