Πώς να κάνετε μια 90 º επιλογέα στο 25-40MHz

M

manuel_trekker

Guest
Γεια σας, έχω να κάνω μια 90 º επιλογέα στο 25-40MHz. Θα το χρησιμοποιήσετε ως I / Q σήματα baseband ενός I / Q διαμορφωτή. Στις I / Q διαμορφωτή, η διαφορά φάσης και την ισορροπία μεταξύ του πλάτους του σήματος I και Q σήματος είναι πολύ σημαντικά. Για βέλτιστη απόδοση, αυτή η διαφορά φάσης και η ισορροπία πρέπει να είναι χαμηλό, μικρότερο από 3degrees και 0.5dB για τουλάχιστον-30dBc της πλευρικής καταστολή. Το απλούστερο είναι ένα κύκλωμα RC - CR, αλλά για αυτό ευρυζωνικά δεν είναι επαρκή για την φάση και την απόδοση εύρους. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση τελεστικού ενισχυτή. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι είναι σε υψηλή συχνότητα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. MANUEL

Αν αυτό το σήμα είναι ένα ενιαίο ύφος, μπορείτε να την παράγουν σε 4x συχνότητα και η χρήση ενός μετρητή Johnson για να πάρει τα δύο σήματα σε 1x συχνότητα. Κοιτάξτε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Εγχειρίδιο Φιλτράρισμα με βάση τον Williams και Taylor τρίτη έκδοση κεφάλαιο 7 τμήμα 5. Έχουν διάφορα κυκλώματα ενεργητικής και παθητικής. Αν δεν χρειάζεστε καλή ακρίβεια φάση που μπορείτε να κάνετε ένα συγκεντρωτικό ισοδυναμεί με συνδυασμό γραμμές με 1:1 μετασχηματιστή. Βάλτε το κοινό τρόπο στα δύο καλώδια από την πηγή σας για το φορτίο σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λύση είναι συνδεδεμένο με την πηγή στο ένα άκρο και το φορτίο από την άλλη. Παράλληλοι αριστερά και δεξιά δύο ζεύγη τερματικό με πυκνωτές. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό κύκλωμα που μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς και προσομοιώσεις χέρι SPICE για να τελειοποιήσουν το σχεδιασμό.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back