Πώς να κάνει επιλεκτική 8.2MHz δέκτη;

S

supersonicPM

Guest
Φίλοι, θέλω να κάνω σημεία ελέγχου ασφάλειας TAGS ανιχνευτή ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ. Ας υποθέσουμε Ετικέτες works@8.2MHz, και λαμβάνονται από ΕΑΣ (Ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης του άρθρου) από το κατάστημα. Οποιεσδήποτε ιδέες, σχηματικές αναπαραστάσεις ... firmware για MCU δεν είναι πρόβλημα, αλλά το υλικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Peja

Έχω μόλις διαπιστώσει ότι οι ετικέτες είναι απλά παθητικοί LC ταλαντεμένος κυκλώματα @ ~ 8.2MHz. Παίρνει ενέργεια από εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο της μετάδοσης πηνίο, τότε να σταματήσει τη μετάδοση πηνίο ταλάντωσης και να αρχίσετε να "ακούει" για ταλαντώσεις των ετικετών που εξακολουθούν να κυμαίνονται σε συχνότητα συντονισμού για κάποιο χρονικό διάστημα. Πώς να κάνει πομπού / λήψη πηνίο, και κύκλωμα ανίχνευσης. Υποθέτω ότι είναι από πολύ επιλεκτικές και ευαίσθητο δέκτη. Έχω βρεθεί κάποια έργα για την RFID, αλλά αυτό δεν είναι ίδια, πηνίο είναι πολύ μεγαλύτερη, διαφορετική συχνότητα ... Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Peja

Για κάποιους προσωπικούς λόγους θέλω να κάνω αυτό το δέκτη για την ανίχνευση της ασφάλειας ετικέτας (κάτι σαν αυτές http://www.securitytagstore.com/product.aspx?name=Mini_Hard_Security_Tag ). Θα το σχέδιο για την κατασκευή συστήματος με δύο σύρματα πλατεία κεραίες βρόχου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πηνίο στο κύκλωμα. πρώτη είναι η μετάδοση, και το δεύτερο s κεραίας λήψης. Πώς να κάνει δέκτη για αυτό; Κατ 'αρχάς, δεν ξέρω αν ετικέτες ασφαλείας αλλάξει συχνότητα συντονισμού τους με τη θερμοκρασία, προφανώς ναι. Επίσης, για την κεραία του δέκτη (και πηνίο) θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά του. Με κάποια προκαταρκτικούς υπολογισμούς για quare βρόχο κεραία, τιμή είναι περίπου 15uH για 2 στροφές. Ιδέα είναι αυτό μετάδοση πηνίο θα μεταδώσουν 8.2MHz, τότε να σταματήσει τη μετάδοση, και μετά από αυτό, πηνίο δέκτης θα ακούσει αν κάποια TAG είναι ταλάντωσης μετά από αυτό. SO, πρώτο πρόβλημα είναι να οικοδομήσουμε δέκτη για 8.2MHz. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ; Peja

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back